RECENZIJE

1. 6. 2006
Cataract - Kingdom
Metal Blade/Mordor, 2006
V maniri prejšnjih plošč so Cataract znova posneli dobrih štirideset minut izredno brutalnega thrashcora, ki še vedno spominja na mešanico med Slayer, Bolt Thrower, The Haunted ipd.
Federicovi vokali so tokrat morda malce drugačni, a je to še vedno nizkotonsko kričanje, (pomešano s kruljenjem) jasno izražena jeza in kritika današnjega življenja. Besedila so iskrena in neposredna – Federico zna potegniti poslušalca v kaos, pri tem ne uporablja čistih vokalov in ne pada v melanholijo. Kick in the balls! Kitare Simona in Grega so tokrat še bolj thrashersko obarvane, izredno močne, linije komadov pa so res dobro strukturirane, tako da se riffi ne zdijo klišejski, čeprav je res, da so manj mosherski in tokrat bolj neposredno thrasherski, vpliv Slayer je pa več kot očiten. Michijev bass in Rickyjevi bobni so super podlaga, bass je jasen in ima zvok kot letalski bombni napad v drugi svetovni vojni, medtem ko bobni meljejo vse pred sabo s svojo »straight-forward-aggression«.
Glasbeno je Kingdom stopnja naprej od With Triumph Comes Loss, kar se vidi predvsem v bolj raznolikih komadih, večji dinamiki, celo občasnih solažah. Zvokovno je Tue Madsen resnično uspel izvabiti moč Cataract, samo izberite pesem in kaos je zagotovljen. Edina slabost je mogoče prevelika podobnost s prejšnjo, kar pa se po prvih nekaj komadih preneha. Izstopajočih komadov ni, vsak se vas bo prijel brez težav. Limited edition izdaja je opremljena neverjetno dobro, nudi pa bonus CD z na novo posnetimi starimi Cataract komadi. Odlično. Udri 'n' razbij! Their kingdom is here…

Ivan
SORODNE VSEBINE:
19. 6. 2009God Dethroned - Passiondale / Recenzije
9. 1. 2009Cataract - Cataract / Recenzije
25. 3. 2008Job For A Cowboy - Genesis / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 10. 2021
The European Siege 2021: Arch Enemy, Behemoth, Carcass, Unto Others
Gasometer, Dunaj Avstrija
21. 10. 2021
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
21. 10. 2021
KoD: Carnifliate, Morana, Sovrag
Orto Bar, Ljubljana
22. 10. 2021
Britof, The Canyon Observer, Teodore
Orto Bar, Ljubljana
23. 10. 2021
Chains, Decatholicize, Løben
KUD Channel Zero
28. 10. 2021
KoD: Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana