VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 2. 2024

Kultni heavy/power metalci Warlord so razkrili komad Conquerors s prihajajočega albuma Free Spirit Soar, s katerim prekinjajo devetletni studijski molk. Album lahko naročite tukaj, naslovnico najdete na sliki, tracklista pa je taka:

Behold a Pale Horse
The Rider
Conquerors
Worms of the Earth
The Watchman (samo na CD-ju)
Free Spirit Soar
The Bell Tolls
Alarm
Twin (samo na CD-ju)
Revelation XIX

13. 12. 2023

Kultni Američani Warlord s svežimi močmi na kitari po devetih letih prekinjajo studijski molk in napovedujejo peti studijski dolgometražec Free Spirit Soar, ki bo izšel naslednje letzo pri High Roller Records.

Zasedbo sestavljajo Mark Zonder (bobni), Philip Bynoe (bas), Eric Juris (kitara), Jimmy Waldo (klaviature) in Giles Lavery (vokal).

Tracklista albuma Free Spirit Soar:
Behold A Pale Horse
The Rider
Conquerors
Worms Of The Earth
The Watchman (samo na CD-ju)
Free Spirit Soar
The Bell Tolls
Alarm
Twin (samo na CD-ju)
Revelation XIX

16. 11. 2023

Danski death metalci Plaguemace dan pred izidom prvenca Reptilian Warlords predstavljajo single Carnivore. Video za komad najdete spodaj.

20. 10. 2023

Danski death metalci Plaguemace so posneli videospot za skladbi Rhythmic Demise in Cavedweller’s Soliloquy s prihajajočega prvenca Reptilian Warlords, ki izide 17. novembra pri Napalm Records.

19. 10. 2023

Po smrti Williama Tsamisa, kitarista in ustanovnega člana skupine Warlord, je kazalo, da se kultni ameriški heavy metalci poslavljajo. Po dve leti trajajočem zatišju je band najavil novega kitarista, pridružil se mu je Eric Juris (Crystal Viper), prihodnje leto pa se vrača na koncertne odre.

15. 9. 2023

Danski death metalci Plaguemace predstavljajo skladbo Impenetrable Leather, za katero so posneli videospot. Omenjena skladba je druga po vrsti od desetih skladb, ki jih bodo 17. novembra izdali na prvencu Reptilian Warlords. Tracklista:

Cannibalicious
Impenetrable Leather
Cavedweller’s Solliloquy
Rhythmic Demise
Warcries from the Crypts
Among the Filth
Reptilian Warlords
Misantropical Breed
Ambrosia
Carnivore

21. 3. 2023

Norveški heavy/speed metalci Black Viper so objavili besedilni video za naslovni komad prihajajočega EP-ja Volcanic Lightning, ki bo izšel 26. maja pri Edged Circle Productions. Tracklista:

Volcanic Lightning
Ride of the Icarus
Black Mass (priredba od Warlord)
Phantom

19. 1. 2023

Med tokratno akustično turnejo se bo končno tudi pri nas ustavil švedski glasbenik Erik Gärdefors s svojim black metal projektom Grift. V ponedeljek, 6. februarja, bo nastopil v klubu Channel Zero na Metelkovi, znan pa je tudi že predvozač – vsestranski glasbenik in producent Gašper Letonja (Warlord Chipmonk, The Canyon Observer).

Dogodku lahko tukaj sledite na Facebooku. Vstopnice so že na voljo po predprodajni ceni 7 EUR, na dan koncerta pa znaša vstopnina 10 EUR.

14. 11. 2022

Monaški one man black metal projekt Godkiller je razkril komad Path To The Unholy Frozen Empire s prihajajoče kompilacije We Are the Black Knights. Kot smo že poročali, bo ta vsebovala na novo posnete pesemi z demo posnetkov Ad Majorem Satanae Gloriam (1994) in The Warlord (1995).

10. 10. 2022

Demo posnetki Ad Majorem Satanae Gloriam (1994) in The Warlord (1995) od Godkiller bodo 9. decembra ponovno izdani, in sicer na kompilaciji z imenom We Are the Black Knights. Za ponovno izdajo na CD-ju in vinilu bo poskrbela založba Debemur Morti Productions. Tracklista:

March Of The Mediaeval War
Waiting For Lilith
Celebrate His Glory
Those From The Race Of Cain
Feasting The Coming Victory
Path To The Unholy Frozen Empire
Bren Det Hvite Riket

28. 7. 2022

Heavy psych rock zasedba Warlung bo 4. novembra izbrala album Vulture´s Paradise. Album bo izšel na različnih vinilkah, prav tako bo možno dobiti digipack in digitalno različico. Poleg singla Sky Burial najdete spodaj še naslove komadov:

Hypatia
Sky Burial
Vulture´s Paradise
Demonocracy
Return Of The Warlords
Grave Marauders
Caveman Blues
Worship The Void
Runes

Avtorica: Tina Urek
13. 5. 2022

Na portalu metal.de lahko v celoti slišite danes izdano kompilacijo A Crack In The Sky – A Tribute To William J. Tsamis, posvečeno lani preminulemu vodji skupine Warlord.

18. 3. 2022

Založba Pitch Black Records bo 13. maja, na prvo obletnico smrti Williama J. Tsamisa, izdala kompilacijo z naslovom A Crack in the Sky – A Tribute to William J Tsamis, na kateri se bo šestnajst bandov poklonilo v spomin na masterminda skupine Warlord.

7. 1. 2022

Friends Of Hell so objavili video za skladbo Shadow Of The Impaler s samonaslovljenega prvenca, ki bo izšel 18. marca pri založbi Rise Above Records. Kot smo že poročali, v bandu med drugim sodelujeta tudi basist Tas Danazoglou (ex-Electric Wizard, Mirror) in vokalist Albert Witchfinder (ex-Reverend Bizarre, ex-Spiritus Mortis, Opium Warlords).

6. 1. 2022

Medvoški simfonični folk metalci Zaria sporočajo, da so zaključili snemanje najnovejše izdaje, ki bo nosila naslov Tell The Wind. Naslovnica albuma, ki bo izšel 18. februarja, je delo Ane Belčič, seznam skladb pa je naslednji:

Prophecies of Old
Where Adventures Begin
Evermore
Prek meglic preteklosti
Ko vstane jutro
Gea
Dream of a Frozen Dragon
Warlord
To Stealing, Cheating, Fighting and Drinking
V senci Triglava
Tell the Wind
Until that Fateful Day

KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana