Na današnji dan
2011
Vicious Rumors izdajo svoj deseti album Razorback Killers
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 10. 2023

V Zagreb prihajajo britanske post punk/goth rock legende The March Violets. To bo njihov prvi nastop na Hrvaškem sploh, spremljali pa jih bodo The Bellwether Syndicate, legendarna ameriška punk/gothic zasedba iz Los Angelesa. Kot predskupina bodo nastopili darkerji Phantasmagoria, ki letos praznujejo 35. obletnico delovanja.

Več o dogodku najdete na Facebooku.

6. 2. 2023

Finski thrash metal pionirji National Napalm Syndicate so posneli video za Venomous Encounters. Komad so vzeli s svojega lanskega albuma The New Hell.

21. 9. 2022

Finski thrash metal pionirji National Napalm Syndicate so objavili celoten posnetek svojega koncerta iz finskega mesta Oulu, ki se je odvijal pretekli konec tedna.

Avtorica: Tina Urek
9. 9. 2022

Finski thrash veterani National Napalm Syndicate so sporočili, da že delajo na novem albumu. Med čakanjem na nove informacije si lahko krajšate čas z njihovim letošnjim albumom The New Hell.

31. 8. 2022

Libanonski thrash/groove metalci Phenomy objavljajo single When The Darkness Comes. Gre za še eno skladbo z zadnje izdaje z naslovom Syndicate Of Pain, ki je izšla marca letos. 

27. 6. 2022

Libanonski thrasherji Phenomy predstavljajo single Beyond The Wall Of Sleep. Gre za komad z bandovega letošnjega tretjega albuma Syndicate of Pain.

14. 6. 2022

Finski thrash veterani National Napalm Syndicate so posneli besedilni video za We Are In Hell z aktualnega albuma The New Hell.

31. 5. 2022

Finske thrash metal staroste National Napalm Syndicate so na novo izdale samonaslovljen prvenec iz leta 1989. Ta bo tako prvič na voljo v digitalni obliki, in sicer tukaj.

4. 11. 2021

Ameriška doom/sludge metal zasedba Black Tar Superstar so na noč čarovnic predstavili nov videospot za single Cosmic Devil Trip. Gre za skladbo z njihovega dolgometražnega debitantskega albuma The Black Flame, ki je izšel konec maja pri Kingside Records/Artillery Music Group. Video je tudi tokrat režiral Tim Novotny iz The Novotarian Syndicate.

19. 2. 2021

Lake Of Tears bodo danes pri založbi AFM Records izdali nov studijski album z naslovom Ominous, ki mu lahko v celoti premierno že prisluhnete na tej povezavi.

Album je produciral šef skupine Daniel Brennare, medtem ko sta za miks in mastering poskrbela Christian Silver (The Crown, Draconian, Old Man's Child, Beseech) in Manne Engström (Draconian, Beseech, Sonic Syndicate).

8. 9. 2020

Švedska d-beat/hardcore punk/rock'n'roll zasedba Vengeance By Proxy je nadavno za založbi Profane Existence (LP) in Diablos Records (CD) izdala svoj samonaslovljeni studijski prvenec, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

V Vengeance By Proxy so moči združili sedanji oziroma nekdanji člani skupin, kot so Doom, Anti-Cimex, Driller Killer, Suicide Syndicate in druge.

15. 4. 2020

Sveža švedsko-britanska zasedba Vengeance By Proxy, v kateri so moči združili člani Doom, Anti-Cimex in Driller Killer, predstavlja skladbo Crust Is Back In Town s prihajajočega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel letos poleti pri založbi Profane Existence. Njihove energične izbruhe bi najlažje definirali kot skandinavski d-beat hardcore punk pomešan z rock'n'rollom oziroma kot nezakonskega otroka Thin Lizzy in Discharge.

Vengeance By Proxy sestavljajo kitarist/vokalist Denis Boardman (Doom, Gloomy Sunday, Bring The Drones), basist/vokalist Jonte Palmblad (Aggrenation, Civil Olydnad), kitarist/vokalist Mattias Bengtsson (Suicide Syndicate) in bobnar Charlie Claeson (ex-Anti-Cimex, ex-Driller Killer, Bring The Drones).

1. 7. 2019

In Mourning bodo 4. oktobra pri založbi Agonia Records izdali svoj peti studijski album z naslovom Garden Of Storms. Gre za zadnji del trilogije, ki so jo začeli z albumom The Weight of Oceans. Za naslovnico je poskrbel Kristian Wahlin (Bathory, At The Gates, King Diamond), za miks in mastering pa je bil ponovno zadolžen Jonas Kjellgren (Amorphis, Pain, Sabaton, Demonical, Sonic Syndicate).

Garden Of Storms prinaša naslednje skladbe:
Black Storm
Yields Of Sand
Hierophant
Magenta Ritual
Huntress Moon
Tribunal Of Suns
The Lost Outpost

6. 9. 2018

Transport League nameravajo v začetku novembra v Top Floor Studios v Gothenburgu na Švedskem pričeti s snemanjem novega albuma pod delovnim naslovom A Million Volt Scream. Za produkcijo albuma bo poskrbel Roberto Laghi (In Flames, LOK, Hardcore Superstar, Grand Magus, Raised Fist, Sonic Syndicate).

5. 3. 2018

Zasedba Skinned bo 4. maja izdala novi album Shadow Syndicate. Spodaj pa si lahko pogledali videospot za prvi single We Are The End, ki je tudi brezplačno na voljo na njihovem Bandcamp profilu.


 

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2024
Inferno Metal Festival 2024
Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Oslo, Norveška
28. 3. 2024
KoD: Glista, Prototype 5, Black Camo
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija