Na današnji dan
2015
Unleashed izdajo svoj dvanajsti album Dawn of the Nine
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 7. 2023

Soulfly so objavili live video za komad Superstition, ki se nahaja na njihovem aktualnem 12. albumu Totem.

Kot smo že poročali, jih lahko v živo ujamete 26. julija v zagrebškem Klubu Močvara.

28. 6. 2023

Soulfly, brazliski veljaki pod vodstvom Maxa Cavalere, se trenutno mudijo po Evropi. Med turnejo jih bo 26. julija pot zanesla k našim južnim sosedom, in sicer v klub Močvara.

Vstopnice so že na voljo tukaj

11. 7. 2022

Soulfly so posneli besedilni video za pesem Filth Upon Filth z dvanajstega albuma Totem, ki izide 5. avgusta pri Nuclear Blast Records.

20. 5. 2022

V bandu Hail The Horns so združili moči Marc Rizzo (kitara; Ill Niño, ex-Soulfly, ex-Cavalera Conspiracy), Tony Campos (bas kitara, vokal; ex-Soulfly, ex-Ministry, Fear Factory ...), in Opus (bobni; Dead by Wednesday) in objavili samonaslovljeni komad.

9. 5. 2022

Soulfly so posneli besedilni video za pesem Superstition, ki je del njihovega dvanajstega albuma Totem, ki je najavljen za 5. avgust pri Nuclear Blast Records. Tracklista:

Superstition
Scouring the Vile
Filth upon Filth
Rot in Pain
5The Damage Done
Totem
Ancestors
Ecstasy of Gold
Soulfly XII
Spirit Animal

4. 2. 2022

V skupino Meshiaak se je vrnil bobnar Jon Dette (Animetal USA, ex-Testament, ex-Slayer, ex-Impellitteri ...), vokalistu/kitaristu Dannyju Tombu, ki bo band iz Avstralije preselil v ZDA, pa se je pridružil tudi kitarist Logan Mader (Once Human, ex-Machine Head, ex-Soulfly).

9. 4. 2021

Brazilski death metalci The Troops Of Doom se po singlu The Confessional vračajo z videospotom za komad Whispering Dead Words z aktualnega debitantskega EP-ja The Rise Of Heresy.

Skupino vodi kitarist Jairo »Tormentor« Guedz, nekdanji član originalne zasedbe Sepultura in avtor oz. soavtor klasičnih albumov Bestial Devastation in Morbid Visions. Guedzu družbo delajo še basist/vokalist Alex Kafer (Enterro, Explicit Hate, ex-Necromancer), bobnar Alexandre Oliveira (Southern Blacklist, Raising Conviction) in kitarist Marcelo Vasco (Patria, Mysteriis), sicer tudi priznan grafični umetnik, ki je sodeloval z imeni, kot so Slayer, Kreator, Machine Head, Soulfly in Hatebreed. The Troops Of Doom že delajo na prihajajočem prvencu, ki naj bi izšel v drugi polovici letošnjega leta.

2. 4. 2021

Floridski melodični death metal kvartet The Absence predstavlja videospot za najnovejši single Choirs Of Sickness s prihajajočega albuma z naslovom Coffinized, ki bo izšel 25. junija pri založbi M-Theory Audio.

The Absence so vokalist Jamie Stewart (Hot Graves), bobnar Jeramie Kling (Venom Inc., Inhuman Condition, ex-Massacre), basist Mike Leon (Soulfly, Cavalera Conspiracy) in kitarist Taylor Nordberg (Inhuman Condition, ex-Massacre).

15. 9. 2020

Superskupina Killer Be Killed predstavlja skladbo Deconstructing Self-Destruction z drugega studijskega albuma Reluctant Hero, ki bo izšel 20. novembra pri Nuclear Blast Entertainment.

Reluctant Hero prinaša naslednje skladbe:

Deconstructing Self-Destruction
Dream Gone Bad
Left Of Center
Inner Calm From Outer Storms
Filthy Vagabond
From A Crowded Wound
The Great Purge
Comfort From Nothing
Animus
Dead Limbs
Reluctant Hero

Killer Be Killed trenutno sestavljajo vokalist/kitarist Greg Puciato (ex-The Dillinger Escape Plan), vokalist/kitarist Max Cavalera (Soulfly, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura), vokalist/basist Troy Sanders (Mastodon, Gone Is Gone) in bobnar Ben Koller (Converge, All Pigs Must Die, Mutoid Man).

10. 4. 2020

Ill Niño se vračajo z videospotom za nov single Sangre kot tudi z novo zasedbo.

Bobnar in ustanovni član Dave Chavarri (Terror Universal, ex-Pro-Pain, ex-Soulfly, ex-M.O.D., ex-Merauder, ex-Lȧȧz Rockit, ex-Gothic Slam) ter basist Lazaro Pina sta po zapletih z nekdanjimi člani marca letos na sodišču dosegla, da lahko še naprej uporabljata ime Ill Niño. V novi zasedbi so se jima pridružili še vokalist Marcos Leal (Shattered Sun), ritem kitarist Sal Dominguez (ex-Upon A Burning Body) in solo kitarist Jes De Hoyos (Sons Of Texas), v skupino pa se je po nekajletni odsotnosti vrnil tudi tolkalec Daniel Couto.

7. 6. 2019

Tilen Hudrap (Pestilence, Vicious Rumors, Testament, Paradox) se po izjemno uspešni tromesečni headlinerski evropski turneji s tevtonskimi težko metalci U.D.O, ki jih vodi neuničljivi 68-letni Udo Dirkschneider (nekdanji prvi glas in ustanovitelj ACCEPT) odpravlja na poletno festivalsko turnejo, tekom katere si bodo U.D.O delili odre s svetovnimi ikonami DEF LEPPARD, Ritchie Blackmore's RAINBOW, SCORPIONS, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND, OPETH in mnogimi drugimi. U.D.O bodo nastopili na več kot dvanajstih open air festivalih, med drugim v Rusiji, Španiji, na Švedskem, v Belgiji, Nemčiji, Romuniji, na Češkem, nekaj datumov pa bo naknadno potrjenih do konca meseca junija. Do sedaj potrjene festivale lahko preverite spodaj.

6/14/2019 ES-Fuengirola
Rock The Coast Festival
+ Rainbow, Carcass, Europe, Angel Witch etc...

6/28/2019 D-Dischingen
R.a. Härtsfeldsee (co-headliner)
+ Sodom, In Extremo etc...

7/3/2019 D-Ballenstedt
Rock Harz Festival (co-headliner)
+ Overkill, Hypocrisy, Dimmu Borgir etc...

7/4/2019 ES-Barcelona
Rockfest Barcelona Open Air
+ ZZ Top, Def Leppard, King Diamond, W.A.S.P etc...

7/6/2019 D-Pfeffelbach 
Pfeffelbach Open air (headliner)
+ The Crown, J.B.O

7/7/2019 ROM-Resita
Resita Custom Festival (headliner)
+ Uriah Heep, Doro

7/20/2019 SWE-Umea
U-Rock Festival (co-headliner)
+ Pretty Maids, Sabaton...

7/27/2019 RU- Serpukhov, Moscow
Big Gun Festival (headliner)
+ Rage, Bonfire, Pink Cream 69

8/10/2019 BEL-Kortrijk
Alcatraz Festival 
+ Saxon, Thin Lizzy, Opeth, Soulfly, Vio-Lence etc...

8/16/2019 SWE-Falun
Sabaton Open Air (headliner)
+ Candlemass, Riot...

8/17/2019 CZ-Moravsky Krumlov
Rock Heart Festival (co-headliner) 
+ King Diamond, Anvil...


Legendarni Korošec tako ponovno postavlja mejnike: lani je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem Dragonlord albumu (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album "Hadeon" z nizozemskimi death metal pionirji PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo "Consuming the World" (Pestilence so nastopili v več kot tridesetih državah po celem svetu in odigrali 80 koncertov, si delili odre z Iron Maiden, Ozzyem, Judas Priest), ter se kasneje še istega leta pridružil U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajset datumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti.

Avtorica: Tina Urek
8. 5. 2019

Roy Mayorga (Stone Sour, ex-Soulfly, ex-Crisis, ex-Nausea) je novi bobnar pri ameriški groove metal superskupini Hellyeah, v kateri je zamenjal legendarnega Vinnieja Paula, ki je tragično preminil junija lani.

15. 4. 2019

Najbolj oster ameriški band, Nails, je objavil single I Don't Want To Know You. Poleg naslovne skladbe novi single prinaša še Endless Resistance, v kateri gostuje Max Cavalera (ex-Sepultura, Soulfly, Cavalera Conspiracy, Killer Be Killed).

Avtorica: Tina Urek
19. 9. 2018

Soulfly predstavljajo skladbo Dead Behind The Eyes, v kateri gostuje tudi pevec Randy Blythe (Lamb Of God). Gre za skladbo z njihovega enajstega studijskega albuma z naslovom Ritual, ki bo izšel 19. oktobra pri Nuclear Blast Entertainment.

14. 8. 2018

Soulfly nameravajo 19. oktobra pri Nuclear Blast Entertainment izdati novi studijski album z naslovom Ritual, na katerem kot glasbena gosta sodelujeta tudi Randy Blythe (Lamb Of God) in Ross Dolan (Immolation). Za snemanje, miks in produkcijo je tokrat proskrbel Josh Wilbur (Killer Be Killed, Lamb Of God, Gojira).

Ritual prinaša naslednje skladbe:
Ritual
Dead Behind The Eyes (feat. Randy Blythe)
The Summoning
Evil Empowered
Under Rapture (feat. Ross Dolan)
Demonized
Blood On The Street
Bite The Bullet
Feedback!
Soulfly XI

Tukaj lahko tudi že prisluhnete prvemu singlu, ki nosi naslov Evil Empowered.

KONCERTI & FESTIVALI
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona