Na današnji dan
2011
Vicious Rumors izdajo svoj deseti album Razorback Killers
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 1. 2024

Melodični death metalci Eternal Storm predstavljajo skladbo The Sleepers, pri kateri gostuje Dan Swanö. Gre za že četrti single s prihajajočega albuma A Giant Bound to Fall, ki ga bodo izdali 16. februarja pri Transcending Obscurity Records.

9. 11. 2023

Španski melodični death metalci Eternal Storm predstavljajo komad A Dim Illusion s prihajajočega albuma A Giant Bound to Fall, ki ga bodo izdali 16. februarja pri Transcending Obscurity Records. To bo njihov drugi studijski album po vrsti, obsega pa naslednje naslove:

An Abyss of Unreason
A Dim Illusion
There was a Wall
Last Refuge
Eclipse
Lone Tree Domain
The Sleepers
The Void
A Giant Bound to Fall

30. 9. 2022

Ameriški psihedelični doom/death metalci Acid Witch bodo jutri pri Hells Headbangers Records izdali svoj četrti studijski dolgometražec Rot Among Us. Za pokušino so te dni predstavili komad 5508 Martin St, sicer pa omenjeni album prinaša naslednje skladbe:

Gather Each Witch
Rot Among Us
The Sleeper
Psychedeathic Swampnosis
Devil's Night Doom
5508 Martin St
Evil Dad (Dad by Dawn)
Tommyrotters
Chelsea Didn't Come Home Last Night
Gundella the Green Witch

2. 2. 2022

Metalcorovci The Sleeper objavljajo videospot za single Tempest z nedavno izdanega albuma Radiant. Album je izšel minuli teden.

 

9. 9. 2021

Sea Sleeper bodo 5. novembra pri založbi Metal Assault Records izdali vinilno verzijo aktualnega studijskega prvenca z naslovom Nostophobia.

11. 5. 2021

Romunski psihedelični rockerji Methadone Skies so konec prejšnjega tedna izdali svoj peti dolgometražni album Retrofuture Caveman, ki ga lahko v celoti preverite na njihovem Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Retrofuture Caveman
Infected By Friendship
The Enabler
Western Luv '67
When The Sleeper Awakens

30. 3. 2021

Doomed & Stoned je z novo edicijo iz serije doom metal in stoner rock kompilacij obiskal Škotsko. Tokratno edicijo z imenom Doomed & Stoned in Scotland zaznamujejo skupine A Ritual Spirit, Ancient Of Days, Aye-aye, Bacchus Baracus, Bisongrass, Bosphorus, Buried Sleeper, Cultmaster, Deaf Mountain, Death Watch, Dog Tired, Electric Mother, Forever Machine, Hair Of The Dog, Harbinger Of Storms, Headless Kross, Iron Altar, Iron Claw, Isak, Jackal-Headed Guard Of The Dead, Juniper Grave, King Witch, Lords Of Bastard, Lucid Sins, Melted Messiah, Of Spire & Throne, Ommadon, Psychotic Depression, Pyre Of The Earth, Razor Sharp Death Blizzard, Robot Death Monkey, Sapien, Sloth Metropolis, Solar Sons, Steve Ingle And The Druids, The Kryss Talmeth Experience, The Rhubarb, Thine Inner Sanctum in Tommy Concrete.

5. 2. 2021

Ameriški atmosferični progressive death metal trio Sea Sleeper bo danes pri Metal Assault Records izdal debitantski album z naslovom Nostophobia, s katerega lahko nekaterim skladbam že prisluhnete na Bandcampu. V skupini iz Portlanda v Oregonu so moči združili Nick Kessler (bas, vokal), Jess Cooley (kitara, vokal) in Shane Cooley (bobni), sicer člani tamkajšnje zasedbe Crackling Dawn.

Tracklista je sledeča:
Salt
Old Guard
Coffin Salesman
Mountain Carver
George Van Tassel
Nostophobia
Far More Than Sustenance Now
Low

17. 9. 2020

Ameriški sludgerji Junior Bruce so objavili otvoritveno skladbo The Sleeper Awakens s prihajajočega studijskega albuma The Pray For Death, ki bo izšel 30. oktobra pri založbi Sludgelord Records.

The Pray For Death ponuja sledeče skladbe:
The Sleeper Awakens
Terror Mounts
7,000,000 Years
The Basement
Anti-God
One-Nine-Nine-Nine
The Mirror
Unspeakable Horror

2. 6. 2020

Brazilski heavy metalci Rage In My Eyes so objavili akustično verzijo komada Death Sleepers.

Avtorica: Tina Urek
16. 7. 2019

Oh, Sleeper so objavili besedilni video za skladbo Oxygen z najnovejšega studijskega albuma Bloodied / Unbowed, ki je izšel konec preteklega tedna pri založbi Solid State Records.

7. 6. 2019

Oh, Sleeper predstavljajo besedilni video za skladbo Decimation & Burial s prihajajočega albuma z naslovom Bloodied / Unbowed, ki bo izšel 12. julija pri založbi Solid State Records.

Bloodied / Unbowed prinaša naslednje skladbe:
Let It Wave
Decimation & Burial
Fissure
Of Bane & Disease
Two Ships
The Island
Mutinous
Pulse Over Throne
Oxygen
The Summit

9. 7. 2018

Cast The Stone so objavili video za skladbo Jesusatan, katerega je ustvaril David Halll (Uneasy Sleeper, Portal, The Melvins). Gre za priredbo skupine Infesdead, ki se nahaja na njihovem prihajajočem EP-ju Empyrean Atrophy, ki bo izšel 31. avgusta pri založbi Agonia Records.

28. 11. 2017

Založba Good Fight Music je pod svoje okrilje vzela skupino Vile Ones, v kateri med drugim sodelujejo vokalist Micah Kinard (Oh, Sleeper), kitarist Randy Vanderbilt (ex-Scarlet) in bobnar Andreas Magnusson (ex-Scarlet).

Spodaj že lahko prisluhnete novi skladbi z naslovom Bait & Collar.

17. 7. 2017

Konec tedna se bo tolminsko Sotočje za teden dni preobrazilo v metalski raj na zemlji - pričele se bodo metalske počitnice v obliki festivala MetalDays 2017! Na letošnjo peto edicijo, ki se uradno prične v nedeljo, 23. julija, in traja do sobote, 29. julija 2017, prihajajo velika imena metal glasbe – od Marilyna Mansona, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Heaven Shall Burn, Grave Digger, Sólstafir, Pain do mnogih manj odmevnih imen tega raznolikega glasbenega žanra.

Marilyn Manson na MetalDays nastopi v ponedeljek, 24. julija!

Letošnja festivalska novost je tretji oder, v celoti posvečen novim imenom metal glasbe. Glasbeni program na NewForces odru se prične že dan pred uradnim začetkom festivala, v soboto, 22. 7.
Tudi v nedeljo, 23. 7., bo glasba odmevala le s tretjega odra.
V ponedeljek, 24. 7. pa MetalDays začne obratovati z vsemi silami: koncertni del bo zaznamoval Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo šokiral glasbeni svet v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals pridobil hkrati sloves anti-vzornika mladini in skoraj kultne privržence. Marilyn Manson je s svojo glasbo dosegel velike uspehe – milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy. Coma White, The Dope Show, I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me), The Beautiful People, This is The New Shit, The Fight Song, Tourniquet, The Nobodies pa so le nekatere skladbe, s katerimi je Marilyn Manson postal glasbena ikona. Poleg Marilyna Mansona v ponedeljek na MetalDays prihajajo tudi Iced Earth, Loudness, Venom INC. in mnogi drugi.
V torek izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo v Tolmin prihajajo Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger in drugi, četrtek pa je dan za Opeth, Sólstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays prihajajo Heaven Shall Burn, Pain, Death Angel in drugi. Na treh odrih se bo letos predstavilo več kot 110 nastopajočih, na spletni strani festivala pa sta že na voljo dnevni razpored in festivalska mapa.

Pestro ob-festivalsko dogajanje
MetalDays že leta prepričuje tudi z lokacijo – festival poteka v objemu narave, ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas, hladni reki Soča in Tolminka pa nesebično zagotavljata prepotrebno ohladitev. Festivalske počitnice vsako leto potekajo tudi v znamenju zanimivega in unikatnega ob-festivalskega programa: za dober začetek dneva bodo obiskovalcem vsako jutro na voljo joga, masaža in metalski fitnes, čez dan se bodo lahko preizkusili v slikanju ali se udeležili zabavnih športnih tekmovanj, kot so odbojka v tangicah, badminton zgoraj brez, twister, beer pong in tako dalje, pripravljajo pa se tudi mnoga druga presenečenja. MetalDays pa vsako leto svojim obiskovalcem omogoča tudi srečanje z organizatorjem – vaša mnenja, ideje ali pozdravi so več kot dobrodošli. Kot vsako leto bo raznolik tudi nabor hrane in pijače, med drugim bo ob letošnji peti obletnici festivala na voljo uradno MetalDays pivo, poimenovano Black Blood, ki je nastalo v sodelovanju z Bevog Brewery. Festival pa je naredil pomembne premike tudi z vidika vpliva na okolje, kar mu je prineslo tudi nagrado A Greener Festival Award in naziv Improvers.

Vstopnice in prevozi na MetalDays
Najljubša počitniška izbira za ljubitelje težkih zvokov v Tolmin, slovensko festivalsko prestolnico, vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Na voljo je le še peščica vstopnic (tedenske, dnevne ali 3- dnevne), zagotovite pa si jih lahko v spletni trgovini MH Shop ali preko sistema Eventim.

Na MetalDays 2017 se bodo začele prodajati tudi vstopnice za MetalDays 2018, na voljo bodo tudi vstopnice za njegovega mlajšega, zimskega brata, festival Winter Days of Metal (31. 1.–4. 2. 2018, Bohinj).

Na MetalDays je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom, ki ga izvaja zunanji partner organizatorja. Vse informacije so na voljo tukaj.

Nastopajoči: Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Heaven Shall Burn, Sólstafir, Grave Digger, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, MGLA, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The great discord, Angelus Apatrida, Aaven, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King,  Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Morywa, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Hellcrawler, Reverend hound, The black court, Srd, Transceatla, Chontaraz, Shot down, Grime, Gust, Tears of martyr, Moros, Stortregn, Raven, LIK, Bömbers, Implore, Firespawn, The Crawling, Turbowarrior of steel, Tytus, Myriad lights, Whorion, Fractal universe, Sober assault, Fallen tyrant, Omophagia, Sasquatch, In the crossfire, Infected chaos, Firtan, Amorgen, Blood ages, Novacrow, Overtures, Vasectomy, Burn fuse, Sleepers’ guilt, Carnage calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain is & Selfmachine, Greybeards, Seven Spires, Pantaleon, Pikes Edge, Nord.

Razpored nastopajočih po dnevnih.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2024
Inferno Metal Festival 2024
Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Oslo, Norveška
28. 3. 2024
KoD: Glista, Prototype 5, Black Camo
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija