Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 10. 2023

Italijanski progresivni black metalci Hortus Animae so v obliki besedilnega videosota objavili live posnetek za komad The Bless Of Eternal Bleeding, ki je del ploščka Waltzing Mephisto. Ta je letos star 20 let, zato se je band odločil za njegovo ponovno izdajo s pomočjo založb Symbol of Domination in BlackHeavens Music.

Album Waltzing Mephisto 20th Anniversary bo izšel 31. oktobra na dveh ploščkih:

CD 1 – Waltzing Mephisto
Enter (Part 1)
Enter (Part 2)
A Lifetime Obscurity (Part 1)
A Lifetime Obscurity (Part 2)
Springtime Deaths
Souls of the Cold Wind
Welcome the Godless
Freezing Moon including Terzo Incontro and Tubular Bells (Mayhem / Il Balletto di Bronzo / Mike Oldfield covers)
A Feeble Light of Hope
You're Dead (Part 1) (Norma Tanega cover) [bonus track]
You're Dead (Part 2) (Norma Tanega cover) [bonus track]

CD 2 – Godless Years Live
A Dream of Wolves in the Snow (Cradle Of Filth cover)
Locusts
God and His Disgusting Children
Chamber of Endless Nightmares
At the End of Doomsday (Parts 2 & 3)
Aqualung (Jethro Tull cover)
Medley (I - In Adoration of the Weeping Skies / II - Cruciatus Tacitus / III - Souls of the Cold Wind)
There's No Sanctuary
Across the Sea of Pain
The Bless of Eternal Bleeding
Raining Blood (Slayer cover)
Aqualung (Jethro Tull cover) [bonus track]

4. 7. 2023

Italijanski progresivni/melodični death metalci Wake Arkane so izdali Waltz of Cypress, že tretji single s prihajajočega albuma Awakenings, katerega videospot si lahko ogledate spodaj. Bandove predhodne izdaje najdete tukaj.

30. 1. 2023

Finska metal/crossover zasedba Kazjurol je minuli petek v digitalni obliki izdala mini album Rage ’87. Plošček bo izšel tudi na vinilu, in sicer 17. februarja. Tracklista:

Leprosy
Waltz Of war
Colonel Da Pig
Rage 87
Insane Roots
Enjoy The Violence

19. 10. 2022

Ruski tehnični death/thrash metalci Critical Extravasation so objavili besedilni video za komad Waltz of Hypocrisy s prihajajočega prvenca Order of Decadence, ki bo 18. novembra izšel pri založbi Redefining Darkness Records.

2. 9. 2022

Michael Schenker Group, Psychotic Waltz, Discharge, Depressive Age ter Knife so prvi potrjeni bandi za jubilejni dvajseti festival Rock Hard Festival 2023, ki se bo odvijal med 26. in 28. majem v nemškem kraju Gelsenkirchen.

21. 4. 2022

OHHMS so izdali single The Mephisto Waltz, ki opisuje oz. je posvečen kultni istoimenski grozljivki iz leta 1971. Njihov novi album bo izšel prihodnje leto, vsak izmed komadov pa bo posvečen izbrani kultni grozljivki.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Kanadčani Fall Of Stasis objavljajo prvi video The Cult s svojega prvenca The Chronophagist. Kot pravijo sami, se album sprehaja od black metala do progresivnih pasaž in tako predstavlja brutalno simfoničnost glasbe. Izid albuma je napovedan za 25. februarja in bo obsegal naslednje skladbe:

Wilted Forests
Fall of Stasis
Drunken Howl
Baal Arise
The Cult
Twilight Carnival
Baron
The Last Waltz
Swarm Of Casualties
The Chronophagist (Feat. Viky Boyer)

9. 8. 2021

Sibirski atmosferični black metalci Gloosh predstavljajo prvi singel Woodland Waltz s prihajajočega albuma Sylvan Coven. Album naj bi izšel 1. oktobra, prednaročila pa so na voljo na naslednji povezavi.

12. 7. 2021

Gloosh, solo projekt Georga Gabrielyana, razkriva podrobnosti prihajajočega albuma, ki bo nosil naslov Sylvan Coven. Poleg naslovnice, ki je delo vizualne umetnice Taye Rostovtseve, je znan tudi datum izida ploščka, in sicer 1. oktobra se lahko nadejamo novih zvokov ruskega atmosferičnega black metala. Kot vse prejšnje izdaje bo album izšel v samozaložbi, več informacij boste lahko kmalu zasledili na Bandcamp strani banda. Znana pa je že tracklista:
Swampsong
Woodland Waltz
Hexenring
Incantation
The Mist of Sleep
Hyakki Yagyō

19. 2. 2021

Domači simfonični black metalci Condemnatio Cristi so konec lanskega leta napovedali EP z naslovom Prolegomenon. A ker so bili v minulih slabih dveh mesecih precej bolj delovni in kreativni, kot so načrtovali, se jim je nabralo dovolj gradiva za celovečerni izdelek, ki pa bo nosil enak naslov kot sprva načrtovan polvečerec. Napovedan album Volksmetaphysik pa bo izdan nekje ob koncu leta.

Tracklista albuma Prolegomenon:
Condemnatio Cristi - Waltz For The Historical Spirit Of
Into The Spring Of War
All-pervading Weakness
White Forest
Genocide Of Ancient Spirits    
My Blood - Black As Night    
Spitsbergen
Arctic Ocean

18. 2. 2020

Ameriški progresivci Psychotic Waltz na ogled ponujajo videospot za skladbo While The Spiders Spin, tretji single z novega studijskega albuma The God-Shaped Void, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi InsideOut Music.

28. 1. 2020

Psychotic Waltz predstavljajo videospot za skladbo All The Bad Men, drugi single s prihajajočega albuma The God-Shaped Void, ki bo izšel 14. februarja pri založbi InsideOut Music. Skupina je material za album napisala in posnela v originalni zasedbi, kar je po 23 letih tudi prva nova glasba z njihove strani.

16. 12. 2019

Psychotic Waltz ponujajo na ogled besedilni video za skladbo Devils And Angels s prihajajočega albuma z naslovom The God-Shaped Void, ki bo izšel 14. februarja 2020 pri založbi InsideOut Music.

The God-Shaped Void prinaša naslednje skladbe:
Devils And Angels
Stranded
Back To Black
All The Bad Men
The Fallen
While The Spiders Spin
Pull The String
Demystified
Sisters Of The Dawn
In The Silence

12. 12. 2019

Pionirji progresivnega metala Psychotic Waltz se vračajo z originalno zasedbo in prvič po 23 letih napovedujejo nov album. The God-Shaped Void bo izšel 14. februarja pri InsideOut Music.

Avtorica: Tina Urek
6. 12. 2019

Ameriški progressive metal pionirji Psychotic Waltz se vračajo v originalni zasedbi in s težko pričakovanim petim studijskim albumom The God-Shaped Void, ki bo izšel 14. februarja pri založbi InsideOut Music. Gre za njihov prvi novi material v zadnjih 23 letih.

Nov album so posneli s producentom Ulrichom Wildom (Deftones, White Zombie, Slipknot, Static-X), medtem ko je za miks in mastering poskrbel Jens Bogren (Opeth, Devin Townsend, Fates Warning). Naslovnico je prispeval njihov dolgoletni sodelavec Travis Smith (Katatonia, Riverside, Nevermore).

KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna