Na današnji dan
1992
Metallica izdajo svoj največkrat predvajani komad Nothing Else Matters
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

23. 9. 2009
Avulsed - Nullo (The Pleasure of Self-Mutilation)
Xtreem Music, 2009

Groteskni, direktni, brutalni, a vselej zabavni Avulsed so se letos po štirih letih premora odločili, da izdajo nov album (prvi s podnaslovom, če lahko dodam). Očitno sicer je, da skozi leta niso spremenili glasbenega stila, vendar mislim, da ni poslušalca na svetu, ki bi si tak preobrat želel. Nullo (The Pleasure of Self-Mutilation) vas bo zabaval slabe tričetrt ure, pri čemer bo možno slišati enajst brutalnih komadov.

Če obstaja faktor, pri katerem se Avulsed res izkažejo »über-dobri«, je to prepoznavnost. Riffi so že od nekdaj močni in udarni in s sabo nosijo sapice južnih, latinskih in sub-orientalnih harmonij. Tudi na tem albumu ni nič drugače. Intro, ki je kratek (a dovolj dolg), se prelije v pravo nevihto, ko Španci udarijo vsak po svojem »orožju«. Ta udarnost je slišna skozi ves album in popusti le na trenutke, ko se vrinejo komadi, kjer je intro bolj melodičen, počasen in vreden španske romantike. Skorajda ni nobenih novosti kar se tiče splošnega glasbenega pogleda, kar sem nekako pričakoval, je pa res, da bo vsak novi komad, ki ga prinesejo Avulsed, od pravih fanov sprejet z odprtimi rokami. Produkcija je za moje pojme med »solidno« in »dobro«, je pa res, da se pogovarjamo o brutal death metalu, kjer je zvok kot ga lahko slišite na tem albumu prava delikatesa. Besedila so še vedno ostala pri dobri stari krvavi spolnosti, mrtvem poželenju in uživanju človeškega mesa. Dobri stari časi ... Poleg tega je na albumu prisoten tudi Roger »Rogga« Johanson, ki je pri dveh komadih imel vlogo besedilopisca.

O albumu bi lahko rekli še in še, ampak tisti, ki poznamo Avulsed vemo, da se prava stvar ponuja šele v živo, ko odštekani Španci stopijo na oder in publiko povabijo v »real-live-audio-masaker«, ki ga vsak obdrži v lepem spominu. Naslednji mesec se bodo ustavili tudi v Ljubljani, zato bi vsem death metalcem, ki jih še niste videli, priporočal prav ta koncert, kjer se boste lahko na lastne oči (in ušesa) prepričali o kvaliteti nastopa teh »Señorov« iz Madrida. Ole!

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
20. 4. 2021
Incarceration - Empiricism
Recenzija
19. 4. 2021
Mork - Katedralen
Recenzija
14. 4. 2021
Moonspell - Hermitage
Recenzija
12. 4. 2021
Smrt - Sado Masochistic Ritual Temple
Recenzija
8. 4. 2021
Taake / Helheim - Henholdsvis (split)
Recenzija
7. 4. 2021
Havukruunu - Uinuos Syömein Sota
Recenzija
6. 4. 2021
Sodom - Genesis XIX
Recenzija
2. 4. 2021
Iz ropotarnice: Virgin Steele - The Marriage of Heaven and Hell Part 1
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2021
ODPOVEDANO! Yes
Arena, Dunaj, Avstrija
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
STREAM: Emptiness
Le Botanique
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina