Na današnji dan
1992
Metallica izdajo svoj največkrat predvajani komad Nothing Else Matters
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 4. 2024

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da so v prodaji ugodnejše vstopnice (super early bird) za Vratolom 2024. Do konca aprila stanejo samo 20 EUR, kupite pa jih lahko v spletni trgovini On Parole. Festival se bo odvijal 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju, potrjeni nastopajoči pa so: Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Deseta izvedba festivala bo na žalost tudi zadnja, zato ga nikakor ne zamudite. Ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi bo 18. maja s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

29. 3. 2024

Založba On Parole Productions bo 19. aprila izdala drugi celovečerec slovenjgraškega heavy/stoner tria Britof na vinilu. Album Ruins je luč sveta sicer ugledal maja predlani na CD-ju. Ploščo lahko naročite v spletni trgovini On Parole ali prek Bandcampa.

8. 3. 2024

Na sliki lahko preverite časovni razpored po klubih za Paranoidovo obletnico.

Poleg tega sporočamo, da bo cena enodnevnih vstopnic zvečer na blagajni 20 EUR, medtem ko bodo dvodnevne na voljo za 30 EUR. Sicer pa lahko do četrtka zvečer kupite dvodnevne vstopnice po predprodajni ceni 25 EUR. Te so na voljo v spletni trgovini On Parole.

2. 2. 2024

Predprodajo kratkih majic in skodelic z motivom za 25. obletnico Paranoida smo podaljšali do 15. februarja. Če vam je motiv všeč in bi nas radi finančno podprli, lahko naročilo oddate v spletni trgovini založbe On Parole Productions.

Do dobrodelnega dvodnevnega festivala ob 25. obletnici Paranoida nas loči še poldrugi mesec. 15. in 16. marca bodo tako z nami na Metelkovi praznovali Brutart, Challenger, Chains, Cvinger, Dekadent, Divine Illusion, Einschlog, Extreme Smoke 57, Hellcrawler, Metalsteel, Mist, Morost, Nefarious Vermin, Kaoz, Kamra, Penitenziagite, Sarcasm, Shanti Nilaya, SkyEye, Smrt, Sovrag, Space Unicorn On Fire, Terminal Disease, Vulvathrone in Woygn.

19. 9. 2023

Kanadska doom/black/death/heavy metal založba Temple of Mystery Records, ki deluje od leta 2016, je včeraj naznanila, da zapira svoja vrata. Od petka bo imela v spletni trgovini razprodajo, poslovati pa bo prenehala enkrat pred koncem leta. Celotno izjavo lahko preberete tukaj.

20. 7. 2023

Organizator festivala MetalDays 2023 sporoča:

»Pozdravljeni dragi obiskovalci festivala!

Želeli smo vas na hitro seznaniti z registracijo vstopnic za prihajajoči festival MetalDays 2023. Če ste dobili ali kupili vstopnice od prijatelja ali preko platforme za nadaljnjo prodajo TicketSwap in morate spremeniti ime na njih, brez skrbi! Časa za to imate še do te nedelje, 23.7. do polnoči (23:59:59 CET). Preprosto nam pošljite e-pošto na shop@metaldays.net s svojo zahtevo pred iztekom roka in na vstopnici bomo brezplačno spremenili imena za vas. Da bi na festivalu lahko zagotovili nemoteno brezgotovinsko poslovanje, personalizacijo vstopnic in registracijo teh, vse zahteve prejete po izteku roka ne bodo obdelane in na e-mail ne boste prejeli odgovora. Zato vas prosimo, da uredite vse spremembe do tega roka. Če še vedno nimate svoje vstopnice ali si jo boste kupili po izteku roka, ne skrbite, saj bodo na voljo v naši uradni festivalski spletni trgovini. Tam boste lahko kupili in personalizirali svoje kupljene vstopnice tudi po tem roku (uradna spletna trgovina).

Opomnik: vse vstopnice za festival MetalDays 2023 so personalizirane in ob vstopu bomo preverili identiteto obiskovalca. Da bi lahko zagotovili nemoten vstop na prizorišče, vas prosimo, da se še enkrat prepričate, da je ime na vstopnici vaše osebno ime. Hvala za vaše razumevanje in komaj čakamo, da se vidimo na MetalDays 2023!«

10. 7. 2023

Na voljo je zemljevid za festival Tolminator z vsemi najpomembnejši informacijami. Tega lahko preverite na priloženi sliki, sicer pa naj bi bil kmalu tudi na voljo za download.

Poleg tega organizator festivala sporoča, da je v spletni trgovini dodana opcija najema šotora.

3. 7. 2023

Abyssal Booking in Nasty Events bodo letošnje poletje v zagrebškem klubu Močvara priredili več različnih koncertov, katerih skupni imenovalec je death metal. Veselimo se lahko:

10. 07. 2023 Massacre, Necrosy, Methane, Defiant
18. 07. 2023 MystifieR, Craven Idol, Zlobnik
21. 07. 2023 Possessed, Bezdan, Serpentslain in drugi
08. 08. 2023 I Am Morbid, Embryo, Attitudes to Human Extinction

Vstopnice za vse koncerte lahko kupite v trgovini Dirty Old Shop.

7. 6. 2023

Ali bi šli na Brutal Janez Fest? Kaj pa na Cahn Fest in Breka Fest? Če je vaš odgovor pritrdilen za vse tri domače festivale, potem imamo za vas dobro novico. V kolikor se za obisk katerega izmed omenjenih festivalov še odločate, vas bodo prihajoče besede morda prepričale v to. Omenjeni trije festivali so se namreč povezali tako, da so v prodajo dali t. i. zlato karto, s katero vam je omogočen obisk vseh treh festivalov po znižani ceni.

Dogajanje bo otvoril Cahn Fest, ki se bo med 23. in 24. junijem odvijal v Trbovljah, kot nosilci festivala pa bodo nastopili Ektomorf. Konec avgusta mu bo sledil Breka Fest, ki bo 25. in 26. avgusta v Srednji Bistrici gostil Cytotoxin, Putrid Pile, Vulvathrone, Eruption in mnoge druge. Sveta trojica pa bo sklenjena v začetku septembra, natančneje že med 1. in 2. septembrom, ko bo Brutal Janez v mariborsko dvorano Štuk pripeljal med drugimi The Stone, Fleshless in Cvinger. Zlato karto po ceni 69 EUR lahko kupite v spletni trgovini On Parole.

Avtorica: Tina Urek
5. 6. 2023

Zaradi slabega zdravstvenega stanja dveh članov banda je julijski nastop Suffocation v Zagrebu odpovedan. V nadaljevanju lahko preberete celotno objavo za javnost:

»It is with deep regret that we have to announce the cancellation of our Summer June/July 2023 tour scheduled within Europe/UK. As you may know we previously toured Europe last month and during this tour a few members of the band suffered extreme physical strain resulting in injuries preventing us from returning back to the area less than a month from our previous tour.

Although it's never our intention to cancel any tour the health of our bandmates is key for continuing forward into the rest of the year and it's required that these members rest accordingly and recover from their injuries sustained during this tour. The physical strain that touring takes on the bodies of musicians manifests itself in many ways that are out of our control.

We have a lot in the works for the remainder of the year including writing and completing our new album and we look forward to returning to one of our favorite territories and fans in the EU/UK bringing you Suffocation at full strength, blazing and cranking alongside you all.

As you all know, Suffocation puts their all into our live show and we want to make sure fans get our all moving forward. Health and safety is our number one priority to ensure that we can bring it for you guys for the remainder of 2023 and beyond.«

Vračilo kart je možno od danes dalje v trgovini Dirty Old Shop.

10. 5. 2023

Včeraj so šle v prodajo vstopnice za Brutal Janez Fest 2023. Ta bo potekal letos 1. in 2. septembra, mariborski Štuk pa bo tokrat gostil zasedbe Armada, Armaroth, Ashine, Ater Era, Cvinger, Darkfall, Decatholicize, Fleshless, Srd, Šakal, The Stone in Vulvathrone.

Festivalske vstopnice znašajo 35 EUR in jih lahko kupite v spletni trgovini On Parole. Omejeno število vstopnic bo po tej ceni na voljo do 10. junija oziroma do razprodaje zalog. Po tem datumu bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice.

11. 1. 2023

Domača založba On Parole Productions letos praznuje 21. obletnico delovanja v domačih Trbovljah. Ob tej priložnosti vabi prvi petek in soboto v februarju na koncert hišnih bandov, ki bodo nastopili v Domu Svobode.

Enodnevne in dvodnevne vstopnice so že na voljo v spletni trgovini On Parole, v prodajalni BigNose v Ljubljani in Okrepčevalnici Oskar v Trbovljah. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

PETEK, 3. 2. 2023

Meduzalem
Ater Era
Deprivacija
Hellcrawler

SOBOTA, 4. 2. 2023

Penitenziagite
Glista
Omega Sun
Britof
Morost

8. 12. 2022

Organizatorji festivala Metaldays, ki se bo naslednje leto odvijal med 30. julijem in 5. avgustom pri Velenju, so objavili nove potrditve: Heilung, Wucan, Capra, Enemy Inside, The Broken Horizon in Spirit Mother.

Celotna objava:

»Najboljši začetek dneva? Z novo objavo nastopajočih na festivalu MetalDays 2023! Po neštetih poskusih sodelovanja s skupino Heilung, ki je bilo do sedaj praktično nemogoče zaradi prejšnjega datuma festivals MetalDays, lahko zdaj končno potrdimo - Heilung prihajajo na MetalDays 2023! Glede na vse želje naših obiskovalcev, zagotovo ena tistih glasbenih skupin ki ste jo kar največkrat omenili v vaših željah glede nastopajočih na festivalu. Ne zamudite jih v petek, 4.8.2023!

Na festival se vračajo tudi Kadavar, tokrat kot headlinerji na festivalskem Main Stage B. Berlinska rockerska skupina vas bo zagotovo razigrala s svojim nastopom. Skupina Sacred Reich so glasbene legende v samem pomenu besede in ne potrebujejo dodatne predstavitve, zelo smo veseli da se nam bodo pridružili v Velenju!

Celoten paket novih objavljenih glasbenih skupin na festivalu MetalDays 2023 zaokrožujejo Wucan, Capra, Enemy Inside, The Broken Horizon in Spirit Mother. Ne zamudite jih na MetalDays 2023.

Vstopnice so na voljo v spletni trgovini: www.shop.metaldays.net«

25. 11. 2022

On Parole Productions sporočajo: »V Rdeče revirje, natančneje trboveljski Dom svobode (Trg Franca Fakina 4, 1420 Trbovlje), prihaja karavana pod imenom Gorecrusher tour 2022. Odprava najbolj odmevnega, kar lahko v tem trenutku ponudi češki (in italijanski) grind, je sestavljena iz neumornih častilcev fekalij in vsega z njimi povezanega – Gutalax, perverznih šaljivcev v službi obscenega – Spasm in pogumnih pričevalcev moči znanosti in medicine – Guineapig. Dajte nam dreka in glasbe! Se vidimo v Domu svobode!«

časovnica:
20.30 vrata/blagajna
21.20–22.00 Guineapig
22.20–23.00 Gutalax
23.20–00.00 Spasm

Vstopnice po ceni 20 EUR so še na voljo v spletni trgovini, na dan koncerta pa boste za njih odšteli 25 EUR. 

15. 7. 2022

Za mariborski Brutal Janez Fest 2022 ni več na voljo early bird vstopnic, temveč so na voljo le še vstopnice po normalnih predprodajnih cenah. In te so:

enodnevne za petek, 12. avgust: 22 EUR;
enodnevne za soboto, 13. avgust: 17 EUR;
dvodnevne ali festivalske vstopnice: 33 EUR.

Vstopnice lahko kupite v spletni trgovini On Parole.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana