Na današnji dan
2011
Vicious Rumors izdajo svoj deseti album Razorback Killers
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 7. 2023

Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) se je kot live basist pridružil mednarodni heavy/power metal zasedbi Northtale. Gre za zasedbo pod odkriljem založbe Nuclear Blast Records, pri kateri sta izšla tudi oba njihova studijska albuma. Tilen bo z njimi nastopil že ta konec tedna na festivalu Masters Of Rock.

Avtorica: Tina Urek
17. 4. 2023

Domači heavy metalci Metalsteel in Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) so priredili kultno pesem Road Warriors, ki jo v originalu izvajajo Sarcasm.

Ta je del albuma Spomenik, ki je izšel minuli petek in bo v živo predstavljen naslednji petek, 28. aprila, v ljubljanskem Orto Baru.

27. 3. 2023

Prvoaprilska sobota bo koncertno zelo pestra, med drugim bo izvedena 15. edicija festivala WinterStrike, ki je bila sprva načrtovana za 4. marec in nato prestavljena zaradi bolezni.

Če želiš prejeti brezplačno vstopnico za tradicionalni koroški festival, se moraš udeležiti naše današnje nagradne igre, ki jo najdeš tukaj.

24. 2. 2023

Kmkc Kompleks, organizator koncertnih večerov WinterStrike, sporoča, da je zaradi poškodbe roke enega izmed članov skupin WinterStrike XV prestavljen na 1. april. Vse ostalo ostaja nespremenjeno.

10. 2. 2023

Tradicionalni koroški festival WinterStrike, ki 4. marca praznuje svojo 15. izvedbo, bo gostil zasedbe Scepsis, Thraw in Britof. Več informacij o dogodku najdete v našem napovedniku.

6. 2. 2023

V zvezi s praznovanjem dokaj visoke obletnice festivala WinterStrike iz kluba Kmkc Kompleks prihaja naslednje sporočilo: »15. obletnica se bo odvila v soboto, 4. 3. 2023, v čast obletnice pa se na domač oder po 10 letih vračajo Scepsis / Thraw. Obeta se nepozaben večer, posebej za mlade generacije, ki Thraw v zlatih letih niso videli.«

Večer bo dodatno poseben zaradi nekaterih gostov in seta Scepsis, ki se bo prepletal s klasikami od Thraw. Po dolgih 9 letih pa bosta skupaj na domač oder stopila tudi brata Hudrap.

20. 9. 2022

Nizozemski portal To The Teeth bo 7. oktobra izdal digitalno kompilacijo The Taste of Teeth, s katere kot prvo predstavlja novo skladno ameriških black metalcev Yellow Eyes z naslovom Dagger In The Warm Straw. Seznam vseh sodelujočih in naslovi komadov so naslednji:

Yellow Eyes –Dagger in the Warm Straw
Wilderun – Hope & Shadow
Tower – Blood Moon
Foscor – Estrènyer l'Ànima
Charlotte Wessels – Vigor & Valor
Al Namrood – المس الهتك (Touch your God)
Sweven – Reduced To An Ember
Terzij De Horde – Eerste Zoon (z gostom PJN iz Trepaneringsritualen)
Madder Mortem – Liberator
Thrawsunblat – The Weathered Sandstone
Fluisteraars – Oeverloos
Meer – Beehive
Brutus – Dust
Scarlet Stories – Necrologies
Mare Cognitum – Antaresian
Entheos – Cauchemar
Ustalost – Stinging Stone
Bedsore – Brains On The Tarmac
Kaatayra – Fuú

1. 2. 2022

Koroški thrash metalci Thraw, ki so konec lanskega leta ob 15. obletnici delovanja objavili nov single Century Of Enslavement, so za slednjega posneli tudi videospot. Kot že pri prvem videu, ki je bil posnet v muzeju železarstva Štauharija na Ravnah na Koroškem, je tudi tokrat za izdelavo poskrbel Tadej Ošlovnik. 

3. 1. 2022

Koroški thrasherji Thraw so tik pred koncem lanskega leta razkrili single z naslovom Century Of Enslavement, ki ga lahko poslušate na YouTubu in s katerim zasedba napoveduje prihajajoči EP, o katerem zaenkrat še ni znanega kaj več.

22. 12. 2021

Koroški thrash metalci Thraw po najavi novega bobnarja izpolnjujejo obljubo in razkrivajo nekaj podrobnosti prihajajočega singla. Za naslovnico singla, ki bo nosil naslov Century Of Enslavement, je poskrbel kar najnovejši član zasedbe Lenart Mlinar. Sicer pa naj bi prve zvoke s ploščka slišali še ta mesec.

20. 12. 2021

Koroški thrasherji Thraw so izkoristili minuli konec tedna za širjenje pozitivnih novic. V tem oziru so naznanili, da je bobnar Lenart Mlinar, ki je z bandom v preteklosti že sodeloval v različnih vlogah, postal uradni član zasedbe, poleg tega pa naj bi bil na poti nov material, okoli katerega pa zaenkrat ni znano kaj več.

24. 4. 2020
Iz tabora nemških heavy metal legend U.D.O., ki jih vodi znameniti Udo Dirkschneider, so sporočili novico o izidu novega studijskega albuma v sodelovanju z državnim orkestrom Nemške vojske, ki šteje preko 60 članov. Studijski album s petnajstimi avtorskimi komadi je plod dvoletnega dela celotne produkcijske ekipe, izšel pa naj bi sedemnajstega julija v sedmih različnih formatih (2LP (red, silver, green vinyl), Digipak/CD, Graphic/Art book, DVD/Blu-ray, online). 
 
Tilen Hudrap, domača metal ikona, ki v skupini igra od leta 2018, bo 17. julija izdal prvi studijski album z U.D.O. in s tem obeležil svoj sedmi dolgometražni studijski album v zadnjih sedmih letih (Pestilence, Paradox, Vicious Rumors (2), Thraw, Dragonlord).

Avtorica: Tina Urek
4. 4. 2016

Nemški veterani Paradox, ki se jim je lani pridružil basist Tilen Hudrap (Vicious Rumors, Keller, Thraw), bodo 3. junija pri AFM Records izdali album z naslovom Pangea. Prinaša naslednje skladbe:
Apophis
Raptor
The Raging Planet
Ballot Or Bullet
Manhunt
Cheat & Pretend
Pangea
Vale Of Tears
Alien Godz
El Muerte

2. 10. 2015

Spodaj si lahko ogledate koncertno izvedbo komada Into The Pit legendarnih Testament. Gre za zgodovinski trenutek za našega Tilna Hudrapa (Vicious Rumors, Paradox, Thraw, ...), ki je z bandom pred dobrim mesecem in pol nastopil na festivalu Heavy Montréal v Kanadi.

27. 8. 2015
Chuck Billy, frontman skupine Testament, je v intervjuju razkril, da band pripravlja album, ki bo predvidoma izšel v prvem četrtletju prihodnjega leta. Pogovor je bil posnet pred nastopom na festivalu Heavy Montréal, na katerem je band zaradi odsotnosti Genea Hoglana in Stevea DiGiorgia igral z gostujočo ritem sekcijo. Za bobni je sedel Alex Hernandez-Bent (Battlecross, Dragonlord), mesto basista pa je prevzel nihče drug kot naš pisec Tilen Hudrap (Vicious Rumors, Paradox, Keller, Thraw, Wartune, ...). /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2024
Inferno Metal Festival 2024
Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Oslo, Norveška
28. 3. 2024
KoD: Glista, Prototype 5, Black Camo
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija