Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 9. 2023

Japonski samurajski death metalci Ryujin, ki so prej se imenovali Gyze, so objavili video za skladbo Raijin & Fujin, pri kateri gostuje Matthew K. Heafy (Trivium). Skladba je del samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 12. januarja prihodnje leto pri Napalm Records.

Japonce lahko v živo ujamete v okviru turneje z naslovom I Am Tour 24. oktobra v ljubljanski Cvetličarni, kjer bodo kot predvozači švedskim metalcem Eleine, finskim epic folk metalcem Ensiferum in švedskim elektronskim industrial metalcem kot headlinerjem Pain.

7. 3. 2023

Britanska rock/metal kitaristka Sophie Lloyd je objavila video za svoj najnovejši single Fall Of Man. Kot gost na vokalih je nastopil Matthew K. Heafy od Trivium.

13. 1. 2023

Trivium in Heaven Shall Burn se čez dober teden odpravljajo na turnejo po Evropi. Družbo jim bodo delali še Obituary ter Malevolence. Nam najbližje se bodo zasedbe ustavile pri severnih sosedih, natančneje 15. februarja v dunajskem Gasometru.

9. 12. 2022

Heaven Shall Burn in Trivium bodo 23. decembra izdali split 7" z naslovom European Tour 2023, na katerem bosta dve priredbi:
stran A:
Heaven Shall Burn - Pillars of Serpents (priredba skladbe skupine Trivium)
stran B:
Trivium - Implore the Darken Sky (priredba skladbe skupine Heaven Shall Burn)

Plošček, izdan v omejeni nakladi 3000 primerkov, služi kot reklama za turnejo omenjenih bandov, ki se bo (ob podpori Obituary in Malevolence) najbliže nam ustavila 15. februarja na Dunaju.

25. 11. 2022

Trivium so objavili video za The Shadow of the Abattoir, skladbo z lani izdanega aktualnega albuma z naslovom In the Court of the Dragon.

11. 11. 2022

Death metal legende Obituary napovedujejo za drugo leto album Dying of Everything. Izid je napovedan za 13. januarja preko Relapse Records, v pokušino pa že ponujajo nov video za skladbo The Wrong Time.

Nekaj časa nazaj pa smo že pisali, da so za drugo leto napovedali evropsko turnejo s Heaven Shall Burn, Trivium in Malevolence. Nam najbliže bodo nastopili 14. februarja v Budimpešti, 15. februarja na Dunaju in 17. februarja v Münchnu.

3. 11. 2022

Matt Heafy a.k.a. Kiichi Chaos in založba Nuclear Blast so se povezali z vodilno globalno igričarsko organizacijo Team Vitality. Kot prvi produkt sodelovanja je nastal komad Metality (The Vitality Anthem), ki naj bi demonstriral močno naraščujoče vzporednice med profesionalnim igričarstvom ter glasbo. Gre za prvi projekt oziroma produkt v sklopu dolgoročnega sodelovanja med založbo Nuclear Blast in ekipo Team Vitality. Komad je tako postal himna organizacije, uporabili pa ga bodo na vseh dogodkih in tekmovanjih.

Avtorica: Tina Urek
17. 10. 2022

Znani so prvi nastopajoči za Brutal Assault 2023. Celoten seznam najdete na priloženi sliki, sicer pa izstopajo naslednja imena: Biohazard, ki bodo nastopili v originalni postavi, vračajo se Trivium in Deicide, ki bodo nastopili ob 30. obletnici albuma Legion.

29. 7. 2022

Thrash metal trojec Diabology je napovedal svoj drugi album z naslovom Father of Serpents. Ta bo izšel 7. oktobra pri Dissonant Hymns Records in bo vseboval deset komadov:

Father of Serpents
Writhe
The Softest Grave
Eat My Heart Out
Spoil
Blackblood
March to Sea
Ode to Ogtha
Chimera
Lighthouse Hymn

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Metallica, Megadeth, The Black Dahlia Murder, Trivium, Machine Head in Mastodon.

9. 6. 2022

Januarja in februarja se bodo na turneji po Evropi mudili Heaven Shall Burn, Trivium, Obituary in Malevolence. Zelo zanimiv nabor bandov za vse glasbene sladokusce, ki se bo nam najbliže ustavil 13. februarja na Dunaju.

25. 5. 2022

Metalcorovci Malevolence iz Anglije v posluh ponujajo skladbo Salvation, pri kateri je sodeloval Matt Heafy, bolje znan kot frontman zasedbe Trivium. Band je nedavno izdal svojo tretjo ploščo Malicious Intent, komadu pa lahko prisluhnete tukaj.

20. 4. 2022

Matthew Heafy, vodja zasedb Trivium in Ibaraki, bo poleti izdal otroško knjigo. Zbirka z naslovom Ibaraki And Friends bo vsebovala Heafyjeve priredbe japonskih mitov in legend. Za izjemne neotradicionalne japonske ilustracije je poskrbel Half Sumo, za osnovni dizajn pa Ashley Heafy. Knjigo lahko prednaročite tukaj, na voljo pa so različne možnosti – od osnovne knjige pa do seta z nalepkami/tetovažami, bento posodico za malico, CD-jem Ibaraki and Friends lullabies ter podpisanim printom glavne ilustracije.

Avtorica: Tina Urek
6. 4. 2022

Tik pred začetkom turneje The Metal Tour Of The Year so Lamb Of God skupaj z Davom Mustainom in ostalimi člani zasedbe Megadeth posneli komad Wake Up Dead. Turneja po Severni Ameriki se bo pričela ta vikend, poleg omenjenih zasedb pa bodo nastopili še Trivium ter In Flames.

Avtorica: Tina Urek
28. 3. 2022

Ibaraki, metalcore projekt Matta Heafyja (Trivium), Gerard Way (My Chemical Romance) in Ihsahn (Emperor) so združili moči za single Rōnin. Single je del prihajajočega prvenca Rashomon, ki bo izšel 6. maja pri založbi Nuclear Blast.

23. 2. 2022

Ibaraki, projekt Matta Heafyja (Trivium), predstavlja najnovejši single Akumu. Tokrat je Mattu kot gostujoči vokalist na pomoč priskočil Nergal (Behemoth). Znan pa je tudi datum izida prvenca, ki bo nosil naslov Rashomon. Album naj bi izšel 6. maja pri založbi Nuclear Blast.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna