VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 5. 2022

Nemški velikani Rammstein so zgolj nekaj dni po izidu novega ploščka Zeit napovedali evropsko stadionsko turnejo. Glede na trenutne datume se bodo nam najbližje ustavili 23. julija 2023 na Dunaju (Ernst Happel Stadion). Vstopnice za to turnejo bodo sprostili 2. junija, vse informacije pa so že na voljo na tej povezavi. Člani uradnega fan cluba (LIFAD) bodo karte lahko kupili od 30. maja do 1. junija v ekskluzivni predprodaji.

Avtorica: Tina Urek
11. 3. 2022

Nemški industiral metalci Rammstein sporočajo, da bodo 29. aprila izdali nov album z naslovom Zeit. Ob napovedi izida pa gospodje predstavljajo tudi prvi single oziroma naslovni komad, za katerega so posneli videospot. Za fotografijo na naslovnici je tokrat poskrbel znani kanadski glasbenik Bryan Adams, prednaročila albuma pa so že možna tukaj.

28. 6. 2021

Mesec dni po objavi videospota za povsem svež single Ich Hasse Kinder je Till Lindemann objavil še kratek film z istim naslovom.

Avtorica: Tina Urek
27. 5. 2021

Rammstein so nedavno za svojo stadionsko turnejo po Evropi naznanili 4 dodatne koncerte, in sicer (v Celovcu si jih bomo lahko ogledali dvakrat):

15. 5. 2022 Prag, Airport Letnany
26. 5. 2022 Klagenfurt, Wörthersee Stadion
05. 7. 2022 Nijmegen, Goffertpark
04. 8. 2022 Ostend, Park De Nieuwe Koers

12. 2. 2021

Ko so nemški metalcore veterani Caliban posneli priredbo komada Sonne od Rammstein, so jih odlične kritike poslušalcev in očitno ponovna vzljubitev domačega jezika prepričale k temu, da posnamejo dolgometražec v celoti zapet v nemščini. Tako je nastal Zeitgeister, ki bo pri Century Media Records izšel 14. maja.

Avtorica: Tina Urek
18. 9. 2019

Industrial metal projekt Lindemann, v katerem sta moči združila vokalist Till Lindemann (Rammstein) in multinštrumentalist Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain), je posnel videospot za novi single z naslovom Steh auf.

1. 4. 2019

Rammstein bodo 17. maja izdali samonaslovljeni, težko pričakovani sedmi studijski album. V petek so objavili videospot za single Deutchland, ki je s skoraj devetimi minutami sprožil veliko govorjenja, ogledalo pa si ga je že več kot 17 milijonov ljudi. Mnogi pravijo, da zasedba poveličuje holokavst in da to, kar predstavljajo, ni nobena umetnost. Če si ga še niste ogledali - vabljeni - kaj predstavlja, pa presodite sami.

Avtorica: Tina Urek
4. 12. 2018

Emigrate, projekt kitarista zasedbe Rammstein, predstavlja videospot za komad You Are So Beautiful. Ta se nahaja na sveže izdanem albumu A Million Degrees.

Avtorica: Tina Urek
13. 11. 2017

Domača heavy blues mašina Stray Train je objavila kratek video napovednik za svoj drugi album z naslovom Blues From Hell, ki bo izšel 24. novembra pri založbi Dallas Records. Blues From Hell je bil posnet v priznanem studiu Wisseloord na Nizozemskem, kjer so med drugim snemali tudi Depeche Mode, Queen in U2, za miks pa je poskrbel Ronald Prent (Depeche Mode, Rammstein, Queensrÿche).

Stray Train so posneli tudi videospot za drugi single Heading For The Sun, ki bo premierno predvajan že ta petek.

Novi album bo skupina v živo predstavila 25. novembra na promocijskem koncertu v ljubljanskem Kinu Šiška. Več podrobnosti lahko najdete na Facebook stani dogodka in v našem napovedniku.

24. 1. 2017

Nizozemska metalcore zasedba The Charm The Fury predstavlja videospot za skladbo Down On The Ropes z novega albuma The Sick, Dumb & Happy, ki bo izšel 17. marca pri založbi Nuclear Blast Records. Za miks sta bila zadolžena Josh Wilbur (Megadeth, Lamb Of God, Hatebreed) in Stefan Glaumann (Within Temptation, Rammstein, Paradise Lost), medtem ko sta za mastering poskrbela Ted Jensen (Machine Head, Death Angel, Thy Art Is Murder) in Brian »Big Bass« Gardner (David Bowie, Suicidal Tendencies, Gemini Syndrome).

Tracklista je sledeča:
Down On The Ropes
Echoes
Weaponized
No End In Sight
Blood And Salt
Corner Office Maniacs
The Future Need Us Not
Silent War
The Hell In Me
Songs Of Obscenity
Break And Dominate

29. 5. 2015
Projekt Lindemann predstavlja videospot za komad Praise Abort. Tako kot sta se združili glasba Pain in besedila Rammstein, so se združili tudi fetiši za posebne videospote. In ta je definitivno poseben in ne za vsakogar. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
3. 11. 2014
Emigrate, stranski projekt Richarda Z. Kruspeja, kitarista zasedbe Rammstein, je objavil videospot za skladbo Eat You Alive. /J.G./

Avtor: Gorjanec
12. 9. 2014
Minilo je že pet let od zadnjega studijskega albuma industrial metal zasedbe Rammstein. Da bi pomiril govorice o morebitnem razpadu skupine, je kitarist Richard Z. Kruspe v intervjuju za Metal Hammer dejal, da je Rammstein projekt, ki se ne more končati kar tako. Band ima trenutno preprosto preveč drugega dela, predvsem s prihajajočimi DVD-ji, ki jih bo v bližnji prihodnosti kar nekaj. Člani skupine verjamejo, da albumi ne smejo biti produkt pritiska, temveč nekaj, za kar si je treba vzeti čas in pred izdajo materiala biti prepričan, da je le-ta tega vreden. /J.G./

Avtor: Gorjanec
10. 9. 2013
The Ragged Saints so podpisali za nemško založbo Power Prog, pri kateri bodo 25. oktobra izdali prvenec The Sound Of Breaking Free. Album je zmiksal Nino Laurenne (Amorphis, Lordi, Finntroll, Kotipelto), medtem ko je za mastering poskrbel Svante Forsback (Volbeat, Rammstein, Amorphis, Sonata Arctica). Tracklista je sledeča:
The Sound Of Breaking Free
A Place Where I Belong
Don't Let Me Go
I'll Never Give Up On Love
Love Won't Fade Away
We Are The Same
While The World Is Burning
New Beginnings
Never Walk Away
Before Time Goes By
The End
/B.B./

9. 1. 2013
Organizatorji ljubljanskega koncerta skupine Rammstein sporočajo, da je prodanih že več kot pol vstopnic. Če želite obiskati koncert 30. aprila, pohitite z nakupom. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
18. 8. 2022
Kaltenbach Open Air 2022
Spital am Semmering, Avstrija
18. 8. 2022
Frantic Fest 2022
Francavilla al Mare, Abruzzo, Italija
19. 8. 2022
Odprto/Open: Challenger, Damnation
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 8. 2022
Črna Šagra: Ellende, Guattari, Ways Of A Heretic, Spirits of Stygia
Pobegi - Čežarji
19. 8. 2022
Sabaton
Ljetna pozornica, Opatija, Hrvaška
20. 8. 2022
StonerKras Fest
Prosek, Trst, Kras