RECENZIJE

19. 3. 2010
Carnifex - Hell Chose Me
Victory Records, 2010

Ko se pogovarjamo o deathcoru, je Carnifex zagotovo eno izmed vodilnih imen tega gibanja. Ustvarjajo že od leta 2005 in Hell Chose Me je tretji studijski album v teh petih letih.
Na prvi pogled (posluh) bi rekli, da nam ta album ne pokaže nič novega, nič izvirnega. Ni res! Riffi sicer ostajajo težki in masivni, kot so bili že na prejšnjih dveh albumih. Seveda ne manjka močnih in udarnih breakdownov, ki smo jih pri njih vajeni od prej oziroma so tokrat mogoče celo malo bolj izpiljeni in »komercialni«, ne več tako naravni in dolgi. Tudi tisti hitrejši deli so dokaj natančni in polni ter sposobni stresti tudi glavo zelo zaspanega ali mačkastega metalca (lastne izkušnje). Kar nam ta album nazorno pokaže, je tudi tehnična plat kalifornijskih deathcorovcev. Morda je to le zaradi produkcije, ki je tokrat res na nivoju, saj je se vsak element sliši skoraj do potankosti. Morda so bili takšni riffi prisotni tudi na prejšnjih albumih, vendar je produkcija definicijo večine teh žal onemogočila. Toda tudi če ni tako dvomim, da kdo od njih zahteva kakršnokoli večjo porcijo tehnike. S tem kar pokažejo v smeri samega »šusa«, izpolnijo normo, zastavljeno s strani večine fanov. O sami zasedbi ne bom izgubljal preveč besed. Fantje so prva liga, vsak na svojem področju. Mogoče bi le malo bolj izpostavil vokalista Scotta Lewisa, ki je človek manjših proporcev in močnega glasu. Imel sem jih priložnost videti v živo in res so navdušili saj so skozi ves koncert z odra pošiljali ogromno energije, ki magično vabi v circle pit.
V tej glasbi je težko iskati razlike in finese; to ni bistvo. Nauk vsega tega je, da Carnifex s tem albumom starih poslušalcev niso razočarali, nove pa najverjetneje navdušili. Če jih ne poslušate, jih kar kmalu boste.

David

SORODNE VSEBINE:
1. 3. 2011Carnifex - Hell Chose Me / Recenzije
18. 11. 2011Victory Records / Novice
11. 6. 2012Victory Records / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
23. 9. 2021
KoD: Mist, Septic Order, Daimona
Orto Bar, Ljubljana
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
24. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
2. 10. 2021
Ritval: Moshead, Sakrabolt
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana