Na današnji dan
1987
Death Angel izdajo debitantski album The Ultra-Violence, ko ima bobnar Andy Galeon komaj 14 let
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 3. 2023

Ameriški thrasherji Warbringer so posneli videospot za komad Unraveling z aktualnega albuma Weapons of Tomorrow. Leta 2020 izdani album trenutno promovirajo na turneji po Evropi, med katero se bodo skupaj z Evil Invaders nam najbliže ustavili 10. aprila na Dunaju.

3. 3. 2023

Thrash metalci Evil Invaders so objavili live video za komad In Deepest Black, ki ga najdete na zadnjem albumu zasedbe z naslovom Shattering Reflection. V živo boste lahko zasedbo kmalu videli tudi v naši bližini.

26. 1. 2023

Thrash metalci Warbringer in Evil Invaders se odpravljajo na evropsko turnejo. Zasedbi bosta konec marca in aprila razgrajali po celi Evropi, nam najbližje se bosta ustavili 10. aprila na Dunaju. Družbo jima bodo delali še death/thrash metalci Schizophrenia.

12. 12. 2022

To so vsi bandi, ko bodo nastopili na Kaltenbach Open Air 2023: Benediction, Rotting Christ, Fleshgod Apocalypse, Nargaroth, Carach Angren, Moonsorrow, Archspire, Warbringer, Onslaught, Shadow Of Intent, Misþyrming, LIK, Beheaded, Ellende, Kanonenfieber, Slaughter Messiah, Fleshless, Tortharry, The Stone, Irdorath, Abrupt Demise, Lichway, Witchcraft 1988, Armada, CroworD + Interregnum, Uzziel, Vinsta, Lehm, Under Destruction, Veins of Suffering, Sarcastic Terror, Doomed To Fail.

Vstopnice so med drugim na voljo na spletni strani organizatorja.

1. 12. 2022

Včeraj se je začela prodaja vstopnic za festival 70000 Tons of Metal 2023. Svojo sobo lahko rezervirate tukaj.

Do zdaj potrjeni bandi so: Abysmal Dawn, Amorphis, Cynic, Decrepit Birth, Destruction, Evergrey, Fallujah, Feuerschwanz, Fractal Universe, Insomnium, Jungle Rot, Kamelot, Korpiklaani, Kreator, Mǻnegarm, Melechesh, Nightmare, Nightwish, Novembre, Obscura, Oceans Of Slumber, Rotting Christ, Sirenia, Uli Jon Roth, Visions Of Atlantis, Warbringer.

16. 9. 2022

Kalifornijski thrasherji Warbringer so objavili video za skladbo Crushed Beneath the Tracks z aktualnega albuma Weapons of Tomorrow, ki je aprila upihnil že drugo svečko.

18. 2. 2022

Crisix so objavili video za skladbo W.N.M. United, v katerem sodelujejo John Kevill (Warbringer), Poney (Violator), Nick (Suicidal Angels), Philly (Gama Bomb), Diva Satánica (Nervosa), G. Izquierdo (Angelus Apatrida), JB (Bonded By Blood), Lenny (Dust Bolt), Rick (Fueled By Fire), Kevin (Insanity Alert) in Chuck Billy (Testament). Komad se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Full HD

15. 4. 2020

Warbringer na ogled ponujajo besedilni video za skladbo Glorious End s prihajajočega albuma z naslovom Weapons Of Tomorrow, ki izide 24. aprila pri založbi Napalm Records.

17. 3. 2020

Warbringer so posneli videospot za skladbo The Black Hand Reaches Out z novega studijskega albuma Weapons Of Tomorrow, ki bo izšel 24. aprila pri založbi Napalm Records.

3. 3. 2020

Warbringer so objavili končni miks skladbe Firepower Kills z novega studijskega albuma Weapons Of Tomorrow, ki bo izšel 24. aprila pri založbi Napalm Records.

Weapons Of Tomorrow ponuja naslednje skladbe:
Firepower Kills
The Black Hand Reaches Out
Crushed Beneath The Tracks
Defiance Of Fate
Unraveling
Heart Of Darkness
Power Unsurpassed
Outer Reaches
Notre Dame (King Of Fools)
Glorious End

4. 10. 2019

Kanadska progressive death metal zasedba Oni, v kateri sodelujejo tudi člani Warbringer in Sledgehammer, je objavila novi single Alone z istoimenskega EP-ja, ki naj bi v kratkem izšel pri založbi Metal Blade Records. Za produkcijo prihajajočega izdelka je bil zadolžen Josh Wilbur (Lamb Of God, Gojira, Trivium).

27. 9. 2019

Warbringer so objavili videospot za novi digitalni single, ki nosi naslov Firepower Kills.

Skupina ima končan tudi zaenkrat še neimenovani studijski album, ki bo izšel pri založbi Napalm Records. Novi album je produciral Mike Plotnikoff (In Flames, Fear Factory, All That Remains), medtem ko je za mastering tudi tokrat poskrbel Howie Weinberg (Anthrax, Slayer, Overkill). To bo tudi prvi album Warbringer, na katerem sodeluje novi basist Chase Bryant (ONI), ki se jim je pridružil lansko leto.

18. 2. 2019

Sworn Enemy predstavljajo svežo skladbo Prepare For Payback s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Gamechanger, ki bo izšel 5. aprila pri M-Theory Audio. Novi album newyorške hardcore thrash zasedbe je produciral Robb Flynn, frontman skupine Machine Head, medtem ko je bil za snemanje, miks in mastering zadolžen Zack Ohren (Suffocation, Fallujah, Warbringer).

Gamechanger ponuja naslednje skladbe:
Intro
Prepare For Payback
Seeds Of Hate
Coming Undone
Justify
DOA
Fragments Of A Broken Life
The Fall Of Modern Man
Selling A Dream
The Consequence
Integrity Defines Strength

21. 8. 2018

Warbringer predstavljajo besedilni video za novi single z naslovom Power Unsurpassed, ki izide 7. septembra pri založbi Napalm Records.

17. 7. 2017

Konec tedna se bo tolminsko Sotočje za teden dni preobrazilo v metalski raj na zemlji - pričele se bodo metalske počitnice v obliki festivala MetalDays 2017! Na letošnjo peto edicijo, ki se uradno prične v nedeljo, 23. julija, in traja do sobote, 29. julija 2017, prihajajo velika imena metal glasbe – od Marilyna Mansona, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Heaven Shall Burn, Grave Digger, Sólstafir, Pain do mnogih manj odmevnih imen tega raznolikega glasbenega žanra.

Marilyn Manson na MetalDays nastopi v ponedeljek, 24. julija!

Letošnja festivalska novost je tretji oder, v celoti posvečen novim imenom metal glasbe. Glasbeni program na NewForces odru se prične že dan pred uradnim začetkom festivala, v soboto, 22. 7.
Tudi v nedeljo, 23. 7., bo glasba odmevala le s tretjega odra.
V ponedeljek, 24. 7. pa MetalDays začne obratovati z vsemi silami: koncertni del bo zaznamoval Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo šokiral glasbeni svet v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals pridobil hkrati sloves anti-vzornika mladini in skoraj kultne privržence. Marilyn Manson je s svojo glasbo dosegel velike uspehe – milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy. Coma White, The Dope Show, I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me), The Beautiful People, This is The New Shit, The Fight Song, Tourniquet, The Nobodies pa so le nekatere skladbe, s katerimi je Marilyn Manson postal glasbena ikona. Poleg Marilyna Mansona v ponedeljek na MetalDays prihajajo tudi Iced Earth, Loudness, Venom INC. in mnogi drugi.
V torek izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo v Tolmin prihajajo Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger in drugi, četrtek pa je dan za Opeth, Sólstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays prihajajo Heaven Shall Burn, Pain, Death Angel in drugi. Na treh odrih se bo letos predstavilo več kot 110 nastopajočih, na spletni strani festivala pa sta že na voljo dnevni razpored in festivalska mapa.

Pestro ob-festivalsko dogajanje
MetalDays že leta prepričuje tudi z lokacijo – festival poteka v objemu narave, ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas, hladni reki Soča in Tolminka pa nesebično zagotavljata prepotrebno ohladitev. Festivalske počitnice vsako leto potekajo tudi v znamenju zanimivega in unikatnega ob-festivalskega programa: za dober začetek dneva bodo obiskovalcem vsako jutro na voljo joga, masaža in metalski fitnes, čez dan se bodo lahko preizkusili v slikanju ali se udeležili zabavnih športnih tekmovanj, kot so odbojka v tangicah, badminton zgoraj brez, twister, beer pong in tako dalje, pripravljajo pa se tudi mnoga druga presenečenja. MetalDays pa vsako leto svojim obiskovalcem omogoča tudi srečanje z organizatorjem – vaša mnenja, ideje ali pozdravi so več kot dobrodošli. Kot vsako leto bo raznolik tudi nabor hrane in pijače, med drugim bo ob letošnji peti obletnici festivala na voljo uradno MetalDays pivo, poimenovano Black Blood, ki je nastalo v sodelovanju z Bevog Brewery. Festival pa je naredil pomembne premike tudi z vidika vpliva na okolje, kar mu je prineslo tudi nagrado A Greener Festival Award in naziv Improvers.

Vstopnice in prevozi na MetalDays
Najljubša počitniška izbira za ljubitelje težkih zvokov v Tolmin, slovensko festivalsko prestolnico, vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Na voljo je le še peščica vstopnic (tedenske, dnevne ali 3- dnevne), zagotovite pa si jih lahko v spletni trgovini MH Shop ali preko sistema Eventim.

Na MetalDays 2017 se bodo začele prodajati tudi vstopnice za MetalDays 2018, na voljo bodo tudi vstopnice za njegovega mlajšega, zimskega brata, festival Winter Days of Metal (31. 1.–4. 2. 2018, Bohinj).

Na MetalDays je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom, ki ga izvaja zunanji partner organizatorja. Vse informacije so na voljo tukaj.

Nastopajoči: Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Heaven Shall Burn, Sólstafir, Grave Digger, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, MGLA, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The great discord, Angelus Apatrida, Aaven, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King,  Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Morywa, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Hellcrawler, Reverend hound, The black court, Srd, Transceatla, Chontaraz, Shot down, Grime, Gust, Tears of martyr, Moros, Stortregn, Raven, LIK, Bömbers, Implore, Firespawn, The Crawling, Turbowarrior of steel, Tytus, Myriad lights, Whorion, Fractal universe, Sober assault, Fallen tyrant, Omophagia, Sasquatch, In the crossfire, Infected chaos, Firtan, Amorgen, Blood ages, Novacrow, Overtures, Vasectomy, Burn fuse, Sleepers’ guilt, Carnage calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain is & Selfmachine, Greybeards, Seven Spires, Pantaleon, Pikes Edge, Nord.

Razpored nastopajočih po dnevnih.

KONCERTI & FESTIVALI
23. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2024
Consumer, Trigger
Kontejnr, Postojna
23. 4. 2024
Northern Revival
Dvorana Gustaf, Maribor
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana