Na današnji dan
1984
Venom izdajo kontroverzni album At War With Satan
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 4. 2024

Dirty Skunks so med velikonočnimi prazniki objavili vest, da je ljubljanski koncert finskega glasbenika VV razprodan. Ville Valo trenutno po Evropi predstavlja album Neon Noir in se bo v četrtek 11. aprila s predskupino Zetra ustavil v Cvetličarni.

19. 1. 2024

Finski moderni metalci Crownshift so v sredo premierno objavili prvi single in videospot za komad If You Dare. Skupino sestavljajo ti člani: vokalist Tommy Tuovinen (MyGrain), kitarist in vokalist Daniel Freyberg (ex-Children Of Bodom, ex-Bodom After Midnight), basist Jukka Koskinen (Nightwish, Wintersun) in bobnar Heikki Saari (Finntroll). V prvi polovici letošnjega leta pa bodo pri Nuclear Blast Records izdali tudi debitantski album.

6. 11. 2023

Postojnsko-notranjski band RALU je svojo pot začel leta 2020, aktualna postava pa je nastala letos. Skupino sestavljajo štirje člani, in sicer Gašper na bobnih, Tomaž na baskitari, Nejc na kitari in Boštjan kot pevec. RALU ustvarjajo glasbo, ki jo lahko opišemo kot mešanico groove in progresivnega metala.

Zasedba je v petek v digitalni obliki izdala svoj debitantski izdelek, in sicer EP z naslovom The Beginning. Kot gostje so na ploščku nastopili trije kitaristi in vsak je prispeval kitarsko solažo za drug komad: Vasilij Sušan (CFH) za pesem Vortex, Mitja Lončarek (Skytower) za pesem Treading Water in bivši član zasedbe Niki Čauševič za pesem Fallow Land. Za slednji komad je band pred kakšnim mescem dni objavil tudi videospot.

4. 10. 2023

Nova progresivna super skupina Temic, o kateri smo pisali julija, je objavila videospot za komad Mothallah. Njen prvi studijski album Terror Management Theory bo izšel 17. novembra pri Season of Mist.

Avtorica: Tina Urek
29. 8. 2023

Predstavljamo nenavadno super skupino Quadvium, ki se lahko pohvali kar z dvema slavnima baskitaristoma. Člani zasedbe so:

Jennings Smith - kitara
Steve Di Giorgio (Testament, Death) - baskitara
Jeroen Paul Thesseling (Obscura, Pestilence) - baskitara
Yuma van Eekelen - bobni

Zasedba trenutno pripravlja nov album, ki naj bi izšel v prvi polovici leta 2024.

13. 7. 2023

Predstavlja se nova mednarodna progresivna metal skupina Temic. Gre za projekt, v katerem med drugim delujejo sedanji/nekdanji člani projektov Devin Townsend, Shining in The Neal Morse Band. Zasedba bo 17. novembra pri Season Of Mist izdala svoj prvenec Terror Management Theory, spodaj pa lahko prisluhnete prvemu singlu Count Your Losses.

Avtorica: Tina Urek
14. 3. 2023

Hrvaški instrumentalni doom/sludge/post-metal trio Entropist predstavlja svoj samonaslovljeni prvenec, ki je bil izdan konec prejšnjega meseca.

Entropist je tričlanska instrumentalna zasedba iz Reke, ki že od ustanovitve leta 2018 pluje po različnih zvočnih pokrajinah v iskanju popolnega ravnovesja med težkimi in glasnimi deli ter nežnimi in tihimi pasažami. Entropist so tako doom, sludge, post-metal in psihedelični rock kot tudi vse ostalo, kar vam pride na misel ob poslušanju njihovih komadov.

Skupino sestavljajo Marko (bobni), Dražen (bas) in Dubravko (kitara).

27. 1. 2023

Velenjski Max klub 18. marca gosti slovensko Iron Maiden tribute skupino Iron Median, v kateri delujejo člani SkyEye, Metalsteel, Dekadent in Big Foot Mama. Za ogrevanje bodo poskrbeli Vigilance, ki so jeseni pri Dying Victims Productions izdali odličen samonaslovljeni EP.

Dogodku lahko sledite na Facebooku. V Max klubu so že na voljo vstopnice, ki do konca januarja znašajo 10 EUR. S februarjem bodo na voljo po 13 EUR, na dan koncerta pa 16 EUR.

Na dogodku bo Železni Aktivizem podelil vstopnico za koncert Iron Maiden, ki bodo 28. maja nastopili v Stožicah.

23. 1. 2023

Velenjčani Inmate sporočajo, da »so že globoko v fazi priprave novega studijskega izdelka, že 6. po vrsti. Nedavno izdani videospot No Time To Die je namreč zaključil obdobje še vedno aktualnega albuma The Salt, ki je izšel leta 2021. Novi album, katerega izid je predviden za leto 2024, bo nosil naslov Let the Dead Bury Their Dead. Vseboval bo 10 skladb. Fantje ne skrivajo, da bo novi album najtežji do sedaj, saj se stilsko vračajo k deathmetalskim koreninam, ki so bile najbolj prisotne na prvencu Free At Last ter drugemu albumu Tree Of Life. Posledično bodo na albumu spet prevladovali growl in scream vokali, zato so se pri Inmate odločili k sodelovanju povabiti dodatnega pevca, ki bi pokril ta segment vokalov pri produkciji. Vse interesente vabijo, da skupino kontaktirajo na email info@inmate-band.com. Kljub predvidenemu izidu naslednje leto lahko kakšen single pričakujemo že letos.«

20. 1. 2023

Iz tabora MetalDays prihaja to sporočilo: »Nove, mlade, še neuveljavljene glasbene skupine, pozor. Na voljo je prijavnica za MetalDays New Forces Stage 2023. Imate glasbeno skupino metal žanra, ste ambiciozni in resni ter menite, da si zaslužite igrati na večjem, mednarodno priznanem glasbenem festivalu? New Forces Stage je pravo mesto za vas! MetalDays ima z odrom New Forces dolgoletno tradicijo sodelovanja in podpiranja novih, še ne uveljavljenih glasbenih skupin metal žanra na njihovi karierni poti. Verjamemo namreč, da so prav nove, mlade glasbene skupine tiste, ki so najpomembnejše za skupnost metal glasbe in njeno prihodnost. Z izpolnitvijo prijavnice dobite priložnost, da kar dve leti zapored nastopite na festivalu MetalDays, česar po našem mnenju ne smete zamuditi. Prijavnico, pogoje in vse informacije najdete na tej povezavi.«

22. 12. 2022

Poslednji koncert skupine Children Of Bodom, odigran 15. decembra 2019 v Helsinkih, bo prihodnje leto izšel kot koncertni album. Band na Facebooku poziva fane, da pošljejo fotografije, povezane s skupino, in s tem pomagajo soustvariti booklet.

8. 12. 2022

Organizatorji festivala Metaldays, ki se bo naslednje leto odvijal med 30. julijem in 5. avgustom pri Velenju, so objavili nove potrditve: Heilung, Wucan, Capra, Enemy Inside, The Broken Horizon in Spirit Mother.

Celotna objava:

»Najboljši začetek dneva? Z novo objavo nastopajočih na festivalu MetalDays 2023! Po neštetih poskusih sodelovanja s skupino Heilung, ki je bilo do sedaj praktično nemogoče zaradi prejšnjega datuma festivals MetalDays, lahko zdaj končno potrdimo - Heilung prihajajo na MetalDays 2023! Glede na vse želje naših obiskovalcev, zagotovo ena tistih glasbenih skupin ki ste jo kar največkrat omenili v vaših željah glede nastopajočih na festivalu. Ne zamudite jih v petek, 4.8.2023!

Na festival se vračajo tudi Kadavar, tokrat kot headlinerji na festivalskem Main Stage B. Berlinska rockerska skupina vas bo zagotovo razigrala s svojim nastopom. Skupina Sacred Reich so glasbene legende v samem pomenu besede in ne potrebujejo dodatne predstavitve, zelo smo veseli da se nam bodo pridružili v Velenju!

Celoten paket novih objavljenih glasbenih skupin na festivalu MetalDays 2023 zaokrožujejo Wucan, Capra, Enemy Inside, The Broken Horizon in Spirit Mother. Ne zamudite jih na MetalDays 2023.

Vstopnice so na voljo v spletni trgovini: www.shop.metaldays.net«

3. 11. 2022

Mladi agresivni melodični in heavy metal band Vended je objavil video za svoj najnovejši single Overall. Skupino vodi vokalist Griffin Taylor, sin Corey Taylorja, sicer pa smo vam band že predstavili med reportiranjem njihovega nastopa skupaj s Slipknot v Gradcu.

15. 9. 2022

Iraška death/thrash metal zasedba Dark Phantom je objavila besedilni video za novo skladbo z naslovom Courtship Of Death. Gre za prvi single s prihajajočega albuma.

Zgodba metalcev Dark Phantom se je začela v Kirkuku v Iraku konec leta 2007. Prvotni namen je bil, da uresničijo svoje sanje v zahodni glasbi in opozorijo na katastrofalne razmere v mestu ter to prikažejo celotnemu svetu. Toda zaradi krize v Iraku stvari niso šle po načrtu, kar je zaradi njihove varnosti pripeljalo do očitnega zamika in sledilo je obdobje mirovanja. Počasi so ponovno pričeli z vajami in leta 2011 odigrali svoj prvi koncert, ki ga je navkljub nevarnosti in vsesplošnem nasprotovanju metal glasbi obiskalo zajetno število ljudi. Ko so se na prigovarjanje oboževalcev začeli pripravljati na drugi koncert, so jim teroristične skupine in njihovi zavezniki začeli groziti, da bodo zaprli vse strani banda na spletu, bili pa so tudi opozorjeni, naj prenehajo z vsemi svojimi aktivnostmi. Kljub vsemu jim je leta 2013 uspelo izdati studijski prvenec Nation Of Dogs, ki mu je nedavno sledil že omenjeni single.

Trenutno skupino sestavljajo Mir (bas, vokal), Murad Yaymz (kitara), Rebeen Hashim (kitara) in Mahmood Qasim (bobni).

5. 9. 2022

Melodična death metal/deathcore zasedba Dethrone The Corrupted iz Slovenske Bistrice bo 24. septembra po skoraj treh letih koncertnega premora ponovno stala na odru. Poleg Dethrone The Corrupted bodo nastopili še Armaroth, Taste Of Plague in Spirits Of Stygia, band pa bo ob tej priliki predstavil tudi najnovejšega člana, in sicer kitarista Matevža Počiča, ki je zamenjal Iztoka Hladna. Trenutno skupino sestavljajo:

Žiga Pristovnik (bobni)
Jan Lovrenčič (kitara)
Matevz Počič (kitara)
Sandi Šumandl (vokal)

Koncert v Mariboru pa naj bi zasedbi finančno pomagal pri izdaji EP-ja, ki je v pripravi (več informacij sledi). Poleg tega band še sporoča, da bo prvih 20 obiskovalcev, ki bodo plačali prostovoljni prispevek za ogled koncerta, prejelo njihovo majico in pijačo dobrodošlice.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
Recenzija
12. 4. 2024
Srd - vragvmesiton
Recenzija
11. 4. 2024
Mörghuul - Domination of the Beast
Galerija
11. 4. 2024
Vulvathrone / Taste Of Plague / Sovrag
Galerija
10. 4. 2024
Cvinger / Marax
KONCERTI & FESTIVALI
16. 4. 2024
Inquisition, Demonical
Orto Bar, Ljubljana
16. 4. 2024
Finntroll, Metsatöll, Suotana
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
17. 4. 2024
Cronica, Cremisi, Dark Sphere
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi