Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 4. 2024

Ameriški post/sludge/black metalci Inter Arma so razkrili skladbo Desolation's Harp s prihajajočega albuma New Heaven. To bo njihov šesti dolgometražec po vrsti, izdali pa ga bodo 26. aprila pri Relapse Records.

28. 2. 2024

Američani Inter Arma napovedujejo izid novega albuma New Heaven, ki izide 26. aprila pri Relapse Records in ga lahko prednaročite tukaj. Tracklista:

New Heaven
Violet Seizures
Desolation’s Harp
Endless Grey
Gardens in the Dark
The Children the Bombs Overlooked
Concrete Cliffs
Forest Service Road Blues

16. 2. 2024

Japonski doom/death metal veljaki Coffins so obelodanili komad Spontaneous Rot s prihajajočega albuma Sinister Oath, ki izide 29. marca pri Relapse Records. Tracklista:

B.T.C.D.
Spontaneous Rot
Forced Disorder
Sinister Oath
Chain
Everlasting Spiral
Things Infestation
Headless Monarch
Domains of Black Miasma

1. 2. 2024

Ameriški tehnični death metalci Revocation so objavili videospot za komad The Grip Tightens z mini albuma Teratogenesis iz leta 2012, ki so ga v ponedeljek znova izdali pri Relapse Records. Na omenjenem izidu so še štiri bonus skladbe, in sicer priredbe skladb Dyer's Eve (Metallica), Surprise! You're Dead! (Faith No More), Pull the Plug (Death) in Death in Vain (Exhorder).

25. 1. 2024

Dying Fetus so objavili videospot za komad Throw Them In the Van z aktualnega albuma Make Them Beg For Death, ki so ga jeseni izdali pri Relapse Records.

11. 1. 2024

V torek je ameriški hardcore punk/metalcore band Integrity v samozaložbi in pri Relapse Records izdal kompilacijo All Death Is Mine: Total Domination z več priredbami.

6. 10. 2023

Myrkur kot tretji single s prihajajočega albuma Spine predstavlja skladbo Valkyriernes Sang. To bo njen peti studijski dolgometražec, izide pa 20. oktobra pri Relapse Records.

22. 9. 2023

Dark folk/gothic rock projekt The Keening, za katerim stoji Rebecca Vernon (ex-SubRosa), predstavlja skladbo Autumn. To je že drugi single s prvenca Little Bird, ki bo izšel 6. oktobra pri Relapse Records.

19. 9. 2023

Založba Relapse Records je na YouTubu objavila novo različico albuma Gore Metal, prvenca od Exhumed. Najnovejša različica obsega remasterizirani originalni plošček in dodatnih 13 live komadov.

Sicer pa so kultni Američani v začetku meseca izdali EP z naslovom Beyond The Dead.

15. 9. 2023

Danska glasbenica Myrkur je posnela videospot za skladbo Mothlike s prihajajočega albuma Spine, ki bo 20. oktobra izšel pri Relapse Records in obsega naslednje naslove:

Bålfærd
Like Humans
Mothlike
My Blood Is Gold
Spine
Valkyriernes sang
Blazing Sky
Devil in the Detail
Menneskebarn

12. 9. 2023

V petek so Dying Fetus pri Relapse Records izdali svoj deveti studijski album Make Them Beg For Death, ki ga ponujajo v posluh na Bandcampu.

1. 9. 2023

Ameriška death rock/punk hardcore zasedba Final Gasp je razkrila pesem Blood and Sulfur s prihajajočega prvenca Mourning Moon, ki izide 22. septembra pri Relapse Records.

24. 8. 2023

Myrkur bo 20. oktobra pri Relapse Records izdala svoj nov album Spine. Gre za njen odziv, čustveni izliv na obdobje po rojstvu njenega prvega otroka. Album bo žanrsko raziskoval bolj temačno/sonično stran metala, a brez vplivov skandinavskega folka in mitologije ne bo šlo. Kot prvemu lahko prisluhnete bojda enemu izmed najbolj čustvenih komadov albuma Like Humans.

Avtorica: Tina Urek
22. 8. 2023

The Keening je dark folk/gothic rock projekt, s katerim svojo glasbeno pot nadaljuje Rebecca Vernon (ex-SubRosa). Z novim singlom, za katerega je založba objavila tudi videospot, napoveduje prvenec Little Bird, ki bo izšel 6. oktobra pri Relapse Records.

16. 8. 2023

Invocation (Chtonic Merge) X je naslov najnovejšega singla death metalcev Incantation, ki so pred kratkim obiskali tudi Slovenijo. Single se nahaja na prihajajočem albumu Unholy Deification, ki bo izšel 25. avgusta pri Relapse Records.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna