Na današnji dan
2003
Gojira izdajo svoj drugi album The Link
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 3. 2024

Angleški ekstremneži Cradle Of Filth se potikajo v studiu, kjer pripravljajo material za 14. dolgometražec. Novico je v svojem profilu Instagram razkrila vokalistka in klaviaturistka Zoë M. Federoff:

»I am beyond humbled to have been allowed to contribute vocals and/or keys to many of the songs on this album. Dani and the guys showed a lot of faith in me for my first album with the gang, and I went in extremely nervous and hellbent on making them all proud. Thank God Dani Filth and producer Scott Atkins are so good at calming my nerves! That was the most fun and relaxing studio session I've had in ages!

Fourteen will be something very special, a distinctly new chapter, and it quite satisfies both the musician and the long-time Cradle fan inside me. A piece of each of our souls lives audibly in it. Prepare yourselves, Filthy family!
«

13. 3. 2024

Domači blackened death/thrash metalci Sovrag so objavili koncertni posnetek komada Corpses of Pointless Pride, ki so ga lani posneli v Kulturnem centru Kočevje (KCK). Omenjeni komad so izdali na debitantskem EP-ju Tribute to Death.

11. 3. 2024

Po tem, ko so Dickless Tracy na nedavnem koncertu v kamniški Kotlovnici samo bežno predstavili novega pevca, se je zasedba ta konec tedna na Facebooku uradno predstavila kot kvartet. Band torej zdaj sestavljajo (na sliki od leve proti desni): Jernej Rejc (bas), Tomi Cepanec (kitara/vokal), Vid Fekonja (vokal) in Ivan Cepanec (bobni).

Avtor fotografije je K. Kalin.

9. 2. 2024

Danes se bodo v naši mali podalpski državici zgodili kar trije metal koncerti, in sicer v Kamniku, kjer bo potekal Tribute to Paranoid 25 z Dickless Tracy in Eruption, v Mariboru, kjer se bo treslo po deathmetalsko, in v Postojni, kamor prihaja nenavaden italijanski trio Ottone Pesante, ki ga bo spremljal dvojec Nefarious Vermin.

Časovnica v Mariboru je taka:
21.30 Damnation
22.30
KHNVM

Časovnica v Kamniku pa taka:
20.00 vrata
20.30 prvi band
22.00 drugi band

29. 1. 2024

V kamniški Kotlovnici se bo 9. februarja zgodil koncertni dogodek z imenom Tribute to Paranoid 25. Nastopili bosta zasedbi Dickless Tracy in Eruption, ki sta slovenskim metalcem več kot dodobra poznani.

V imenu uredništva spletnega časopisa Paranoid se na tem mestu najlepše zahvaljujem organizatorjem dogodka za posvetilo, čestitke in prijetne želje.

12. 12. 2023

Ljubljanski blackened death/thrash metalci Sovrag so objavili še tretji live video, tokrat za komad Tribute To Death z aktualnega prvenca z naslovom Perfect Form From Chaos Born.

8. 12. 2023

Heavy/doom rockerji Lucifer so posneli video za single Slow Dance in a Crypt s prihajajočega albuma Lucifer V, ki bo izšel 26. januarja pri založbi Nuclear Blast. Bandov peti dolgometražec prinaša naslednje skladbe:

Fallen Angel
At the Mortuary
Riding Reaper
Slow Dance in a Crypt
A Coffin Has No Silver Lining
Maculate Heart
The Dead Don't Speak
Strange Sister
Nothing Left to Lose but My Life
At the Mortuary (Halloween edit)
Maculate Heart (radio edit)

4. 12. 2023

Pri Dissonance Records so izdali Hadean, komplet petih ploščkov belgijskih black metalcev Enthroned, ki zajema te naslove:

Prophecies of Pagan Fire
Towards the Skullthrone of Satan
Regie Sathanas - A Tribute to Cernunnos
The Apocalypse Manifesto
Armoured Bestial Hell

23. 11. 2023

Triumph Of Death, Hellhammer tribute band pod vodstvom nekdanjega frontmana Toma Gabriela Fischerja, je izdal video Messiah. 

22. 11. 2023

V začetku oktobra smo poročali o ciklu 19 tribute skupin, ki bodo obiskale Orto Bar do aprila naslednjega leta. Trenutno je nastopila že skoraj polovica napovedanih bandov, cikel nastopov pa se nadaljuje že to soboto, in sicer s Kiss tribute bandom:

25. 11. 2023 Black Diamonds (Kiss Tribute Band)
02. 12. 2023 Iron Curtain (Iron Maiden Tribute)
08. 12. 2023 Eurosmith (Aerosmith Tribute)
09. 12. 2023 Mamaskin (Maneskin Tribute)
23. 12. 2023 Supergarden (Soundgarden Tribute)
27. 01. 2024 The Legacy Of Motörhead (Motörhead Tribute)

15. 11. 2023

Hellhammer tribute band Triumph Of Death, ki ga vodi nekdanji frontman Tom Gabriel Fischer (Triptykon, ex-Celtic Frost, ex-Hellhammer) in s tem časti zapuščino legendarne black metal zasedbe Hellhammer, je izdal live album Resurrection of the Flesh, Triumph Of Death live, 2023.

Poleg tega je band posnel tudi video za skorajda 40 let star komad Massacra od Hellhammer.

24. 10. 2023

Italijanska založba Time To Kill Records bo izdala kompilacijo z naslovom Mesmerized - A Tribute to Celtic Frost. Ta bo vsebovala šest priredb kultne švicarske zasedbe:

Barbarian - A Kiss or a Whisper
Bunker 66 - Juices Like Wine
CO2 - I Won’t Dance
Doomraiser - Procreation of the Wicked
Kryptonomicon - Morbid Tales
Necrodeath - Necromantical Screams

9. 10. 2023

Orto Bar se na svoj način poklanja legendam:

»Ljubljanski rock klub Orto Bar že 29 let gosti tribute to skupine znanih velikih še obstoječih ali neobstoječih glasbenih skupin, predvsem v okvirjih različnih zvrsti rocka in metala. V novi sezoni 2023/24 pa so v klubu pripravili poseben ciklus kar devetnajstih tribute to skupin ORTO TRIBUTE – POKLON NAJBOLJŠIM (sledijo še presenečenja), med katerimi so mnoge resnično vrhunske zasedbe, ki neprekosljivo oponašajo in interpretirajo slovite svetovne glasbene skupine in izvajalce. Gre za skupine, ki jih kot originalne ne moremo doživeti v klubskem, bolj intimnem okolju, temveč le na stadionih ali v arenah, in je doživetje njihove glasbe v živo v klubskem okolju prav posebno doživetje, kjer imajo tako rekoč vsi obiskovalci direkten stik z izvajalci in zvočno izkušnjo, ki pritiče samo klubom. Poleg tega mnogi izvajalci več ne obstajajo in je to edina možnost, da njihovo glasbo v živo sploh doživimo. In kot vemo, tudi J. S. Bach že zelo dolgo več ne nastopa, izvajajo ga le boljši in slabši interpreti. V Orto Baru pa so se še posebej potrudili v novi sezoni ravno glede kakovosti nastopajočih tribute to skupin, ki bodo prinesle v klub vrhunske izvedbe omenjenih izvajalcev, s pravo in neposredno glasbeno žur izkušnjo.«

Še več informacij o nastopajočih oziroma koncertih (štirje so že bili izvedeni) in možnosti nakupa vstopnice najdete na spletni strani Orto Bara.

20. 9. 2023

Decembra lani se je v Ljubljani zgodil Poklon legendam, kjer so se zasedbe Not 'n' Vun, Iron Median, AC/DC cover band in Metröpolis poklonili velikanom. Zdaj pa se bo ta karavana brez Metröpolis na krovu legendam poklonila tudi v Mariboru, natančneje 13. oktobra, in sicer v dvorani Štuk.

Vstopnice so že na voljo.

 

27. 1. 2023

Velenjski Max klub 18. marca gosti slovensko Iron Maiden tribute skupino Iron Median, v kateri delujejo člani SkyEye, Metalsteel, Dekadent in Big Foot Mama. Za ogrevanje bodo poskrbeli Vigilance, ki so jeseni pri Dying Victims Productions izdali odličen samonaslovljeni EP.

Dogodku lahko sledite na Facebooku. V Max klubu so že na voljo vstopnice, ki do konca januarja znašajo 10 EUR. S februarjem bodo na voljo po 13 EUR, na dan koncerta pa 16 EUR.

Na dogodku bo Železni Aktivizem podelil vstopnico za koncert Iron Maiden, ki bodo 28. maja nastopili v Stožicah.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
Recenzija
12. 4. 2024
Srd - vragvmesiton
Recenzija
11. 4. 2024
Mörghuul - Domination of the Beast
KONCERTI & FESTIVALI
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija