VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 2. 2023

S serijo stripov bodo Within Temptation svetu predstavili svojo vizijo prihodnosti, ki temelji na izdaji Resist (2019) in virtualnemu koncertu Aftermath (2021). Zgodba se dogaja v prihodnosti, v času bitke med dvema klanoma. Na eni strani so napredni humanoidi z robotsko vodjo, na drugi strani pa rasa nezemljanov, ki jih upravlja umetna inteligenca.

Več zgodb želi orisati življenje vodje humanoidov in njen boj z uravnovešanjem tistega, kar želi postati, in tistega, kar oblikuje njo. Za prelevitev zgodbe v striparsko obliko se je zasedba povezala z avtorico Marieke Nijkamp in heavy metal artistom Montosom. Zbirka treh stripov bo izdana maja pri Opus Comics.

Avtorica: Tina Urek
5. 10. 2022

Within Temptation se novembra skupaj z Evanescence odpravljajo na evropsko turnejo. Turneja z imenom Worlds Collide Tour 2022 se bo nam najbližje ustavila 9. novembra v Münchnu. Več o sami turneji najdete tukaj.

14. 7. 2022

Within Temptation, ki so pred kratkim izdali single Don't Pray For Me, predstavljajo zdaj še video za prav ta komad. Uživajte ob ogledu videospota.

22. 6. 2022

Within Temptation najavljajo nov single, ki bo nosil naslov Don't Pray For Me. Single naj bi izšel 8. julija, prednaročite pa ga lahko na tej povezavi.

8. 4. 2022

Založba Frontiers Music bo 10. junija izdala samonaslovljeni prvenec projekta Venus 5, v katerem sodeluje pet vokalistk: Herma (Sick and Beautiful), Karmen Klinc (Hellcats), Jelena Milovanović, Terese Persson (Infinite & Divine) in Erina Seitllari. Družbo jim delajo producent/kitarist Aldo Lonobile (Secret, Sphere, Edge of Forever), kitarista Stefan Helleblad (Within Temptation) in Gabriele Robotti (Icon of Sin), basist Dann Arisi, bobnar Alfonso Mocerino (Temperance, Virtual Symmetry) in klaviaturist Antonio Agate (Sweet Oblivion, Timo Tolkki's Avalon, ex-Sacred Sphere).

Tracklista albuma je naslednja:
Lioness
The Simulation
Nothing But A Heartache
Bride With Blackened Eyes
Monster Under Your Bed
Inside
Tom And Ms. Amy Lee
Because Of You
We Are Dynamite
Save You
Bury Me

Videospota za dva komada si že lahko ogledate spodaj.

15. 12. 2021

Portugalska symphonic metal zasedba Glasya bo 18. februarja pri Scarlet Records izdala svoj 2. studijski album, ki bo nosil naslov Attarghan. Zasedba, ki se opisuje kot soundtrack metal band, ponuja z novim albumom še eno epsko perzijsko zgodbo, ki naj bi nagovorila ljubitelje bandov, kot so Nightwish, Dream Theater, Epica, Myrath ali Hans Zimmer.

Album je produciral in zmiksal Fernando Matias pri The Pentagon Audio Manufacturers (Moonspell, Gwydion, Sinistro), za mastering je poskrbel Darius Van Helfteren pri Amsterdam Mastering (Epica, Xandria, Within Temptation, The Gathering), za artwork pa je bil odgovoren Pedro Daniel-Phobos pri Anomaly Design.

Tracklista albuma Attarghan je naslednja:
Attarghan
From Enemy To Hero
Way To Victory
Retaliation
First Taste Of Freedom
Journey To Akhbar
Queen's Temptation
Battle For Trust
The Sound Of 10.000 Feet Marching
Within The Sandstorm
We Weren't Meant To Be
At The Empire's Gate
Eye To Eye Sword To Sword
A New Era Has Come
The Legend Lives On

16. 7. 2021

Within Temptation predstavljajo videospot za nov single Shed My Skin, v katerem se jim je pridružila nemška post-hardcore zasedba Annisokay. Gre za naslovno skladbo aktualnega EP-ja, ki je izšel konec prejšnjega meseca pri Spinefarm Records.

9. 7. 2021

Within Temptation so najavili prvo gostjo svojega spletnega koncerta, ki ni nihče drug kot solo pevka Tarja Turunen

7. 7. 2021

Within Tempation so pred kratkim izdali single Shed My Skin. Kmalu bodo tudi nastopali spet v živo, da ne bo pričakovanje na koncert predolgo, pa so priredili še spletni koncert, ki bo 15. (Evropa) in 16. (Amerika) julija. Kliknite sem za nakup karte.

6. 7. 2021

Zaradi tehničnih zapletov so Within Temptation premestili spletni koncert The Aftermath: a show in a virtual reality. Iz 8. in 9. julija so koncert premestili na 15. in 16. julij. Na naslednji povezavi si lahko ogledate uradni trailer, za nakup kart pa kliknite tukaj.

8. 3. 2021

Producent in solo izvajalec Libra je sredi pandemije junija lani k sodelovanju povabil nekatere prominentne glasbene kolege, da skupaj posnamejo priredbo Depeche Mode klasike It Doesn’t Matter Two. Pri projektu so se mu pridružili Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering, Vuur, The Gentle Storm), Shaun MacGowan (My Dying Bride), Aaron Stainthorpe (My Dying Bride), Eicca Toppinen (Apocalyptica), Aaron Aedy (Paradise Lost), Don Aires Pereira (Moonspell), Kenny Hickey (ex-Type O Negative, ex-Danzig, Silvertomb), Caleb Bingham (ex-Five Finger Death Punch, Athanasia) in Ruud Jolie (Within Temptation), rezultat pa so sedaj ovekovečili tudi s »koronskim« videospotom.

Za produkcijo, aranžmaje in miks je poskrbel Libra, ki je odigral tudi bobne, medtem ko so mastering zaupali legendarnemu Tedu Jensenu (Metallica, Megadeth, Iron Maiden, AC/DC).

23. 11. 2020

V času, ko ni koncertov, se vse več bandov odloča za izdajo samostojnih singlov oziroma najavljajo nove albume. Eni izmed njih so tudi Within Temptation, ki so izdali samostojni single The Purge. Kot pravijo, lahko v prihajajočih tednih poslušalci pričakujejo še kaj novega z njihove strani.

Avtorica: Tina Urek
17. 8. 2020

Evanescence so objavili nov single Use My Voice. Pri refrenu so se Amy Lee pridružile še nekatere druge ženske glasbenice, med drugimi so to Taylor Momsen (The Pretty Reckless), Lzzy Hale (Halestorm) in Sharon Del Adel (Within Temptation).

Avtorica: Tina Urek
27. 5. 2020

Within Temptation so dobra 2 tedna po izdaji singla Entertain You za tega objavili še videospot.


 

 

Avtorica: Tina Urek
11. 5. 2020

Dobro leto po izidu aktualnega albuma Resist so Within Temptation presenetili z objavo novega singla Entertain You.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2023
Cancervo
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
21. 3. 2023
Archspire, Benighted, Psycroptic, Entheos
Arena, Dunaj, Avstrija
21. 3. 2023
Temperance – Meet & Greet
Ovedrive Glasbena šola, Šmartinska Cesta 32, Ljubljana
21. 3. 2023
Nightstalker, Torpedo Torpedo, Out Of Nothing
Escape, Dunaj, Avstrija
22. 3. 2023
Azaghal, Corpus Christii, Liber Null, Sidious
Escape, Dunaj, Avstrija
23. 3. 2023
Apocalyptica, Epica
Gasometer, Dunaj, Avstrija