Na današnji dan
1984
Venom izdajo kontroverzni album At War With Satan
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 2. 2024

45 let Pomaranče, 45 let heavy metala v Sloveniji! 6. junija se bo v Kinu Šiška odvil veliki koncert praznovanja težke kovine, saj bodo oder zasedli Pomaranča s posebnimi gosti Metalsteel. Več informacij o dogodku bo znanih kmalu, zaenkrat pa je razkrito že prvo veliko presenečenje: na odru bo po več kot 40 letih s Pomarančo stal originalni klaviaturist Tomaž Žontar!

Moči za ta enkraten dogodek sta združila kreator metala v Sloveniji, človek, ki je inspiriral generacije in bil prvi metal heroj Jugoslavije, Mijo Popović, ter največji slovenski metal glasbenik Tilen Hudrap (Northtale, Doro, U.D.O., Vicious Rumors, Testament, Pestilence). Ko k temu dodamo Matica Nareksa, eno najboljših grl v državi, in bobnarja Matjaža Winklerja (Keller, Requiem …), je spektakel garantiran.

Vstopnice za dogodek bodo naprodaj od 1. marca dalje na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Fantje pravijo, da to ni še niti polovica zgodbe, tako da več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
12. 7. 2023

Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) se je kot live basist pridružil mednarodni heavy/power metal zasedbi Northtale. Gre za zasedbo pod odkriljem založbe Nuclear Blast Records, pri kateri sta izšla tudi oba njihova studijska albuma. Tilen bo z njimi nastopil že ta konec tedna na festivalu Masters Of Rock.

Avtorica: Tina Urek
17. 4. 2023

Domači heavy metalci Metalsteel in Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) so priredili kultno pesem Road Warriors, ki jo v originalu izvajajo Sarcasm.

Ta je del albuma Spomenik, ki je izšel minuli petek in bo v živo predstavljen naslednji petek, 28. aprila, v ljubljanskem Orto Baru.

2. 9. 2022

Munroe's Thunder bodo novembra izdali prvenec z naslovom The Black Watch. Band vodi Ronny Munroe (Vicious Rumors, ex-Metal Church, Trans-Siberian Orchestra), družbo pa mu delajo David Mark Pearce (kitara, bas kitara), Justin Zych (kitara), BJ Zampa (bobni) in Oliver Wakeman (klaviature). Debitantski album prinaša naslednje komade:

Battle Cry
The Black Watch
Awaken The Fire
Gray Hall
Babbington Mary
Brace For The Night
Dead Man's War
Falkirk
Thirty Years War
Echoes Of The Dead
The Executioner

17. 8. 2022

Ameriški veterani Vicious Rumors napovedujejo izid prav posebne izdaje z naslovom The Atlantic Years. Gre za ponovno izdajo treh albumov, in sicer Vicious Rumors, Wellcome To The Ball in Plug In And Hang On - Live in Tokyo, iz obdobja med leti 1989 in 1992, ki jih je zasedba izdala pri založbi Atlantic Records. Posebna izdaja na treh CD-jih naj bi izšla 30. septembra, prednaročite pa jo lahko tukaj.

14. 7. 2022

Po tem ko so Vicious Rumors v začetku meseca zaradi »nepričakovanih težav« odpovedali oziroma prestavili vse letošnje koncerte na prihodnje leto, je včeraj na dan prišel tudi razlog za to. Fantje so namreč ostali brez vokalista, a brez skrbi, saj so ga že tudi nadomestili. Osrednje vokalne dolžnosti v bandu je prevzel Ronny Munroe, ki ga verjetno poznate iz zasedb Metal Church in Trans-Siberian Orchestra.

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2022

Vicious Rumors, pri katerih je pred nekaj leti igral tudi naš Tilen Hudrap, sporočajo, da so bili zaradi nepredvidenih težav primorani vse letošnje koncerte v Evropi prestaviti na naslednje leto. Več podrobnosti sledi.

20. 5. 2022

Kalifornijski veterani Trauma so nova pridobitev založbe Massacre Records, ki bo konec avgusta izdala njihov četrti studijski album z naslovom Awakening. Gre za prvi izdelek, odkar se je bandu pridružil vokalist Brian Allen (ex-Vicious Rumors).

10. 8. 2020

Vicious Rumors bodo 21. avgusta pri SPV/Steamhammer izdali album Celebration Decay. Konec preteklega tedna so izdali videospot za single Pulse Of The Dead.

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2020

21. avgusta bo pri SPV/Steamhammer izšel nov album zasedbe Vicious Rumors z naslovom Celebration Decay. Tukaj lahko prisluhnete prvemu singlu Death Eternal, ki bo na albumu poleg sledečih komadov:

Celebration Decay
Pulse Of The Dead
Arrival Of Desolation
Any Last Words
Asylum Of Blood
Darkness Divine
Long Way Home
Cold Blooded
Death Eternal
Collision Course Disaster
Masquerade Of Good Intentions

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2020

Nemški heavy metal velikani U.D.O., pri katerih mesto bas kitarista zavzema slovenska metal ikona Tilen Hudrap (Pestilence, Vicious Rumors, Testament (live), Paradox ...), bodo čez dobrih 10 dni izdali nov album We Are One, pri katerem so sodelovali s 60-članskih orkestrom Nemške vojske. Pretekli teden so izdali nov single Neon Diamond, v katerem pokaže svoje vokalne sposobnosti Udo v sodelovanju z vokalistko Manuelo Markewitz. Sicer pa so fantje ponovno v Nemčiji, natančneje v Solingenu, kjer pod taktirko Stefana Kaufmanna (Accept) snemajo nov samostojni dolgometražni album, ki bo izšel prihodnje leto. Prihodnje leto pa bo epilog dobil tudi album We Are One, saj bo zasedba skupaj z orkestrom nastopila na glavnem odru festivala Wacken Open Air.

Avtorica: Tina Urek
28. 5. 2020

Legendarni Vicious Rumors bodo 21. avgusta pri Steamhammer izdali album Celebration Decay. Album je bil posnet in zmiksan v slavnem Trident Studios, za vse pa sta poskrbela Geoff Thorpe in Juan Urteaga. Na albumu bo 11 komadov, več informacij pa sledi v kratkem.

Avtorica: Tina Urek
18. 5. 2020

Nemški heavy metal velikani U.D.O., pri katerih mesto bas kitarista zavzema slovenska metal ikona Tilen Hudrap (Pestilence, Vicious Rumors, Testament(live), Paradox...) so objavili naslovni single prihajajočega albuma We Are One. Ta predstavlja prvi vpogled v neverjetno sodelovanje s 60-članskim državnim orkestrom Nemške vojske. Kot smo že pisali, je album plod 2-letnega trdega dela celotne produkcijske ekipe, izšel pa bo 17. julija. Hudrap, ki je v zadnjih letih tekom snemanja studijskih albumov v ZDA delal z Juanom Urteago (Machine Head, Exodus, Testament...), Danom Swanöm (Opeth, Ghost, Bloodbath) in Christianom Moosem (Rhapsody, Blind Guardian...) pa je tokrat snemal v Solingenu in Pulheimu v Nemčiji, pod taktirko velikega Stefana Kaufmanna (Accept). Za Tilna bo to prvi album z zasedbo, sedmi dolgometražni album v zadnjih sedmih letih, ter začetek nove zgodovinske zgodbe, ki bo epilog dobila naslednje leto na skupnem koncertu U.D.O in orkestra na glavnem odru festivala Wacken Open Air, pred 80. 000 glavo množico.

Avtorica: Tina Urek
24. 4. 2020
Iz tabora nemških heavy metal legend U.D.O., ki jih vodi znameniti Udo Dirkschneider, so sporočili novico o izidu novega studijskega albuma v sodelovanju z državnim orkestrom Nemške vojske, ki šteje preko 60 članov. Studijski album s petnajstimi avtorskimi komadi je plod dvoletnega dela celotne produkcijske ekipe, izšel pa naj bi sedemnajstega julija v sedmih različnih formatih (2LP (red, silver, green vinyl), Digipak/CD, Graphic/Art book, DVD/Blu-ray, online). 
 
Tilen Hudrap, domača metal ikona, ki v skupini igra od leta 2018, bo 17. julija izdal prvi studijski album z U.D.O. in s tem obeležil svoj sedmi dolgometražni studijski album v zadnjih sedmih letih (Pestilence, Paradox, Vicious Rumors (2), Thraw, Dragonlord).

Avtorica: Tina Urek
14. 4. 2020

Helstar so podpisali za nemško založbo Massacre Records, pri kateri naj bi proti koncu leta izdali nov studijski album.

Legendarna zasedba iz Houstona v Teksasu, ki jo sestavljajo vokalist James Rivera (Sabbath Judas Sabbath, Distant Thunder, ex-Vicious Rumors, ex-Malice, ex-Thrasher), kitarista Andrew Atwood (The Scourge, ex-Dark Empire) in Larry Barragán (Santa Oscuridad, Eternity Black), basist Garrick Smith (The Scourge) ter bobnar Michael Lewis (Distant Thunder, ex-Outworld), trenutno že dela na novem materialu.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
Recenzija
12. 4. 2024
Srd - vragvmesiton
Galerija
11. 4. 2024
Vulvathrone / Taste Of Plague / Sovrag
Recenzija
11. 4. 2024
Mörghuul - Domination of the Beast
Reportaža
10. 4. 2024
Mr. Big / Jared James Nichols
KONCERTI & FESTIVALI
16. 4. 2024
Inquisition, Demonical
Orto Bar, Ljubljana
16. 4. 2024
Finntroll, Metsatöll, Suotana
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
17. 4. 2024
Cronica, Cremisi, Dark Sphere
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi