Na današnji dan
1983
Anvil izdajo svoj tretji album Forged in Fire
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 11. 2023

Nemški power metalci Powerwolf se naslednje leto odpravljajo na turnejo po stari celini. Kot še napovedujejo, naj bi to bila njihova največja headlinerska turneja do zdaj. Z njimi se bodo na pot podali stanovski kolegi Hammerfall in škratje Wind Rose. Nam najbližje se bo turneja ustavila v dunajskem Gasometru, ostale datume pa najdete na priloženi sliki.

Powerwolf prav tako za naslednje leto napovedujejo nov dolgometražec, podrobnosti pa žal še niso znane.

17. 5. 2023

Škratje Wind Rose sporočajo, da se jeseni odpravljajo na prvo headlinersko turnejo po Evropi. Družbo jim bodo delali All For Metal iz Nemčije in Seven Kingdoms iz ZDA. Nam najbližje se bodo ustavili 21. septembra v Avstriji.

5. 1. 2023

Folk/power metal zasedba Wind Rose, ki se jutri odpravlja na evropsko turnejo, je objavila nov video. Pri tem gre za skladbo Army Of Stone, ki jo najdete na bandovem zadnjem albumu Warfront, ki je izšel lansko leto.

25. 10. 2022

Folk/power metalci Wind Rose so objavili besedilni video za The Breed Of Durin. Gre za pesem z njihovega drugega albuma Wardens of the West Wind, ki bo kmalu na novo izdan skupaj s prvencem Shadows over Lothadruin preko Napalm Records. Oba lahko naročite tukaj.

13. 10. 2022

Metalski gusarji Alestorm se januarja naslednje leto odpravljajo na turnejo po Evropi. Družbo jim bodo delali Gloryhammer, Wind Rose in Rumahoy. V našo bližino bodo prišli 10. januarja, in sicer jih bo moč ujeti na Dunaju.

14. 6. 2022

Power metalci Wind Rose so minuli teden pri Napalm Records izdali album Warfront in objavili besedilni video za pesem Fellows Of The Hammer s tega. Album je izšel pri Napalm Records.

9. 3. 2022

Power metalci Wind Rose napovedujejo izid najnovejšega albuma Warfront, ki naj bi izšel 10. junija pri založbi Napalm Records. Ob napovedi novega albuma pa zasedba objavlja tudi prvi single Gates of Ekrund.

28. 6. 2021

Znani so vsi nastopajoči letošnjega festivala Metal on the Hill v Gradcu, in sicer si bodo 13. in 14. avgusta oder Kassematten na grajskem griču delili Marduk, Fleshgod Apocalypse, Lordi, Pain Is, Tyr, Beast In Black, Warkings, Wind Rose, Freedom Call, Nanowar Of Steel in Silenzer.

Vse vstopnice, kupljene za nerealizirano izvedbo festivala v letu 2020, veljajo tudi letos (vračilo kupnine je bilo mogoče do največ tri mesece pred začetkom festivala), poleg rednih vstopnic pa so trenutno v prodaji še ugodnejše »early bird« vstopnice (omejene na 350 kosov) in VIP-vstopnice (omejene na 50 kosov). Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

3. 10. 2019

Italijani Wind Rose so objavili besedilni video za naslovno skladbo novega albuma Wintersaga, ki je izšel prejšnji teden pri založbi Napalm Records.

3. 9. 2019

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Drunken Dwarves s prihajajočega albuma italijanske folk/power metal zasedbe Wind Rose z naslovom Wintersaga, ki bo izšel 27. septembra pri založbi Napalm Records.

10. 4. 2019

Italijanski sludge metal trio Grime je nova potrjena skupina za East Edge Festival, ki bo 4. avgusta na Mostovni v Novi Gorici.

Grime so večkrat preigrali celo Evropo, Rusijo in ZDA, kjer so bili na turnejah skupaj z izvajalci, kot so -(16)-, Today Is The Day, Fistula, Cough, Converge in Windhand, nastopili na festivalih Heavy Days in Doomtown, Bloodshed Festival, Barroselas Metal Fest, Roadburn, Desertfest Belgium in Desertfest London, ter si oder delili tudi z EyeHateGod, Obituary in številnimi drugimi.

29. 3. 2019

Aprila na mini turnejo po sosednji Italiji z imenom Desolation Winds Over Italy prihaja finska death/doom metal zasedba Solothus. Peterica iz Turkuja naj bi kmalu pričela tudi s snemanjem tretjega studijskega albuma, ki bo še letos izšel pri založbi 20 Buck Spin.

Koncertni datumi:
11. 4. Cycle Club, Firence
12. 4. Altroquando, Treviso
13. 4. Blue Rose Saloon, Milano
14. 4. XM24, Bologna

26. 10. 2017

Italijanska folk/power metal zasedba Wind Rose je objavila videospot za novi single The Returning Race z aktualnega albuma z naslovom Stonehymn, ki je izšel pri Inner Wound Recordings.21. 12. 2016

Cruadalach je češka folk metal skupina, ki je nastala leta 2009 v Pragi. Pred kratkim so sodelovali na albumu Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity, ki vsebuje priredbe romunske skupine Goodbye to Gravity. Cruadalach in šestnajst drugih skupin/izvajalcev so izdelek posneli v spomin na tragedijo, ki se je zgodila 30. oktobra 2015 v klubu Colectiv v Bukarešti. Ves dobiček bo namenjen družinam žrtev. Albumu lahko prisluhnite tukaj.

Tracklista:
Cruadalach (Češka) – Waking Up
Outbreak (Romunija) – Unusual Suspects
Changing Skins (Romunija) – Vanishing Point
Nightshadows Lament (s člani bandov My Dying Bride, Tristania, Apoptygma Berzerk, Mortiis, Hellbound Hearts ter Green Carnation) – Horizons
Stonelight & Toni Dijmarescu (Romunija) – I Won't Wait
Anna Murphy (ex-Eluveitie – Švica) – Through It All
Bruma (Romunija) – Between the Tides
Bedårande Barn (Švedska) – Back to Life (akustična verzija)
Days of Confusion & Vița de Vie (Romunija) – The Day We Die
News from Nowhere (Romunija) – Shadow Puppets
Wind Rose (Italija) – Atonement
Sequence (Srbija) – Four Minutes of Rage
Matricide (Izrael) – Rise From the Fallen
L.O.S.T. (Romunija) – Heed the Call
Bucium (Romunijaa) – What If
Mindcage Escape (Romunija) – This Life Is Running Out
Spaceman – v izvedbi Goodbye To Gravity (priredba skupine Babylon Zoo)

Avtorica: Hana Jenko
12. 1. 2015
Italijanska zasedba Wind Rose je objavila videospot za komad Rebel And Free, ki se nahaja na prihajajočem albumu Wardens Of The West Wind. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
12. 4. 2024
Srd - vragvmesiton
Galerija
11. 4. 2024
Vulvathrone / Taste Of Plague / Sovrag
Recenzija
11. 4. 2024
Mörghuul - Domination of the Beast
Reportaža
10. 4. 2024
Mr. Big / Jared James Nichols
Galerija
10. 4. 2024
Cvinger / Marax
Galerija
9. 4. 2024
Mr. Big / Jared James Nichols
Recenzija
9. 4. 2024
Inquisition - Veneration of Medieval Mysticism and Cosmological Violence
Reportaža
8. 4. 2024
Angelus Apatrida / Battlecreek
KONCERTI & FESTIVALI
13. 4. 2024
Eruption, Necrosophy, Xenogod
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
13. 4. 2024
Claustrum, Intoxichate, Gastritis
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
13. 4. 2024
Metal razpaljotka: Fanteria di prima linea, Spirits of Stygia
Baza 13, Kočevje
13. 4. 2024
Riot Squad, La Squadra Demolizioni, Exit Catacomb
Bizarnica pri Mariči, Metelkova, Ljubljana
14. 4. 2024
Finntroll, Suotana, Metsatöll
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 4. 2024
Inquisition, Demonical
Orto Bar, Ljubljana