Na današnji dan
1954
Rodi se Bob Rock, ki pozneje poskrbi za produkcijo najbolj znanih albumov Metallice, Mötley Crüe in drugih
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 2. 2023

V 59. letu starosti se je poslovil vokalist Tim Aymar, ki je bil znan po svojem delovanju v zasedbi Pharaoh. Tim je med drugim tudi sodeloval s Chuckom Schuldinerjem v njegovem projektu Control Denied.

Avtorica: Tina Urek
2. 11. 2021

Umrl je nekdanji manager kultnih Death, Eric Greif. Greif je bil tudi vodja družbe Perservance Holdings Ltd., ki upravlja z zapuščino Chucka Schuldinerja, poleg tega pa je kot odvetnik zastopal zasedbe, kot sta Obituary in Massacre.

59-letni Greif se je boril z diabetesom, ki se je delno izboljšal po transplantaciji trebušne slinavke. Žal pa je ta odpovedala, poleg tega pa je Greif neuspešno iskal donatorja ledvice. Eric Greif je več kot desetletje sodeloval z Relapse Records in skrbel, da je glasba kultnih Death skozi mnoge ponovne izdaje prišla do vseh željnih ušes. 

Avtorica: Tina Urek
5. 7. 2018

Kultni dokumentarec Death By Metal bo v petek izšel na DVD-ju. Dokumentarec je nekakšen poklon Chucku Schuldinerju in preko intervjujev in demo posnetkov govori o njegovi vlogi v razvoju metal glasbe, o razvoju zasedbe Death in vzporedno tudi o začetkih razvoja death metala. Tukaj si lahko pogledate napovednik. 

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2016

Preko Loudwire.com lahko ekskluzivno prisluhnete remasterizirani verziji skladbe Baptized In Blood s studijskega prvenca skupine Death z naslovom Scream Bloody Gore, ki bo 20. maja ponovno izšel pri založbi Relapse Records. Album je v originalu izšel leta 1987 pri Combat Records, v celoti pa sta ga v dveh poskusih posnela Chuck Schuldiner in bobnar Chris Reifert (Autopsy, ex-Abscess, ex-The Ravenous, ex-Doomed) sama.

23. 6. 2014

Dirty Skunks spročajo: »Jutri, v torek 24. 6. bomo v Kinu Šiška gostili Death To All, legendarno tehnično death metal zapuščino pokojnega Chuck Schuldinerja z nekdanjimi originalnimi člani zasedbe (Steve DiGiorgio, Paul Masvidal, Sean Reinert) in originalnim managerjem skupine Death, Ericom Greifom. Videli bomo tudi ganljivo projekcijo, ki so jo v njegov spomin naredili ostali člani skupine. Poleg Death to All bodo nastopili kanadski kultni death metalci Gorguts. Dogodek, ki ga ne smete zamuditi!«
Vstopnice po predprodajni ceni lahko kupite le še danes v trgovinah Madness na Trubarjevi in Master na Kotnikovi v Ljubljani, v ZOSO Music Shopu v Novi Gorici in v Jazz klubu Satchmo v Mariboru. Na voljo so tudi v spletni trgovini On Parole Productions ali v sistemu Eventima (Petrol, pošte, Big Bang,...). Cena vstopnice znaša 25 € v predprodaji oz. 30 € na dan koncerta.


Razpored:
19:30 blagajna
20:30 vrata

21:00 Gorguts
22:30 Death To All

18. 6. 2014

Dirty Skunks spročajo: »V torek 24. 6. bomo v Kinu Šiška gostili Death To All, legendarno tehnično death metal zapuščino pokojnega Chuck Schuldinerja z nekdanjimi originalnimi člani zasedbe (Steve DiGiorgio, Paul Masvidal, Sean Reinert) in originalnim managerjem skupine Death, Ericom Greifom. Videli bomo tudi ganljivo projekcijo, ki so jo v njegov spomin naredili ostali člani skupine. Poleg Death to All bodo nastopili kanadski kultni death metalci Gorguts. Dogodek, ki ga ne smete zamuditi!« Vstopnice lahko kupite v predprodaji v trgovinah Madness na Trubarjevi in Master na Kotnikovi v Ljubljani, v ZOSO Music Shopu v Novi Gorici in v Jazz klubu Satchmo v Mariboru. Na voljo so tudi v spletni trgovini On Parole Productions ali v sistemu Eventima (Petrol, pošte, Big Bang,...). Cena vstopnice je 25 € v predprodaji oz. 30 € na dan koncerta.


Razpored:
19:30 blagajna
20:30 vrata

21:00 Gorguts
22:30 Death To All

29. 5. 2012
Založba Relapse Records je objavila skladbo Evil Dead s prihajajoče demo kolekcije skupine Mantas z naslovom Death By Metal, ki bo izšla 25. junija. Gre za njihove prve demo posnetke iz leta 1984, še preden je Chuck Schuldiner potem ustanovil legendarno death metal zasedbo Death. Tracklista je sledeča:

Death By Metal (1st Version) Demo:
Legion Of Doom
Evil Dead
Mantas
Death By Metal
Power Of Darkness

Death By Metal (2nd Version) Demo:
Legion Of Doom
Power Of Darkness
Death By Metal
Evil Dead

Rehearsal Early 1984 – Rehearsal:
Legion Of Doom
Mantas
Death By Metal
Evil Dead
Rise Of Satan
/B.B./

10. 5. 2012
19. junija bo založba Relapse Records izdala kompilacijo demo posnetkov skupine Mantas z naslovom Death By Metal. Gre za band Chucka Schuldinerja, ki se je kasneje preimenoval v Death. /P.G./

22. 3. 2012
Charles Elliot (Abysmal Dawn, Bereft) je prvi potrjeni gostujoči vokalist za prihajajočo turnejo Death To All, na kateri so se v spomin na Chucka Schuldinerja za nekaj datumov zbrali nekateri bivši člani legendarne zasedbe Death. /B.B./

19. 3. 2012
V spomin na Chucka Schuldinerja in v podporo fundaciji Sweet Relief se bodo za nekaj koncertov po Ameriki v kratkem pod imenom Death To All zbrali nekateri bivši člani skupine Death:
kitara – Paul Masvidal (Human)
kitara – Shannon Hamm (The Sound Of Perseverance)
kitara – Bobby Koelble (Symbolic)
bas – Steve DiGiorgio (Human/Individual Thought Patterns)
bas – Scott Clendenin (The Sound Of Perseverance)
bobni – Gene Hoglan (Individual Thought Patterns/Symbolic)
bobni – Sean Reinert (Human)
Napovedanih naj bi bilo tudi kar nekaj glasbenih gostov. Spodaj si lahko pogletate tudi trailer. /B.B./

16. 12. 2011

Kitarist Michael Dorrian (Anatomy Of I) je ob 10. obletnici smrti Chucka Schuldinerja objavil priredbo Death klasike Lack Of Comprehension. Posnetek je nastal na vajah leta 1996, kjer sta poleg Dorriana sodelovala še Dirk Verbeuren na bobnih in Ed Martin na vokalu in basu.

2. 9. 2011
Založba Relapse Records nadaljuje z re-izdajami skupine Death in bo 25. oktobra tako ponovno izdala njihovo mojstrovino Individual Thought Patterns iz leta 1993. Tokrat je za novi miks poskrbel Alan Douches (Converge, Mastodon, Dillinger Escape Plan, Hatebreed, God Forbid), album pa bo objavljen kot deluxe 3-CD set:

Disk 1:
Overactive Imagination
In Human Form
Jealousy
Trapped In A Corner
Nothing Is Everything
Mentally Blind
Individual Thought Patterns
Destiny
Out Of Touch
The Philosopher

Disk 2:
Live In Germany – 13. april 1993:
Leprosy
Suicide Machine
Living Monstrosity
Overactive Imagination
Flattening Of Emotions
Within The Mind
In Human Form
Lack Of Comprehension
Trapped In A Corner
Zombie Ritual
Individual Thought Patterns – Studio Outtake:
The Exorcist

Disk 3:
Four Track Demos – Chuck Schuldiner & Gene Hoglan – december 1992:
Overactive Imagination
In Human Form
The Philosopher
Trapped In A Corner
Individual Thought Patterns
Jealousy
Nothing Is Everything
Destiny
Mentally Blind
Out Of Touch
Individual Thought Patterns – Chuck’s Riff Tape – 1992:
In Human Form
The Philosopher
/B.B./

16. 2. 2010
Novo v trgovini Haliaetum Syndicate ta teden: Candlemass, Chuck Schuldiner, Damnation, Darkthrone, Dimmu Borgir, Dissection, Forgotten Tomb, Kaamos, Khold, Marduk, Obituary, Samael, Slayer, Vader, Xasthur. Cena vseh CDjev je 9€. Naročila sprejemajo na ta e-mail. /P.G./

23. 8. 2006
Danes bomo na oddaji TEŽKA KRONIKA na VAL 202 ob 21.30 imeli "tribute" legendam, kot so Chuck Schuldiner, Cliff Burton, Jon Nodtveidt in Chris Oliva. Poslušali bomo pesmi Death, starih Dissection, stare Metallice in klasičnih Savatage, ki jih najverjetneje še nikoli niste slišali na slovenskih radio valovih. /I.C./

26. 12. 2005
Danes se bo v Orto Baru odvijal tribute koncert v spomin Chucku Schuldinerju, ki je tragično preminul pred štirimi leti. Sinbolic bodo z enournim koncertom poskušali kar najbolje zajeti celotno Death diskografijo, kot predskupina pa bodo nastopili Inmate (ex Supremacy, Rotting Cemetery...). Vstopnina je 800 SIT, za glasbo pa bo poskrbel DJ Žid. /J.B./

Avtor: Jaka Bulc
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
19. 4. 2024
Smedja in Smetke, Rogna, Dead Corcoras
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija