Na današnji dan
1998
King Diamond izdajo osmi album Voodoo
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 2. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
23. 2. 2024

Znan je razpored nastopajočih po dnevih za Paranoidovo obletnico. Ta izgleda tako:

Petek, 15. marec: Chains, Classified, Dekadent, Kamra, Metalsteel, Morost, Nefarious Vermin, Root A' Balluta, Space Unicorn on Fire, Terminal Disease, Vulvathrone.

Sobota, 16. marec: Brutart, Cvinger, Challenger, Divine Illusion, Einschlog, Extreme Smoke 57, Hellcrawler, Mist, Penitenziagite, Sarcasm, Shanti Nilaya, SkyEye, Smrt, Sovrag, Woygn.

23. 2. 2024

Domača metal hardcore zasedba Relentless Youth je izdala EP Exploitation, ki ga lahko v celoti poslušate spodaj.

Poleg tega je zasedba najavila pet koncertov, kjer bo promovirala novi plošček. Prvi koncert bo že naslednji teden v petek, 1. marca, v ljubljanski Gromki. Tega in preostale datume najdete na sliki.

23. 2. 2024

The Canyon Observer se z albumom Figura na portalu Metal Storm potegujejo za nagrado v kategoriji najboljši eksperimentalni metal album v letu 2023. Po želji lahko do konca meseca tukaj oddate svoj glas. Vsi nominirani albumi:

Altari – Kröflueldar
Anareta – Fear Not
Dødheimsgard – Black Medium Current
Entropia – Total
Kostnatění – Úpal
Muyubyosha – Skopofoboexoskelett
TDK – Nemesta
The Canyon Observer – Figura
Thy Catafalque – Alföld
Venomous Echoes – Writhing Tomb Amongst The Stars

23. 2. 2024

Veterani Judas Priest vse oboževalce pred izidom nove plošče Invincible Shield razveseljujejo s še enim singlom. Tokrat so za komad The Serpent and the King pripravili besedilni video, album pa bo izšel 8. marca pri Sony Music.

23. 2. 2024

Prejšnji mesec smo poročali, da so niški death/doom metalci The Bloody Earth izdali EP Crnoslovlje. Sedaj pa band predstavlja tudi besedilni video za komad Rise From the Earth, Father.

23. 2. 2024

Iz tabora finskih metal čelistov Apocalyptica je odjeknila vest, da se je band razšel z dolgoletnim bobnarjem Mikkom Sirénom. Spodaj lahko preberete celotno izjavo banda:

»Some of you may have already seen us playing without our drummer Mikko Siren in Brasil and Mexico earlier this year...or have heard rumors to this effect. We are very sorry to have to inform you that we have amicably parted ways with Mikko after 20 years. Recording our forthcoming album was our last collective achievement. Also, we want to reassure all of you that we – Eicca, Perttu and Paavo – will continue as APOCALYPTICA. We wish Mikko happiness and success in everything he aims for in all his future endeavors!!«

Pred dnevi pa smo tudi poročali, da se Apocalyptica septembra odpravljajo na turnejo po Evropi.

Avtorica fotografije je Saša Krajnc.

23. 2. 2024

Lansko poletje smo že poročali, da se francoski post metal/shoegaze dvojec Alcest mudi v studiu. Zdaj pa je odjeknila novica, da bo band 21. junija pri založbi Nuclear Blast izdal sedmi album Les Chants de l’Aurore. Za naslovnico albuma je poskrbela nadarjena francoska umetnica Yoann Lossel. Seznam skladb:

Komorebi
L’Envol
Améthyste
Flamme Jumelle
Réminiscence
L’Enfant de la Lune (月の子)
L’Adieu

23. 2. 2024

Legendarni ameriški death metalci Necrophagia, ki se jim je pridružil John McEntee (Incantation), so podpisali za Time To Kill Records, kjer naj bi končno izšel bandov poslednji album z naslovom Moribundis Grim. Album je nastal in bil deloma posnet med letoma 2016 in 2018, sicer pa so pri njegovem nastanku sodelovali:

Killjoy Desade (glavni vokal)
Serge Streltsov (kitara, bas)
Shawn Slusarek (bobni)
Jake Arnette (bas)

Titta Tani (bobni, back vokal)
Mirai Kawashima (klaviature)
John McEntee (guest vokal)
Dee Commisso (klaviature)

23. 2. 2024

Ameriški doom metalci Spiral Grave so posneli videospot za pesem The Death of Ronnie M. s prihajajočega albuma Ill Repute.

23. 2. 2024

Avstrijski black metal šamani Anomalie sporočajo, da so zaključili snemanje novega celovečerca. Kdaj bo album ugledal luč sveta, še ni znano. Izjava banda:

»A few minutes ago we tracked the very last vocal takes for the new Anomalie album which is now ready to get mixed by V. Santura during the upcoming months.
We gave our absolute all and can't wait to share some music with the world later this year!«

23. 2. 2024

Finski melanholični progresivci Lucidity predstavljajo nov single Threads to Follow. Gre že za drugi single s prihajajočega tretjega albuma Escherian, ki bo luč sveta ugledal aprila.

23. 2. 2024

Nizozemski veterani death metala Pestilence bodo 26. aprila pri založbi Agonia Records izdali album Levels of Perception. A to pot album ne bo vseboval novih skladb iz hiše Pestilence, temveč nabor dvanajstih izbranih komadov 38 let trajajoče kariere, ki jih je band tudi na novo posnel. Pred izidom se bo band odpravil tudi na tritedensko turnejo po Evropi. Seznam izbranih komadov je sledeč:

Horror Detox
Mvlti Dimensional
Mobvs Propagationem
Sinister
Dehydrated
Dominatvi Svbmissa
Land of Tears
Necromorph
Deificvs
Twisted Truth
Sempiternvs
Ovt of the Body

 

23. 2. 2024

Belgijska progresivna post-metal zasedba Hippotraktor predstavlja video za komad Silver Tongue. Komad je prvi single s prihajajočega albuma Stasis, ki izide 7. junija pri založbi Pelagic Records.

23. 2. 2024

Poslušate lahko Midnight Lust, plošček angleške gothic rock/heavy metal zasedbe Lesbian Bed Death.

23. 2. 2024

Indonezijski death metalci Exhumation so s komadom Chaos Feasting napovedali četrti plošček Master's Personae. Ta bo izšel 26. aprila pri Pulverised Records na CD-ju, vinilu in digitalno ter bo ponudil tako tracklisto:

In Death Vortex
Pierce the Abyssheart
Funereal Dreams
Chaos Feasting
The Martyr’s Lament
Thine Inmost Curse
Perilous Tongue
Thy Mighty Locution
Mahapralaya
The Scenic Desolation

23. 2. 2024

North Sea Echoes, nova zasedba Raya Aldera in Jima Matheosa (oba Fates Warning), je danes izdala prvenec Really Good Terrible Things. Izid albuma je band pospremil z novim videospotom za komad Empty.

23. 2. 2024

Simfonični gothic metalci Imperia po daljšem delu v studiu končno napovedujejo izid novega albuma. Sedmi album Dark Paradise naj bi tako izšel letošnje poletje, za to bo pa poskrbela založba Massacre Records.

23. 2. 2024

Death metal manijaki Gatecreeper iz Arizone tri leta po izidu albuma An Unexpected Reality predstavljajo najnovejši single Caught in the Treads. Ali je to napoved novega dolgometražca, še ni znano, je pa band za omenjeni single posnel tudi video, ki ga najdete spodaj.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
23. 2. 2024
Vitriol - Suffer & Become
Recenzija
22. 2. 2024
Goragorja - Monokrom
Reportaža
21. 2. 2024
Kataklysm / Fleshgod Apocalypse / Stillbirth
Recenzija
20. 2. 2024
Troll - Trolldom
Galerija
19. 2. 2024
Reach A.D. / Sakrabolt / Guattari / TupaTupaTam
Galerija
19. 2. 2024
Kataklysm / Fleshgod Apocalypse / Stillbirth
Recenzija
16. 2. 2024
Iz zakladnice: Varathron - The Crimson Temple
Recenzija
15. 2. 2024
Voltumna - For Death Is Fate (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
24. 2. 2024
Burial, Ensanguinate
Klub eMCe plac, Velenje
24. 2. 2024
Human Host Body, Omega Sun, Guattari, Paranoise, NOAIR
Center mladih Koper
29. 2. 2024
Suicide Silence
Dürer Kert, Budimpešta, Madžarska
29. 2. 2024
Hard Rock Night: Guilty Of Joy, Life On Display
Orto Bar, Ljubljana
29. 2. 2024
KoD: Spirits of Stygia, Smedja in Smetke, Čarne Marjetice
Menza pri Koritu, Ljubljana
1. 3. 2024
Thy Light, Afraid of Destiny
Orto bar, Ljubljana