NOVICE

6. 5. 2021

Medtem ko čakamo na njihov nov studijski izdelek, so nas domači blackened sludge/post-metal mojstri The Canyon Observer razveselili z videospotom za najnovejši single, ki nosi naslov Come Home And Break My Bones.22. 3. 2021

Avstralski alternative/stoner rock trio Canyon je objavil četrti single Minority Outspoken s prihajajočega EP-ja z naslovom Static, ki bo na voljo 21. maja.

Tracklista je sledeča:

Insane
Keep Me Waiting
Gone Before Your Time
Minority Outspoken
Static

19. 2. 2021

Ameriški meditacijski doom dvojec Breath je objavil vizualizer video za aktualni single Observer z debitantskega albuma Primeval Transmissions, ki je izšel v začetku tega meseca pri založbi Desert Records. V omenjeni skladbi gostuje tudi kitarist Rob Wrong iz doom metal zasedbe Witch Mountain.

Primeval Transmissions ponuja naslednje skladbe:
Evocation
Dwarka
Observer
Battle For Harmonic Balance / Halls Of Amenti
Evocation (Reprise)

23. 11. 2020

Ljubljanska blackened sludge/post-metal zasedba The Canyon Observer predstavlja koncertni video za skladbo Bounds Tied Tight s prvenca FVCK iz leta 2015. Gre za posnetek z njihovega release koncerta, ki se je zgodil 20. novembra 2015 v Stari mestni elektrarni v Ljubljani.


9. 7. 2020

Organizatorji jutrišnjega koncerta The Canyon Observer v mariborski Dvorani Gustaf sporočajo, da se bo koncert po pogovoru z bandi in so-organizatorji odvil s sledečimi omejitvami:

  1. Koncert bo izveden z omejitvijo za 50 ljudi, zato so na voljo rezervacije (rezervacijo opravite tako, da pritisnete gumb na strani dogodka "rezerviraj mesto" in ta vas bo vodil po obrazcu, ki ga izpolnite).
  2. Koncert bo potekal v parku med Dvorano Gustaf in Hostlom Pekarna.
  3. Vstopnine ne bo, lahko pa boste oddali prostovoljni prispevek.
  4. Nastopili bodo samo slovenski The Canyon Observer (Bednja bi tvegali karanteno, ki si jo ne morejo privoščiti, Guattari pa so iz osebnih razlogov preventivno odstopili od koncerta).
27. 12. 2019

The Canyon Observer so za božič objavili nov single, ki nosi naslov Urn. Skladba je bila posneta v živo v Studiu Metro v Ljubljani, kjer je za snemanje in miks ponovno poskrbel kitarist Gašper Letonja, mastering pa so tokrat zaupali legendarnemu producentu Janezu Križaju (Laibach, Demolition Group, Miladojka Youneed, Noctiferia).

Urn služi kot nekakšen most med novim materialom, na katerem trenutno delajo, in zadnjim albumom NØLL, pri katerem so The Canyon Observer ubrali nekoliko bolj »tradicionalen« pristop pri pisanju komadov.

Skupina pravi, da so jo vedno zanimale proste forme, ki jih je poskušala prilagoditi svojemu načinu dela. Pripravljenost, da skočijo v neznano in dovolj veliko medsebojno zaupanje, da se prepustijo toku. Tveganje neuspeha, ki je povezano s tovrstnim glasbenim izražanjem, je pomembno in izpolnjuje ter daje več prostora za glasbeni razvoj.

14. 11. 2019

Preko spletnega portala The Obelisk lahko premierno prisluhnete tretjemu albumu ameriške blackened doom metal zasedbe Canyon Of The Skull z naslovom Sins Of The Past, ki bo izšel 20. novembra.

Sins Of The Past prinaša naslednji skladbi:
The Ghost Dance
The Sun Dance

18. 4. 2018

Preko Nocleansinging.com lahko premierno prisluhnete drugemu studijskemu albumu domače ekstremne metal zasedbe The Canyon Observer z naslovom Nøll, ki bo izšel v petek pri Vox Project/KAPA Records. Skupina predstavlja novo zvočno sliko ter še več eksperimentiranja, pri čemer pa ohranja svojo značilno nepopustljivost in brutalnost. 

The Canyon Observer bodo novi album publiki v živo premierno predstavili 17. maja v Gala Hali na Metelkovi.

3. 4. 2018

The Canyon Observer predstavljajo videospot za skladbo Mirrors z najnovejšega studijskega albuma z naslovom Nøll, ki bo izšel 20. aprila pri Vox Project/KAPA Records.
2. 3. 2018

The Canyon Observer predstavljajo naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Nøll, ki bo izšel v začetku aprila pri Vox Project/KAPA Records. Skladbi tako lahko prisluhnete spodaj oziroma na njihovem Bandcampu. Več podrobnosti bo sledilo v prihodnjih tednih.


11. 4. 2017

Da bomo lažje počakali do zime, ko naj bi The Canyon Observer izdali svoj novi dolgometražni album, so fantje včeraj objavili povsem sveži single z naslovom As Patterns Consume Me, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Za snemanje in miks je poskrbel kitarist Gašper Letonja, medtem ko so mastering zaupali Bradu Boatrightu (Sleep, YOB, Obituary, Skeletonwitch, Integrity).

The Canyon Observer bodo ta vikend koncertirali skupaj s hrupno mehiško zasedbo Joliette, in sicer 14. 4. v Gali Hali na Metelkovi ter 15. 4. v Mladinskem Centru v Gornji Radgoni.

24. 3. 2017

Inhibis so morali svoj jutrišnji nastop v kranjskem klubu Trainstation SubArt zaradi bolezni žal odpovedati, kot njihova zamenjava pa bo sedaj s The Canyon Observer nastopila mlada mariborska sludge/dark hardcore zasedba Mt. Blanc, ki je pravkar objavila svoj debitantski album z naslovom Death Culture.

Časovnica:
21.00 vrata
22.00 Mt. Blanc
23.00 The Canyon Observer

Več podrobnosti o koncertu najdete na Facebook strani dogodka oziroma v našem napovedniku.

24. 2. 2017

The Canyon Observer so objavili videoreportažo z lanske turneje po Kubi, kjer so promovirali album FVCK. Tudi novo leto so začeli aktivno, po Dirty Skunks Festu in preteklih dveh nastopih v Avstriji namreč v naslednjih mesecih nadaljujejo s koncertiranjem:
31. 3. z Muko in Hesperian Death Horse v zagrebški Močvari,
15. 4. z Joliette v Mladinskem centru Gornja Radgona in
16. 4. z Joliette in Young Husbands v novosadskem klubu Fabrika.

21. 4. 2016

Novi KLG v sodelovanju z Rock Barom Down Town in Klubom študentov Kranj tudi letos v okviru Tedna Mladih 2016 pripravlja že tradicionalni metal večer, na katerem bodo nastopile tri precej samosvoje skupine, katerih skupni imenovalec je, da so deležne vse večje pozornosti tuje javnosti in se vztrajno uveljavljajo tudi izven naših meja. Na dvorišču pred Rock Barom Down Town v Kranju bodo tako v četrtek, 19. maja, nastopili The Canyon Observer, Dekadent (na fotografiji) in Mist.

Več podrobnost o koncertu si lahko preberete na Facebook strani dogodka oziroma v našem napovedniku.

2. 2. 2016

The Canyon Observer so objavili koncertni video za skladbo All Of Her, Mine z aktualnega albuma FVCK, ki je bil posnet novembra lani na promocijskem koncertu v Stari mestni elektrarni v Ljubljani. Kot pravijo sami, video »ni primeren za epileptike in tiste s šibkim srcem in sramežljivimi želodci«.

Skupina bo ta četrtek v sklopu MENT-a nastopila v Klubu Gromka, potem pa se konec meseca odpravlja na desetdnevno turnejo po Kubi, ki jo bo ob prihodu domov 1. 3. obeležila še z ekskluzivnim koncertom v Gala Hali.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
22. 5. 2021
ODPOVEDANO! Vienna Metal Meeting 2021
Arena, Dunaj, Avstrija
22. 5. 2021
Throne Fest 2021
Kubox, Kuurne, Belgija
23. 5. 2021
STREAM: Emperor – A Night of Emperial Wrath
Notodden Teater, Oslo, Norveška
4. 6. 2021
ODPOVEDANO! Download Festival 2021
Castle Donington, Združeno kraljestvo
10. 6. 2021
System Of A Down, Korn
Area Expo, Milano, Italija
17. 6. 2021
MetalGate Czech Death Fest 2021
Červený Kostelec, Češka