Na današnji dan
1954
Rodi se Bob Rock, ki pozneje poskrbi za produkcijo najbolj znanih albumov Metallice, Mötley Crüe in drugih
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 4. 2024

Domači speed/heavy metalci Big Bad Wolf so predstavili novega člana, in sicer zdaj bobne pri njih igra Tilen »Towelie« (na fotografiji na sredini).

Big Bad Wolf lahko v novi postavi preverite že naslednji teden z Okl's Fruitloops in ParanoisE na naslednji Kadilnici of Death, ki bo v četrtek 11. aprila v Menzi pri Koritu.

27. 3. 2024

Sporočamo, da je umrl avstrijski glasbenik Wolfgang »Wolf« Süssenbeck, ki je med drugim sodeloval pri zasedbah Darkside in Angry Nation. Naj počiva v miru.

21. 3. 2024

Finska melodična death metal zasedba Wolfheart sporoča, da je združila moči z založbo Reigning Phoenix Music. Izjava kitarista in vokalista Tuomasa Saukkonena:

»I am confident that signing to Reigning Phoenix Music is an exciting game changer for us and RPM is nothing but the right place to continue conquering the world with our art. The future looks brighter than ever and excitement is an understatement for what we feel about the forthcoming co-operation and adventures.«

11. 3. 2024

V okviru promocijske turneje lanskega albuma Godlike se v Ljubljano vračajo Thy Art Is Murder. 3. julija bodo obiskali Kino Šiška, s seboj pa pripeljejo death metal veterane Dying Fetus, metalcorovce Fit for a King, avstralske Alpha Wolf in japonske Knosis.

8. 3. 2024

Domači speed/heavy metalci Big Bad Wolf so zamenjali bobnarja in pravijo tako: »Sporočamo, da iz banda odhaja bobnar Stanley, ker mu druge obveznosti in izzivi v življenju ne dopuščajo več, da bi še naprej igral bobne v BBW. Vsi člani tropa in bližnji prijatelji ti želimo vse najboljše in najlepše za naprej! Predvsem pa, da se vsaj na kakem špilu še srečamo in spijemo pivo ali dve ali šest. Hvala za nepozabnih 12 let! Za vedno ovekovečenih v videu spodaj … Cheers, brother!

PS: Nič skrbet, BBW smo v trop že sprejeli novega, jeznega volka … O njem več kmalu!!!«

26. 2. 2024

Domači Dickless Tracy bodo 20. aprila nastopili kot predskupina avstrijskemu bandu Schirenc plays Pungent Stench, ki je nekakšen naslednik legendarne avstrijske death metal skupine Pungent Stench. Koncert se bo odvil v avstrijskem mestu Wolfsberg, poleg omenjenih bandov bodo nastopili še avstrijski Behind The Nails. Več informacij, vključno s povezavo do prodaje vstopnic, najdete v našem Napovedniku.

12. 2. 2024

Italijanski heavy metalci Crying Steel so napovedali live album Live and Thunder, ki bo izšel 28. februarja pri Underground Symphony. Tracklista:

Hammerfall
Crank it Up
Defender
Shut Down
Killer Inside
Raptor
Hell Ain’t a Bad Place
Born in the Fire
Rockin’ Train
Heavens of Rock
Running’ Like a Wolf
Thundergods

9. 2. 2024

Angleški simfonični power/folk metalci Grimgotts iz Londona so podpisali z založbo Elevate Records. Nova založba bo tako poskrbela za izdajo novega dolgometražca banda, ki bo nosil ime The Time of the Wolfrider. Album naj bi izšel v drugi polovici letošnjega leta. Več informacij sledi kmalu.

31. 1. 2024

Nemški melodični folk/death metalci Suidakra se po dveh letih od izida zadnjega albuma Wolfbite vračajo z novim albumom. Neimenovani 15. dolgometražec Nemcev naj bi izšel novembra pri MDD Records, več informacij pa sledi kmalu.

31. 1. 2024

Black metal band Satanic North iz Finske, pri katerem sodelujeta tudi Petri Lindroos in Janne Parviainen (oba Ensiferum), sporoča, da bo 19. aprila pri založbi Reaper Entertainment izdal samonaslovljeni prvenec. Album bo zajemal te komade:

War
Arise
Village
Hatred and Blasphemy
Four Demons
Behind the Inverted Cross
Vultures
Wolf
Kohti Kuolemaa
Satanic North

7. 12. 2023

Speed/thrash/heavy metal band Iron Curtain iz Španije je objavil besedilni video za skladbo Gypsy Rocker, s katero napoveduje svoj peti studijski dolgometražec Savage Dawn. Izšel bo 23. februarja pri Dying Victims Productions, prinaša pa naslednje skladbe:

The Aftermath (Intro)
Devil's Eyes
Gypsy Rocker
Thy Wolf
Калашников 47
Rattlesnake
Tyger Speed
Evil Is Everywhere
Jericho Trumpet (Stuka)
Savage Dawn (Outro)

5. 12. 2023

Pred nekaj dnevi je Ozzy Osbourne praznoval svoj 75. rojstni dan. Ob tej priložnosti so Powerwolf posneli priredbo klasike Bark At The Moon.

Avtorica: Tina Urek
4. 12. 2023

Gothic rock/doom metal/folk glasbenica Chelsea Wolfe je v obliki videospota razkrila pesem Tunnel Lights, drugi single s prihajajočega ploščka She Reaches Out To She Reaches Out To She, ki 9. februarja preko Loma Vista Recordings prinaša deset komadov:

Whispers In The Echo Chamber
House Of Self-Undoing
Everything Turns Blue
Tunnel Lights
The Liminal
Eyes Like Nightshade
Salt
Unseen World
Place In The Sun
Dusk

29. 11. 2023

Finski melodični death metalci Wolfheart, ki smo jih nedavno lahko ujeli tudi pri nas, se naslednje leto maja odpravljajo na turnejo po Balkanu. Kje vse jih bo moč zaslediti, lahko preverite na priloženi sliki.

24. 11. 2023

Italijanski thrasherji Ural so posneli videospot za komad Blood Red Sand z aktualnega albuma Psychoverse, ki ga je prejšnji mesec izdala založba Xtreem Music.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
19. 4. 2024
Smedja in Smetke, Rogna, Dead Corcoras
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija