VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 2. 2024

V začetku meseca smo poročali, da so francoski black/death metalci ACOD podpisali za založbo Hammerheart Records. Zdaj je znano, da bodo Francozi 26. aprila izdali album z naslovom Versets noir in da bo ta med drugim prinesel eno priredbo:

Habentis Maleficia
The Son of a God (The Heir of Divine Blood)
A Thousand Lives in a Second
May This World Burn
Black Trip (Samael cover)

19. 2. 2024

Švicarji Samael so objavili besedilni video za pesem Rain s koncertnega albuma Passage – Live, ki je izšel minuli petek pri Napalm Records.

19. 1. 2024

Samael so objavili besedilni video za skladbo Moonskin s koncertnega albuma Passage – Live, ki ga bodo 16. februarja izdali pri Napalm Records. Tracklista:

Passage
Rain
Shining Kingdom
Angel's Decay
My Saviour
Jupiterian Vibe
The Ones Who Came Before
Liquid Soul Dimension
Moonskin
Born Under Saturn
Chosen Race
A Man in Your Head

14. 12. 2023

Švicarski industrialci Samael sporočajo, da bodo 16. februarja pri Napalm Records izdali nov live album z naslovom Passage - Live. Album je bil posnet v Krakovu na zadnji dan turneje Passage 25th Anniversary Tour. Spodaj si lahko ogledate video za komad Jupiterian Vibe, live album pa bo zajemal naslednje komade:

Passage
Rain
Shining Kingdom
Angel's Decay
My Saviour
Jupiterian Vibe
The Ones Who Came Before
Liquid Soul Dimension
Moonskin
Born Under Saturn
Chosen Race
A Man In Your Head

9. 10. 2023

Švicarji Samael bodo 3. novembra pri Metal Scrap Records ponovno izdali svoj EP Rebellion iz leta 1995. Ta bo izšel na zgoščenki v limitirani luksuzni digipack izdaji, ki jo lahko naročite tukaj. Nova tracklista:

Rebellion
After the Sepulture (nova različica)
I Love the Dead (priredba Alice Cooper)
Static Journey
Into the Pentagram (nova različica)

Bonus:
I. Unnamed
II. Static Journey (nemška različica)

12. 9. 2022

Znan je točen razpored nastopajočih na dunajskem festivalu Vienna Metal Meeting 2022, ki se bo odvijal 7. in 8. oktobra na dveh odrih prizorišča Arena. Razpored najdete na priloženi sliki. Glavna nosilca festivala sta švicarski zasedbi Triptykon in Samael.

6. 9. 2022

Z enoletnim zamikom se z namenom praznovanja 25. obletnice albuma Passage Švicarji Samael konec septembra odpravljajo na evropsko turnejo. Na turneji, imenovani Passage 2022 European Tour, jih bodo spremljali švedski Diabolical, nam najbližje pa se bodo ustavili v italijanskem kraju San Dona' di Piave (29. 9.) in na Dunaju (8. 10.). Vstopnice lahko kupite tukaj.

5. 5. 2022

Švicarski industrialci Samael se septembra in oktobra odpravljajo na turnejo po Evropi. Gre za turnejo, s katero želi band obeležiti 25. obletnico izida albuma Passage. Na turneji jim bodo delali družbo Švedi Diabolical, nam najbližje pa se bo karavana ustavila 8. oktobra na Dunaju.

26. 4. 2022

Švicarji Samael so posneli videospot za naslovni komad EP-ja Dictate of Transparency, ki je izšel prejšnji teden pri Napalm Records.

4. 11. 2021

Švedske black metal legende Dark Funeral bodo 18. marca izdale album We Are The Apocalypse. Zgolj en dan kasneje bodo v Stockholmu odigrali tudi predstavitveni koncert, na katerem jih bodo spremljali Samael in Eleine.

Avtorica: Tina Urek
30. 9. 2021

Švicarski industrialci Samael so se odločili, da bodo ponovno izdali svoja dva najpomembnejša albuma Passage in Ceremony of Opposite. Za ponovno izdajo bodo poskrbeli pri MDD Records.

27. 8. 2021

Švicarski industrialci Samael bodo eden od headlinerjev na dunajskem festivalu Vienna Metal Meeting. Vsi zaenkrat napovedani bandi so: Samael, Vomitory, Vektor, Asphyx, Cryptosis, Diabolical, Partental Advisory, Fuoco Fatuo, Darvaza in Necrophobic.

28. 8. 2020

Pri DHU Records bo 31. oktobra v omejeni nakladi na vinilu izšel aktualni debitantski album paragvajske doom metal četverice Lucifer's Children, ki nosi naslov Devil Worship. Mastering je posebej za vinilno izdajo opravil mojster težkih zvokov Tony Reed (Mos Generator, Stone Axe, Big Scenic Nowhere).

Devil Worship ponuja naslednje skladbe:
Back From Beyond / Nigrum Somnum
Brotherhood Of Satan
Freezing Mist
Devil Worship
Black Entity
Smiles On The Wall

Skupino sestavljajo vokalistka Lidi Ramírez, kitarist R.Doom, basist Samael Duarte in bobnar Eduardo Centurión.

17. 6. 2020

Švicarski industrialni black metalci Samael so v svoje vrste sprejeli basista Alesa Campanellija (ex- Sybreed). Ta je že nekaj let sodeloval s kitaristom zasedbe Thomasom Betriseyem, zato mu njihova glasba ni tuja.

Avtorica: Tina Urek
25. 3. 2020

Dansko-italijanska black/doom metal naveza The Rite je objavila videospot za skladbo The Black Effigy z debitantskega albuma Liturgy Of The Black, ki bo izšel 19. junija pri založbi Iron Bonehead Productions. Skupino sta jeseni 2017 pod vplivi kultnih izvajalcev, kot so Mercyful Fate, Death SS, Celtic Frost, Samael, Goatlord, Ripper in drugi, ustanovila A.Th (Black Oath) in Ustumallagam (Denial Of God).

Liturgy Of The Black prinaša sledeče skladbe:
The Initiation
The Black Effigy
Children Of Belial
Necromancy
Famadihana
The Bornless One
Echoes Of Past Lives
Sinister Minister
Trespassing The Chapel
Past Lives

KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana