Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 4. 2024

Islandska zasedba Duft je v obliki videospota razkrila pesem Instant Gratification, ki jo lahko preverite spodaj. Gre za prvi komad s prihajajočega prvenca Altar Of Instant Gratification, ki naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot so Code Orange, Jesus Piece, Zulu, End, Slipknot, God Forbid in Cancer Bats.

13. 12. 2023

Zamaskiranci Slipknot naslednje leto obeležujejo 25 let delovanja. Ob tej zavidljivi obletnici se bo band decembra podal na turnejo po Evropi. Kje vse jih bo moč videti, lahko preverite na priloženi sliki.

28. 11. 2023

V četrtek, 6. junija 2024, bo zagrebško Tvornico Kulture zatresel Corey Taylor, najbolj znan kot vodja zasedb Slipknot in Stone Sour. Tam bo nastopil s svojim novim solo projektom, vstopnice po ceni 39,00 EUR gredo v prodajo že ta petek. Več o samem dogodku boste izvedeli tukaj.

Avtorica: Tina Urek
7. 11. 2023

Iz tabora veljakov Slipknot sporočajo, da so se razšli z bobnarjem Jayem Weinbergom. Weinberg je bil član zasedbe od leta 2014. Zamenjava zanj še ni znana.

13. 10. 2023

Slipknot so objavili video za komad Hive Mind, ki se nahaja na aktualnem albumu The End, So Far iz lanskega leta.

6. 9. 2023

OTEP bodo 15. septembra pri Cleopatra Records izdali svoj nov album The God Slayer. Na njem bo mogoče slišati tako avtorske komade kot priredbe različnih hitov izvajalcev, kot so Eminem, Billie Eilish, Slipknot in drugi. Te dni so predstavili single oziroma svojo različico komada The Way I Am, ki ga v originalu izvaja Eminem.

Avtorica: Tina Urek
9. 6. 2023

Slipknot so se razšli s klaviaturistom Craigom Jonesom. Več informacij trenutno ni znanih.

Prav tako se evropske turneje ne bo udeležil Shawn Clown Crahan, saj je ostal doma zaradi zdravstvenih težav svoje žene.

13. 2. 2023

Knotfest je glasbeni festival, ki ga je leta 2012 ustanovila ameriška nu metal zasedba Slipknot. Knotfest je od takrat potekal kot potujoči festival in kot klasičen festival, dodatna značilnost tega pa je, da vsako leto spremeni lokacijo. Do zdaj je Knotfest potekal v več državah, med drugim v ZDA, Kanadi, Mehiki, Kolumbiji, Franciji, Čilu, na Japonskem in lani poleg izvedb v Severni in Južni Ameriki tudi v Nemčiji in na Finskem.

Za letos so predvidene tri izvedbe, in sicer na Japonskem, v Avstraliji in 25. junija v sosednji Italiji. Pri sosedih bodo nastopili Slipknot, Architects, Amon Amarth, I Prevail, Lorna Shore, Nothing More, Bleed From Within in Destrage.

Prevoz na koncert ponuja naš partner Koncerti.net.

3. 11. 2022

Mladi agresivni melodični in heavy metal band Vended je objavil video za svoj najnovejši single Overall. Skupino vodi vokalist Griffin Taylor, sin Corey Taylorja, sicer pa smo vam band že predstavili med reportiranjem njihovega nastopa skupaj s Slipknot v Gradcu.

13. 10. 2022

Progresivci Soen objavljajo priredbo komada Snuff (Slipknot), ki je nastal v sklopu snemanja live albuma Atlantis. Album naj bi izšel 18. novembra, kako pa zveni Snuff v izvedbi Soen, pa si lahko ogledate spodaj.

25. 8. 2022

Kot smo že poročali, bodo Slipknot 30. septembra pri Roadrunner Records izdali svoj nov album The End, So Far. Druščina je na začetku tedna objavila videospot za single Yen, prav tako pa je razkrila naslove komadov, ki so našli svoje mesto na albumu:

Adderall
The Dying Song (Time To Sing)
The Chapeltown Rag
Yen
Hivemind
Warranty
Medicine For The Dead
Acidic
Heirloom
H377
De Sade
Finale

Avtorica: Tina Urek
11. 8. 2022

Slipknot objavljajo drugi single Yen s prihajajočega albuma The End, So Far. Album naj bi izšel 30. septembra pri založbi Roadrunner Records, komadu Yen pa lahko prisluhnete tukaj.

27. 7. 2022

V ponedeljek smo vam predstavili najnovejši video od Jinjer in poleg tega navedli, da bodo Ukrajinci nastopili danes v Gradcu kot predskupina Slipknot na njihovi aktualni turneji We Are Not Your Kind 2022. Za to napako se vam iskreno opravičujemo. Koncert v Gradcu je namreč edini v sklopu turneje, ko bodo Slipknot spremljali samo Vended.

Današnja časovnica zgleda torej tako:
vrata: 18.00
Vended: 19.30
Slipknot: 20.30

25. 7. 2022

Ukrajinci Jinjer, ki prihajajo to sredo s Slipknot in Vended v Gradec, so posneli drum playthrough video za Wallflower z albuma Wallflowers.

21. 7. 2022

Zamaskiranci Slipknot po treh letih od izida zadnjega dolgometražca We Are Not Your Kind napovedujejo nov album The End, So Far. Izid albuma je napovedan za 30. september pri založbi Roadrunner Records, spodaj pa si lahko ogledate video za single z naslovom The Dying Song (Time To Sing) s tega albuma.

KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna