VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 1. 2022

Studijski projekt Olamot, ki sta ga ustvarila Daniele Boccali (Fictio Solemnis, ex-Disequilibrium) in Edoardo Casini (Desource, Xenofaction), namerava pri Lethal Scissor Records izdati EP Realms, prvo poglavje serije albumov, ki pripovedujejo zgodbo o Razielu, človeku, ki skuša postati bog s pomočjo pakta s hudičem, ki temelji na obredni magiji in človeških žrtvah.

EP s štirimi skladbami, ki ga je posnel, zmiksal in masteriziral Giovanni Rosellini iz Undergrind Studio (Fleshgod Apocalypse, Despite Exile in Coexistence), bo zajemal prvi del zgodbe, ki jo skupina že razvija za naslednja poglavja.

18. 1. 2022

Pri MDD Records bodo na novo izdali prvenec Feast of Flesh od Bone Gnawer in njihovo kompilacijo Primal Cuts iz leta 2014. Oba ploščka izideta 21. januarja na CD-ju.

Prvotno sta Kam Lee (Massacre) in Rogga Johansson (Paganizer) ustanovila Bone Gnawer leta 2008 kot death metal horror projekt pod imenom Revolting. Šlo naj bi za čisti studijski projekt, ko pa sta se skupini pridružila Ronnie Björnström (Rinspreader) in Morgan Lie iz (Naglfar), je projekt postal pravi band. V tem kontekstu je bilo prejšnje ime skupine opuščeno in odločili so se za novo ime, pod katerim so med letoma 2009 in 2015 izšla dva albuma ter več splitov in EP-jev.

17. 1. 2022

Italijanski black metalci Feralia so podpisali za Time To Kill Records, kjer bodo spomladi letos izdali plošček Under Stige / Over Dianam. Več informacij o omenjeni izdaji sledi, znano pa je že, da sta se prvotnemu dvojcu pridružila še dva člana, tako da je postava zasedbe Feralia trenutno takšna:

Krhura (bas)
Raijinous (kitara, klaviature, backing vokal)
Erymanthon Seth (glavni vokal, kitara)
P (bobni)

13. 1. 2022

Pri Century Media Records sta danes na programu dve premieri. Najprej bo ob 11. uri premierno predstavljena pesem Orcus Mouth od Mass Worship z albuma Portal Tombs, ki izide 4. februarja, nato pa še ob 17. uri pesem Childhood's End od Angelus Apatrida s samonaslovljenega albuma, ki je bil izdan lani.

11. 1. 2022

Češki simfonični power metalci Induction, kjer po novem delujejo pevec Craig Cairns (ex-Midnight Prophecy), kitarista Tim Kanoa Hansen in Marcos Rodriguez (ex-Rage), basist Dominik Gusch in bobnar Kian Kiesling, je podpisala za založbo Atomic Fire Records, kjer bo 4. februarja izšel single Sacrifice.

10. 1. 2022

Danski folk metalci Vansind so podpisali za založbo Uprising! Records. Zasedba želi s pomočjo založbe lanskemu EP-ju MXIII dodati še dolgometražni prvenec, o katerem zaenkrat še ni znanega kaj več.

24. 12. 2021

Nemški U.D.O., pri katerih igra bas kitaro Tilen Hudrap, so podpisali z Atomic Fire Records, kjer bodo spomladi 2022 izdali poseben album. Več informacij sledi.

24. 12. 2021

Nizozemski progresivni death metalci Anatomy of I so podpisali pogodbo z založbo Time To Kill Records za izdajo svojega 2. albuma z naslovom The Los(t) Angered Sessions. Več informacij o albumu in datumu izida bo na voljo kmalu.

17. 12. 2021

Francoski progresivni metalci Spheric Universe Experience so podpisali za UPRISING! Records, kjer bodo maja 2022 izdali album z naslovom Back Home.

17. 12. 2021

Italijanski horror metalci Cadaveria bodo pri Time To Kill Records na novo izdali svoj visoko cenjen prvenec The Shadows' Madame iz leta 2002. Nova različica albuma, ki naslednje leto praznuje 20 let obstoja, bo na voljo 3. marca na vinilu, kaseti in v digitalnem formatu. Naročila so že možna, dražilnik najdete na YouTubu, seznam pesmi pa je naslednji:

stran A
Spell
Declaration of Spiritual Independence
In Memory of Shadows’ Madame
Circle of Eternal Becoming
Spell (Live Rehearsal Version – 2001)

stran B
The Magic Rebirth
Black Glory
Absolute Vacuum
VELO (The Other Side of Hate)

14. 12. 2021

Švedski doom psych metal trio Grandier je podpisal za založbo Majestic Mountain Records, pri kateri bo prihodnje leto izdal svoj debitantski album The Grace And Scorn Of Crows.

Skupino iz Norrköpinga sestavljajo kitarist Patrik Lidfors, basist/vokalist Lars Carlberg in bobnar Hampus Landin.

13. 12. 2021

Italijanski black/death metalci Mortuary Drape so podpisali z založbo Peaceville Records, kjer bodo izdali svoj najnovejši EP z naslovom Wisdom - Vibration - Repent. EP bo izšel na CD-ju 11. februarja, na vinilu pa 11. marca. Prednaročila so že možna tukaj.

13. 12. 2021

Pri založbi Peaceville Records sta na voljo dve posebni izdaji zasedb Katatonia in Paradise Lost.

Zasedba Katatonia praznuje 25 let obstoja svoje mojstrovine Brave Murder Day iz leta 1996, ki je na novo izšla z dodatno knjižico s spremno besedo Andersa Nystroma in Jonasa Renkseja. To in še druge izdaje od teh Švedov najdete tukaj, poleg tega pa se ti v letu 2022 skupaj s Sólstafir odpravljajo na co-headlining turnejo.

Zasedba Paradise Lost pa praznuje 30 let od izida svojega albuma Gothic. Tega, album Lost Paradise in EP Gothic je remastiriziral Jaime Gomez Arellano v Orgone Studios, poleg tega je bilo dodanih nekaj posnetkov v živo, tako da bo limitiran boxset z naslovom The Lost and the Painless obsegal kar 6 CD-jev in DVD. Možen pa je tudi nakup s kaseto.

7. 12. 2021

Italijanski psihedelični doom metal trio Black Capricorn je podpisal za založbo Majestic Mountain Records, pri kateri namerava prihodnje leto izdati nov studijski album.

Skupino doma iz Sardinije sestavljajo kitarist/vokalist Fabrizio Monni, basistka Virginia Piras in bobnarka Rachela Piras.

1. 12. 2021

Stoner/sludge metal kvartet Man In The Woods je podpisal za založbo Argonauta Records, pri kateri bo prihodnje leto izdal debitantski album z naslovom Badlands. Tukaj že lahko prisluhnete prvemu singlu Icarus Landing.

Man In The Woods, doma na Otoku Man v Irskem morju, so basist/vokalist Marc Vincent, kitarista James Oxtoby in Dave Murray ter bobnar Christian Hardman.

KONCERTI & FESTIVALI
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana
1. 2. 2022
Wiegedood, Portrayal Of Guilt
Arena, Dunaj, Avstrija
2. 2. 2022
ODPOVEDANO! Ozzy Osbourne, Judas Priest
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
10. 2. 2022
ODPOVEDANO! Hexis
MC Pekarna, Maribor