Na današnji dan
1989
Annihilator izdajo debitantski album Alice in Hell
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 4. 2024

Simfoniki Within Temptation predstavljajo najnovejši single A Fool’s Parade, pri katerem je sodeloval Alex Yarmak. Video za omenjeni single najdete spodaj.

26. 10. 2023

Within Temptation so prejšnji teden izdali album Bleed Out in hkrati objavili video za single Ritual, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Band za single pravi, da je ena najbolj čudnih pesmi, kar so jih kdaj koli napisali in je v celoti dobila navdih v From Dusk Till Dawn, ikoničnem filmu Quentina Tarantina o na videz običajnem potovanju, ki se spremeni v zabavo vampirskih morilcev. »To je zabavna pesem o zapeljevanju,« pojasnjuje pevka Sharon. »Gre za to, da ženska prevzame oblast v svetu, v katerem prevladujejo moški.«

5. 10. 2023

Simfoniki Within Temptation sporočajo, da se naslednje leto oktobra odpravljajo na turnejo po Evropi. Pot jih bo zanesla med drugim na Dunaj in v Budimpešto. Ostale datume najdete na priloženi sliki.

23. 8. 2023

Within Temptation so objavili video za naslovni komad s prihajajočega dolgometražca Bleed Out. Album naj bi izšel 20. oktobra pri založbi Force Music Recordings in bo zajemal naslednje skladbe:

We Go To War
Bleed Out
Wireless
Worth Dying For
Ritual
Cyanide Love
The Purge
Don't Pray For Me
Shed My Skin (feat. Annisokay)
Unbroken
Entertain You

10. 7. 2023

Ukrajinski simfonični epic metal dvojec Mistyfica je podpisal za Elevate Records, kjer naj bi septembra izdal svoj dolgometražni prvenec Century Tales. Ta naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Epica, Xandria, Within Temptation in Delain. Kmalu naj bi bil znan prvi single.

Mystifica sta:
Max Molodtsov, instrumenti (Edenian, Sorrowful Land, Blessdivine, Resolution)
Valerie Chudentsova, vokalistka (Edenian, The Mystic Euphoria Project, ex-Nulla Rosa)

26. 4. 2023

Within Temptation bodo 19. maja izdali svoj nov single Wireless. Kot so povedali, gre za začetek novega obdobja zasedbe, ker bodo v svojo glasbo začeli dodajati težje riffe, breakdowne in mogočne refrene. Pustimo se presenetiti.

Avtorica: Tina Urek
16. 2. 2023

S serijo stripov bodo Within Temptation svetu predstavili svojo vizijo prihodnosti, ki temelji na izdaji Resist (2019) in virtualnemu koncertu Aftermath (2021). Zgodba se dogaja v prihodnosti, v času bitke med dvema klanoma. Na eni strani so napredni humanoidi z robotsko vodjo, na drugi strani pa rasa nezemljanov, ki jih upravlja umetna inteligenca.

Več zgodb želi orisati življenje vodje humanoidov in njen boj z uravnovešanjem tistega, kar želi postati, in tistega, kar oblikuje njo. Za prelevitev zgodbe v striparsko obliko se je zasedba povezala z avtorico Marieke Nijkamp in heavy metal artistom Montosom. Zbirka treh stripov bo izdana maja pri Opus Comics.

Avtorica: Tina Urek
5. 10. 2022

Within Temptation se novembra skupaj z Evanescence odpravljajo na evropsko turnejo. Turneja z imenom Worlds Collide Tour 2022 se bo nam najbližje ustavila 9. novembra v Münchnu. Več o sami turneji najdete tukaj.

14. 7. 2022

Within Temptation, ki so pred kratkim izdali single Don't Pray For Me, predstavljajo zdaj še video za prav ta komad. Uživajte ob ogledu videospota.

22. 6. 2022

Within Temptation najavljajo nov single, ki bo nosil naslov Don't Pray For Me. Single naj bi izšel 8. julija, prednaročite pa ga lahko na tej povezavi.

8. 4. 2022

Založba Frontiers Music bo 10. junija izdala samonaslovljeni prvenec projekta Venus 5, v katerem sodeluje pet vokalistk: Herma (Sick and Beautiful), Karmen Klinc (Hellcats), Jelena Milovanović, Terese Persson (Infinite & Divine) in Erina Seitllari. Družbo jim delajo producent/kitarist Aldo Lonobile (Secret, Sphere, Edge of Forever), kitarista Stefan Helleblad (Within Temptation) in Gabriele Robotti (Icon of Sin), basist Dann Arisi, bobnar Alfonso Mocerino (Temperance, Virtual Symmetry) in klaviaturist Antonio Agate (Sweet Oblivion, Timo Tolkki's Avalon, ex-Sacred Sphere).

Tracklista albuma je naslednja:
Lioness
The Simulation
Nothing But A Heartache
Bride With Blackened Eyes
Monster Under Your Bed
Inside
Tom And Ms. Amy Lee
Because Of You
We Are Dynamite
Save You
Bury Me

Videospota za dva komada si že lahko ogledate spodaj.

15. 12. 2021

Portugalska symphonic metal zasedba Glasya bo 18. februarja pri Scarlet Records izdala svoj 2. studijski album, ki bo nosil naslov Attarghan. Zasedba, ki se opisuje kot soundtrack metal band, ponuja z novim albumom še eno epsko perzijsko zgodbo, ki naj bi nagovorila ljubitelje bandov, kot so Nightwish, Dream Theater, Epica, Myrath ali Hans Zimmer.

Album je produciral in zmiksal Fernando Matias pri The Pentagon Audio Manufacturers (Moonspell, Gwydion, Sinistro), za mastering je poskrbel Darius Van Helfteren pri Amsterdam Mastering (Epica, Xandria, Within Temptation, The Gathering), za artwork pa je bil odgovoren Pedro Daniel-Phobos pri Anomaly Design.

Tracklista albuma Attarghan je naslednja:
Attarghan
From Enemy To Hero
Way To Victory
Retaliation
First Taste Of Freedom
Journey To Akhbar
Queen's Temptation
Battle For Trust
The Sound Of 10.000 Feet Marching
Within The Sandstorm
We Weren't Meant To Be
At The Empire's Gate
Eye To Eye Sword To Sword
A New Era Has Come
The Legend Lives On

16. 7. 2021

Within Temptation predstavljajo videospot za nov single Shed My Skin, v katerem se jim je pridružila nemška post-hardcore zasedba Annisokay. Gre za naslovno skladbo aktualnega EP-ja, ki je izšel konec prejšnjega meseca pri Spinefarm Records.

9. 7. 2021

Within Temptation so najavili prvo gostjo svojega spletnega koncerta, ki ni nihče drug kot solo pevka Tarja Turunen

7. 7. 2021

Within Tempation so pred kratkim izdali single Shed My Skin. Kmalu bodo tudi nastopali spet v živo, da ne bo pričakovanje na koncert predolgo, pa so priredili še spletni koncert, ki bo 15. (Evropa) in 16. (Amerika) julija. Kliknite sem za nakup karte.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
Recenzija
12. 4. 2024
Srd - vragvmesiton
Recenzija
11. 4. 2024
Mörghuul - Domination of the Beast
KONCERTI & FESTIVALI
17. 4. 2024
Cronica, Cremisi, Dark Sphere
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode