VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 8. 2022

Ameriški veterani Vicious Rumors napovedujejo izid prav posebne izdaje z naslovom The Atlantic Years. Gre za ponovno izdajo treh albumov, in sicer Vicious Rumors, Wellcome To The Ball in Plug In And Hang On - Live in Tokyo, iz obdobja med leti 1989 in 1992, ki jih je zasedba izdala pri založbi Atlantic Records. Posebna izdaja na treh CD-jih naj bi izšla 30. septembra, prednaročite pa jo lahko tukaj.

14. 7. 2022

Po tem ko so Vicious Rumors v začetku meseca zaradi »nepričakovanih težav« odpovedali oziroma prestavili vse letošnje koncerte na prihodnje leto, je včeraj na dan prišel tudi razlog za to. Fantje so namreč ostali brez vokalista, a brez skrbi, saj so ga že tudi nadomestili. Osrednje vokalne dolžnosti v bandu je prevzel Ronny Munroe, ki ga verjetno poznate iz zasedb Metal Church in Trans-Siberian Orchestra.

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2022

Vicious Rumors, pri katerih je pred nekaj leti igral tudi naš Tilen Hudrap, sporočajo, da so bili zaradi nepredvidenih težav primorani vse letošnje koncerte v Evropi prestaviti na naslednje leto. Več podrobnosti sledi.

10. 8. 2020

Vicious Rumors bodo 21. avgusta pri SPV/Steamhammer izdali album Celebration Decay. Konec preteklega tedna so izdali videospot za single Pulse Of The Dead.

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2020

21. avgusta bo pri SPV/Steamhammer izšel nov album zasedbe Vicious Rumors z naslovom Celebration Decay. Tukaj lahko prisluhnete prvemu singlu Death Eternal, ki bo na albumu poleg sledečih komadov:

Celebration Decay
Pulse Of The Dead
Arrival Of Desolation
Any Last Words
Asylum Of Blood
Darkness Divine
Long Way Home
Cold Blooded
Death Eternal
Collision Course Disaster
Masquerade Of Good Intentions

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2020

Nemški heavy metal velikani U.D.O., pri katerih mesto bas kitarista zavzema slovenska metal ikona Tilen Hudrap (Pestilence, Vicious Rumors, Testament (live), Paradox ...), bodo čez dobrih 10 dni izdali nov album We Are One, pri katerem so sodelovali s 60-članskih orkestrom Nemške vojske. Pretekli teden so izdali nov single Neon Diamond, v katerem pokaže svoje vokalne sposobnosti Udo v sodelovanju z vokalistko Manuelo Markewitz. Sicer pa so fantje ponovno v Nemčiji, natančneje v Solingenu, kjer pod taktirko Stefana Kaufmanna (Accept) snemajo nov samostojni dolgometražni album, ki bo izšel prihodnje leto. Prihodnje leto pa bo epilog dobil tudi album We Are One, saj bo zasedba skupaj z orkestrom nastopila na glavnem odru festivala Wacken Open Air.

Avtorica: Tina Urek
28. 5. 2020

Legendarni Vicious Rumors bodo 21. avgusta pri Steamhammer izdali album Celebration Decay. Album je bil posnet in zmiksan v slavnem Trident Studios, za vse pa sta poskrbela Geoff Thorpe in Juan Urteaga. Na albumu bo 11 komadov, več informacij pa sledi v kratkem.

Avtorica: Tina Urek
18. 5. 2020

Nemški heavy metal velikani U.D.O., pri katerih mesto bas kitarista zavzema slovenska metal ikona Tilen Hudrap (Pestilence, Vicious Rumors, Testament(live), Paradox...) so objavili naslovni single prihajajočega albuma We Are One. Ta predstavlja prvi vpogled v neverjetno sodelovanje s 60-članskim državnim orkestrom Nemške vojske. Kot smo že pisali, je album plod 2-letnega trdega dela celotne produkcijske ekipe, izšel pa bo 17. julija. Hudrap, ki je v zadnjih letih tekom snemanja studijskih albumov v ZDA delal z Juanom Urteago (Machine Head, Exodus, Testament...), Danom Swanöm (Opeth, Ghost, Bloodbath) in Christianom Moosem (Rhapsody, Blind Guardian...) pa je tokrat snemal v Solingenu in Pulheimu v Nemčiji, pod taktirko velikega Stefana Kaufmanna (Accept). Za Tilna bo to prvi album z zasedbo, sedmi dolgometražni album v zadnjih sedmih letih, ter začetek nove zgodovinske zgodbe, ki bo epilog dobila naslednje leto na skupnem koncertu U.D.O in orkestra na glavnem odru festivala Wacken Open Air, pred 80. 000 glavo množico.

Avtorica: Tina Urek
24. 4. 2020
Iz tabora nemških heavy metal legend U.D.O., ki jih vodi znameniti Udo Dirkschneider, so sporočili novico o izidu novega studijskega albuma v sodelovanju z državnim orkestrom Nemške vojske, ki šteje preko 60 članov. Studijski album s petnajstimi avtorskimi komadi je plod dvoletnega dela celotne produkcijske ekipe, izšel pa naj bi sedemnajstega julija v sedmih različnih formatih (2LP (red, silver, green vinyl), Digipak/CD, Graphic/Art book, DVD/Blu-ray, online). 
 
Tilen Hudrap, domača metal ikona, ki v skupini igra od leta 2018, bo 17. julija izdal prvi studijski album z U.D.O. in s tem obeležil svoj sedmi dolgometražni studijski album v zadnjih sedmih letih (Pestilence, Paradox, Vicious Rumors (2), Thraw, Dragonlord).

Avtorica: Tina Urek
3. 2. 2020

Testament se vračajo z novim studijskim albumom z naslovom Titans Of Creation, ki bo izšel 3. aprila pri Nuclear Blast Records. Na tej povezavi si že lahko ogledate tudi besedilni video za prvi single Night Of The Witch.

Za produkcijo sta poskrbela pevec Chuck Billy in kitarist Eric Peterson, medtem ko je bil Juan Urteaga (Machine Head, Vicious Rumors, Heathen) zadolžen za snemanje in koprodukcijo, Andy Sneap (Accept, Kreator, Arch Enemy, Nevermore) pa za miks in mastering. Naslovnica albuma je tudi tokrat delo Elirana Kantorja.

7. 6. 2019

Tilen Hudrap (Pestilence, Vicious Rumors, Testament, Paradox) se po izjemno uspešni tromesečni headlinerski evropski turneji s tevtonskimi težko metalci U.D.O, ki jih vodi neuničljivi 68-letni Udo Dirkschneider (nekdanji prvi glas in ustanovitelj ACCEPT) odpravlja na poletno festivalsko turnejo, tekom katere si bodo U.D.O delili odre s svetovnimi ikonami DEF LEPPARD, Ritchie Blackmore's RAINBOW, SCORPIONS, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND, OPETH in mnogimi drugimi. U.D.O bodo nastopili na več kot dvanajstih open air festivalih, med drugim v Rusiji, Španiji, na Švedskem, v Belgiji, Nemčiji, Romuniji, na Češkem, nekaj datumov pa bo naknadno potrjenih do konca meseca junija. Do sedaj potrjene festivale lahko preverite spodaj.

6/14/2019 ES-Fuengirola
Rock The Coast Festival
+ Rainbow, Carcass, Europe, Angel Witch etc...

6/28/2019 D-Dischingen
R.a. Härtsfeldsee (co-headliner)
+ Sodom, In Extremo etc...

7/3/2019 D-Ballenstedt
Rock Harz Festival (co-headliner)
+ Overkill, Hypocrisy, Dimmu Borgir etc...

7/4/2019 ES-Barcelona
Rockfest Barcelona Open Air
+ ZZ Top, Def Leppard, King Diamond, W.A.S.P etc...

7/6/2019 D-Pfeffelbach 
Pfeffelbach Open air (headliner)
+ The Crown, J.B.O

7/7/2019 ROM-Resita
Resita Custom Festival (headliner)
+ Uriah Heep, Doro

7/20/2019 SWE-Umea
U-Rock Festival (co-headliner)
+ Pretty Maids, Sabaton...

7/27/2019 RU- Serpukhov, Moscow
Big Gun Festival (headliner)
+ Rage, Bonfire, Pink Cream 69

8/10/2019 BEL-Kortrijk
Alcatraz Festival 
+ Saxon, Thin Lizzy, Opeth, Soulfly, Vio-Lence etc...

8/16/2019 SWE-Falun
Sabaton Open Air (headliner)
+ Candlemass, Riot...

8/17/2019 CZ-Moravsky Krumlov
Rock Heart Festival (co-headliner) 
+ King Diamond, Anvil...


Legendarni Korošec tako ponovno postavlja mejnike: lani je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem Dragonlord albumu (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album "Hadeon" z nizozemskimi death metal pionirji PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo "Consuming the World" (Pestilence so nastopili v več kot tridesetih državah po celem svetu in odigrali 80 koncertov, si delili odre z Iron Maiden, Ozzyem, Judas Priest), ter se kasneje še istega leta pridružil U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajset datumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti.

Avtorica: Tina Urek
1. 2. 2018

Cloaks Of Oblivion je tretji album domačih thrasherjev Eruption. Na tem albumu Eruption uvajajo ameriški power / heavy metal v slogu Sanctuary, Helstar ali Vicious Rumors, medtem ko seveda še vedno vzdržujejo svoj značilni thrash metal pristop. Cloaks Of Oblivion je najboljše sproduciran Eruption album do sedaj, krasi pa ga naslovnica Alexa Boce. Cloaks Of Oblivion je na CD-ju izšel maja 2017, sedaj pa je prvič na voljo na vinilu – in to dvojnem.

Avtorica: Tina Urek
9. 5. 2017

Kalifornijskim veteranom Vicious Rumors se je ponovno pridružil vokalist Brian Allen, ki je skupino zapustil leta 2013, bandu pa se je pridružil tudi mladi kitarist Gunnar DüGrey. 

1. 12. 2016

Westfield Massacre predstavljajo videospot za skladbo Respect Resistance s samonaslovljenega prvenca, ki je izšel letos pri založbi Urban Yeti Records.
20. 7. 2016

Vicious Rumors predstavljajo video za Take It or Leave It, drugi single s prihajajočega albuma z naslovom Concussion Protocol, ki bo izšel 26. avgusta in prinaša naslednje komade:
Concussion Protocol
Chemical Slaves
Victims of a Digital World
Chasing the Priest
Last of Our Kind
1000 Years
Circle of Secrets
Take It or Leave It
Bastards
Every Blessing Is a Curse
Life for a Life

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
28. 9. 2022
Blind Guardian - The God Machine
Recenzija
27. 9. 2022
Belphegor - The Devils
Galerija
26. 9. 2022
Metal Dosage
Recenzija
23. 9. 2022
Kings of Mercia - Kings of Mercia
Recenzija
22. 9. 2022
Teethgrinder - Dystopia
Recenzija
21. 9. 2022
Silent Knight - Full Force
Reportaža
20. 9. 2022
Vratolom 2022, 2. dan
Galerija
20. 9. 2022
Vratolom 2022, 2. dan
KONCERTI & FESTIVALI
28. 9. 2022
Pallbearer, Elder, Irist
Orto Bar, Ljubljana
29. 9. 2022
In Obscurity Revealed, Razvalina
Kontejnr, Postojna
30. 9. 2022
Eruption (Release Show), Sarcasm, Tytus
Orto Bar, Ljubljana
30. 9. 2022
Peklenska noč: Opća Opasnost, Madbringer, Extreme Smoke 57, Lintver
Zeleni gaj, Dornberk
30. 9. 2022
The Ocean, LLNN, Playgrounded
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
30. 9. 2022
Mary Rose (30. obletnica skupine in 30 let albuma Rocks Off)
Kulturni dom Postojna, Postojna