Na današnji dan
1998
Blind Guardian izdajo svoj šesti album Nightfall in Middle-Earth
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 2. 2024

Sludge metalci Cultura Tres, pri katerih bas kitaro igra Paulo Xisto Jr. (Sepultura), so napovedali turnejo po Združenem kraljestvu, ki jo začnejo jutri, medtem ko bodo Evropo zasedli konec aprila. Nam najbliže bodo nastopili 14. maja v Zagrebu. Vse datume turneje, v okviru katere bodo Venezuelčani promovirali album Camino de brujos, najdete na sliki.

4. 1. 2024

V Italiji, natančneje v mestu Vicenza v Benečiji, bo 6. in 7. julija potekal festival Metal Park. Osrednja headlinerja sta Bruce Dickinson in znameniti Emperor. Poleg njih bodo nastopili še The Darkness, Cavalera (full Sepultura set), Fleshgod Apocalypse, Moonspell, Stratovarius in drugi. Za dvodnevno karto boste odšeli 100 EUR, za kampiranje 40 EUR, za parking pa 7 EUR. Več informacij o festivalu boste dobili na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
12. 12. 2023

Brazilske legende Sepultura so konec prejšnjega tedna nepričakovano sporočile, da se po 40 letih delovanja poslavljajo. Pred upokojitvijo se bo band odpravil še na daljšo turnejo okrog sveta. V Evropo naj bi se podali konec oktobra, datume turneje pa najdete na priloženi sliki. Krajšo izjavo banda lahko preberete spodaj:

»Sepultura has reached the end of the road and has chosen to depart via a conscious and planned death.

Throughout the next 18 months we will celebrate 40 years of existence together along with our loyal fans on a farewell tour across the entire globe.

It will be a celebration of the past and the present for one final time.«

15. 11. 2023

Savage Lands je neprofitna organizacija, ki jo vodijo glasbeniki in se bori proti krčenju gozdov v Kostariki. Ustanovitelja in pobudnika projekta Savage Lands sta Dirk Verbeuren (bobnar pri Megadeth, učitelj glasbe, navdušenec nad divjimi živalmi in zagovornik pravic živali) in Kostaričan Sylvain Demercastel (vseživljenjski aktivist, glasbenik, zagovornik narave), projekt pa podpirajo tudi John Tardy (Obituary), Andreas Kisser (Sepultura), Pouna (Black Bomb A) in Etienna Tretona (Black Bomb A).

Spodnji videospot za pesem The Last Howl je posvečen ozaveščanju o stanju ogroženih opic vriskačev (howler monkey) v Kostariki.

29. 8. 2023

Groove/death metal zasedba Abyss of Hel je podpisala za MDD Records, kjer naj bi do konca leta izdala dolgometražni prvenec, ki naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot sta Sepultura in Fear Factory. Več informacij sledi.

7. 8. 2023

Izšel je samonaslovljen prvenec power/thrash zasedbe The Shredderz. Album, pri katerem so sodelovali Gary Holt (Slayer, Exodus), Brandon Ellis (Black Dahlia Murder), Alex Skolnick (Testament), Derrick Green (Sepultura), George Lynch (Dokken, Lynch Mob), Dan Lilker (Anthrax, Nuclear Assault), Taina Bergamaschi & Jessica DiFalchi (Crypta), Dave Davidson (Revocation) in Jessica Pimentel (Brujeria), lahko naročite tukaj.

19. 7. 2023

Brazilski groove/grind metalci Siegrid Ingrid bodo po 24 letih studijskega zatišja izdali nov album. Tega napovedujejo s singlom Never Again, ki bo del ploščka z naslovom Back From Hell, ki naj bi izšel v drugi polovici tega leta. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Ratos de Porão, Sepultura, Slayer, Extreme Noise Terror, D.R.I., S.O.D. in Agnostic Front.

3. 7. 2023

Raven Banner so nova švedska melodična death metal zasedba, ki bo 1. septembra izdala svoj debitantski celovečerec z naslovom Rise Up Clan.

Prvenec, prvi pomemben mejnik zasedbe, je produciral Alexander Backlund (Soen, In Mourning, October Tide) v Fascination Street Studios, kjer je za miksing in mastering poskrbel svetovno znani producent Jens Bogren (Opeth, Sepultura, Kreator). Končni rezultat tega sodelovanja »je album, posvečen vikinškimi bojevnikomin in krvoločnim bogovom, ki so pripravljeni osvojiti srca metalskih navdušencev po vsem svetu.«

Poleg naslovnice je znan tudi seznam pesmi albuma:
Rise Up Clan
Never Yield
Sound The Horns
Beware The Fury
No Hero's Death
Thor's Anthem
Hordes Of Vikings
Gutbound
Raven's Call
Twilight of the Gods

16. 5. 2023

Legendarna brata Cavalera bosta 14. julija pri Nuclear Blast Records, ponovno izdala kultni album Morbid Visions in prav tako kultni EP Bestial Devastation. V ta namen v posluh ponujata besedilni video za komad Morbid Visions.

27. 2. 2023

Sludge metalci Cultura Tres, pri katerih igra baskitaro Paulo Xisto Jr. (Sepultura), so posneli video za komad The Land, ki je del petega albuma Camino de brujos.

30. 1. 2023

Brazilski melodični death/thrash metalci Sophie's Threat so posneli svoj prvi videospot sploh. Za to so izbrali svoj najnovejši single Speaking of the Devil, ki je bil izdan lani novembra in bil s tem postavljen ob bok singloma Infernal Manipulation in Suicidal God.

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Arch Enemy, Testament, Sepultura, Carcass, Annihilator, Jinjer.

28. 11. 2022

Sludge metalci Cultura Tres iz Venezuele in Paulo Xisto Jr. (Sepultura) so združili moči, rezultat združitve pa bo album Camino De Brujos. Ta bo izšel 7. aprila naslednje leto pri Universal Music oziroma Bloodblast. Plošček Camino De Brujos bo vseboval te komade:

The World and Its Lies
Time Is Up
Signs
The Land
Proxy War
19 Horas
Zombies
De Maracay
The Smell of Death
Camino de Brujos

4. 10. 2022

Ameriški death metalci Gorgatron bodo 4. novembra pri Blood Blast Distribution digitalno in na kaseti v omejeni nakladi 100 kosov izdali EP z naslovom Agony Reborn. Tracklista:

Execrated Liturgy
Agony Reborn
The Unwilling
Dead Embryonic Cells (Sepultura Cover)

27. 9. 2022

Nekdanja člana legendarnih Celtic Frost, Franco Sesa in Erol Ünala, predstavljata videospot za prvi single nove zasedbe Oath Of Cranes, ki prihaja iz Züricha v Švici. Pesem Yama - Sacrifice Of Introspection se nahaja na prihajajočem debitantskem albumu z naslovom The Unsung Mantras.

Oath Of Cranes postavljajo doom metal na glavo. Nekdanji bobnar Celtic Frost in vodja skupine Franco Sesa združuje svojo strast do vzhodne tradicionalne glasbe – še posebej do petja tibetanskih menihov – z ljubeznijo do hard rocka, da ustvari resnično inovativo zvočno podobo. Single je producirala skupina sama ob tehnični podpori izkušenega Tommyja Vetterlija (Coroner, Eluveitie), medtem ko je za mastering poskrbel Tony Lindgren (Sepultura, Kreator, Amorphis).

5. 7. 2022

Kot smo že poročali, je bil Andreas Kisser primoran predčasno zapustiti turnejo Sepulture. Kot se je izkazalo, je bil razlog odhoda bolezen žene Patricie, ki pa je žal predvčerajšnjim preminula. Naj počiva v miru.

KONCERTI & FESTIVALI
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona