RECENZIJE

1. 10. 2000
Children Of Bodom - Hatebreeder
Nuclear Blast, 1999

Piše se leto 1960. Navdušena druščina dveh kolegov in njunih prijateljic se odpravi taborit ob prijetno jezero imenovano »Bodom Lake«, nekje na jugu Finske. Vse lepo in prav, dokler ... Aaarrghhhh.....!!!! Hehe ... »Some psycho maniac« jih s sekiro razreže na koščke. No, vsaj tri, četrti je spizdu (PUSSY)! Hitro jih odpeljejo v bolnico in dajo vsakemu tri C-vitamin aspirine. But, it was too late! Niso mogli pogoltnit! They all died! But, there is a new life going on. Wvveeee!!! Here they come: Children Of Bodom (1993).
Primer je še danes nerešen, storilca niso nikoli našli, z zgodbo pa strašijo svoje otroke, ki nočejo poslušat metala!
» From now on, we are enemies! You and I! «
To je prvo kar slišite, ko poženete Hatebreeder in nikakor ne zadnje. Children Of Bodom so Finski bend, ki igra hudo zanimivo mešanico metala. V njih prepoznamo vpliv osemdesetih od Ozzy-ja do Judas-ov, nekaj Stratovarius, Steve Vai-a in seveda veliko black ter nekaj death metala s pridihom klasike, kar se tiče kitarskih linij. Skratka bend, ki vam mora biti všeč. Posneli so že pet albumov, od tega nekaj singlov: Children Of Bodom (97), Hate Me (2000) (ta je najnovejši mimogrede), Dawnfall (98), nato live Cd Tokyo Warhearts (98), tisto tapravo pa je seveda Something Wild (97) in pa kasneje Hatebreeder (99).
Hatebreeder je nadaljevanje Something Wild. Popolnoma enak stil poln energije, agresije, in fantastičnih komadov. Children Of Bodom nimajo niti enega slabega komada.Mogoče bi jih na hitro lahko primerjali z In Flames, saj tudi pri COB ne gre brez melodij, a tu se podobnost konča. Children Of Bodom so veliko bolj spektakularni kot npr. In Flames, saj vas bodo še uro po poslušanju Cd-ja pustili sedeti odprtih ust! They fuckin' rule!!! Ni ga benda pri katerem boste slišali toliko melodij na kitari, potem na klaviaturah, potem prepletanje obeh ... Ni mi treba govoriti, da so tehnično fantje hudo izpiljeni, tako da npr. v živo igrajo bolje kot na Cd-ju (če je to sploh možno).
Komade piše Alexi Laiho, ki med drugim igra kitaro in poje. Vsestranski mož! Zanimivo je kako uporabljajo vokale. Eden redkih bendov z black in death vokalom, ki se odlično dopolnjujeta.
Ergo: Obvezno nabavite Hatebreeder in Something Wild, ki ga nismo opisali ker je malo starejši, ampak vsaj enako dober kot Hatebreeder, če ne boljši!

SORODNE VSEBINE:
11. 6. 2001Susperia - Predominance / Recenzije
24. 10. 2013Lost Society - Fast Loud Death / Recenzije
9. 6. 2015Lamb Of God / Novice
11. 5. 2015Melechesh - Enki / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 7. 2021
ODPOVEDANO! Slipknot
Stadthalle, Gradec, Avstrija
28. 7. 2021
Železna Retrospektiva: Sickbreed, Theodore
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje
29. 7. 2021
MetalDays 2021
Tolmin
29. 7. 2021
ACFH: Koikoi, Haloban
Pruh, Svečina
30. 7. 2021
Paragoria, Agan, Glista, Razvalina
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
31. 7. 2021
Monfy Sound Fest 2021
Area Verde, Monfalcone, Italija