NOVICE

20. 9. 2021

Hollywoodska 80's hard rock/hair metal zasedba Ghosts of Sunset je preko Golden Robot Records objavila nov single, ki nosi naslov If You're Not Coming Back.

17. 9. 2021

Kontroverzni angleški black metalci Gaylord, ki so leta 2018 izdali svoj prvenec The Black Metal Scene Needs to Be Destroyed, za konec meseca napovedujejo njegovega naslednika. Album bo izdan pri Blackened Death Records in bo nosil naslov Crown of Joy (A Sublime Sun Thriving Amongst Suicidal Stars). Tracklista je naslednja:

Lay Down
Ghost Me
Dread
Shit Scene, Shit Bands
White Night Gaslight
High and Mighty
Grey Rainbow
Coiled in Dust
Obfuscation of Intent
Ten Wing Angel
Nailed Deity
Again and Again
None / Nothing
Judgement and Justice
Slitting Their Throats
Kvlt After School Xbox Kommando
Sublime Sunshine

16. 9. 2021

Italijanski heavy psych kvartet Loose Sutures je razkril nov single Sunny Cola, na katerem se mu je na kitari pridružil Marco Nieddu iz skupine 1782. Gre za skladbo s prihajajočega albuma A Gash With Sharp Teeth And Other Tales, ki izide 15. oktobra pri založbi Electric Valley Records.

15. 9. 2021

Swallow The Sun so objavili kratek dokumentarni film o nastanku Trio NOX plays Moonflowers Live At Sipoo Church, bonus album prihajajoče studijske izdaje Moonflowers, s klasičnimi različicami pesmi z običajnega albuma. Moonflowers bo izšel 19. novembra pri založbi Century Media Records.

Trio NOX je do sedaj že predstavil svoje verzije naslednjih skladb: Moonflowers Bloom In Misery, Enemy, Woven Into Sorrow, Keep Your Heart Safe From Me, All Hallows' Grieve, The Void in The Fight Of Your Life.

31. 8. 2021

Britanska stoner/doom metal zasedba Green Lung v posluh ponuja tretji single Graveyard Sun s prihajajočega albuma z naslovom Black Harvest, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi Svart Records.

17. 8. 2021

Kalifornijski black metal dvojec Feral Season, v katerem sta združila moči Karl Cordtz (Chrch, Occlith) in Patrick Hills (Occlith), predstavlja skladbo Tied To The Sun s prihajajočega albuma Rotting Body In The Range Of Light, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi Profound Lore Records.

Album prinaša naslednje skladbe:

Tied To The Sun
Methuselah
Rotting Body In The Range Of Light
Seized In Emerald Grief
Thickets
The Sigil Of Snags

16. 8. 2021

Swallow the Sun so potrjeni za avstrijski festival Kaltenbach Open Air 2022, ki se bo odvijal med 18. in 20. avgustom v kraju Spital am Semmering. Zaenkrat potrjeni bandi so: Suffocation, Taake, Swallow The Sun, Desaster, Benighted, Hideous Divinity, Ellende, Darkfall, Mortal Strike, Sodomized Cadaver, Pequod, Klynt, Voidstalker.

Predprodaja kart za edicijo v naslednjem letu se je že tudi začeli, vstopnice lahko naročite tukaj.

11. 8. 2021

Norveška stoner rock/heavy metal zasedba Suncraft je konec prejšnjega tedna pri All Good Clean Records/Stickman Records izdala debitantski album Flat Earth Rider, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Za produkcijo, miks in mastering je poskrbel Ruben Willem (The Good The Bad and The Zugly, Okkultokrati, Djevel). Suncraft so basist/vokalist Rasmus Skage Jensen, bobnar Tobias Paulsen in kitarista Sigurd Grøtan ter Vebjørn Rindal Krogstad.

Tracklista je sledeča:
Flat Earth Rider
Space Buddha
Lingo Hive Mind
Commie Cannibals
Adaptation
Bridges To Nowhere

4. 8. 2021

Finski temačneži Swallow The Sun bodo 19. novembra pri Century Media Records izdali (dvojni) plošček Moonflowers. Poleg standarnega albuma bo zasedba izdala še bonus album, na katerem bodo instrumentalne različice vseh komadov. Ti so bili komponirani za godala, ki jih je posnel finski sestav Trio NOX. Začenši z včerajšnjih dnem bo zasedba tedensko izdajala animirane videospote instrumentalnih komadov, ob koncu pa bodo fantje izdali prvi single. Tukaj lahko prisluhnete prvi godalni različici komada Moonflowers Bloom in Misery, celoten seznam pa je sledeč:

Moonflowers Bloom In Misery
Enemy
Woven Into Sorrow
Keep Your Heart Safe From Me
All Hallows' Grieve (Featuring Cammie Gilbert)
The Void
The Fight Of Your Life
This House Has No Home

30. 7. 2021

Finski melanholiki Swallow The Sun so objavili uradni live posnetek komada 66°50'N, 28°40'E, ki se nahaja na danes izdanem live ploščku 20 Years of Gloom, Beauty and Despair – Live in Helsinki.28. 7. 2021

Finski melodični death metal duo Dark The Suns je posnel videospot za komad Enkelsiipi, ki se nahaja na aktualnem albumu Suru Raivosi Sydämeni Pimeydessä.
22. 7. 2021

Kanadski stoner/doom metal trio Sun Below predstavlja nov single z naslovom Twin Worlds (Part I), ki je na voljo na njihovem Bandcampu.

Sun Below iz Toronta v Ontariu tvorijo kitarist/vokalist Jason Craig, basist Garrison Thordarson in bobnar Will Adams.

1. 7. 2021

Finska melodična doom/death metal zasedba Swallow The Sun na ogled ponuja živo verzijo skladbe Don’t Fall Asleep (Horror, Pt. II) s prihajajočega koncertnega albuma 20 Years Of Gloom, Beauty And Despair – Live in Helsinki, ki izide 30. julija pri založbi Century Media Records.


30. 6. 2021

Sun Crow so objavili vizualizer za nov single Black It Out z debitantskega albuma z naslovom Quest For Oblivion, ki izide 2. julija pri založbi Ripple Music.

11. 6. 2021

Brata Nejc in Cene Čibej iz Idrije sta se odločila za ustvarjanje glasbe in si nadela ime Chibej Studios. S svojim delovanjem želita pokazati, da lahko pesmi, ki jih ljudje poznajo iz drugih žanrov, zvenijo dobro tudi v težjih ritmih. S tem bi dosegla, da pesem ne bi bila samo kopija, ampak bi vsebovala tudi njune »ideje v elementih nažigaških kitar, glasnih bobnov in močnega vokala«, kot pravita.

Kot prvo pesem za predelavo sta brata izbrala klasiko House of the Rising Sun, in sicer med drugim tudi kot poklon letos preminulemu kitaristu Hiltonu Valentinu iz legendarne skupine The Animals. Vabljeni torej, da prisluhnete njuni prvi priredbi.

KONCERTI & FESTIVALI
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
30. 9. 2021
Ambra, Hoba, Decair
Orto Bar, Ljubljana