Na današnji dan
1987
Testament debitirajo z albumom The Legacy
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

8. 5. 2014
Defrage - The Sick Letter
samozaložba, 2013
Avtorica: Tina Urek

Defrage je estonska zasedba, ki glasbeno ustvarja od leta 2007. The Sick Letter je njihov drugi studijski album in na njem boste v dobri uri slišali petnajst komadov (od teh ena priredba), ki jih je skoraj nemogoče uvrstiti v zgolj eno zvrst. Pa najprej nekaj besed o samem videzu CD- ja. Fantje so naslov The Sick Letter povezali s celotnim izgledom ploščka. Tako so namesto klasičnega plastičnega ovitka oz. škatlice uporabili pisemsko ovojnico iz tršega papirja, na katero so spravili vse pomembne informacije. Pa tudi sama barva ovojnice je v večini postarana rjava, kar daje prav skrivnosten občutek. Namesto tistega pravega pisma vas bo v ovojnici čakalo digitalno pismo v obliki CD-ja. Kljub temu deloma pogrešam zloženko, v kateri bi lahko prebrala besedila, ampak tudi brez tega je šlo.
Glasbeno so Defrage vse in še malo več. Sprva sem v njih velikokrat slišala predvsem Dark Tranquillity ter In Flames, potem pa se je spisek le še večal. Defrage, ki se sami opredeljujejo kot alternativni rock/metal, v svojo glasbo vključujejo elektroniko, progresijo, ambientalnost, melodične death metal dele, hardcore vokalne in instrumentalne vložke, vse skupaj pa nekako zaokrožijo z modernim clean vokalom in modernim pop/rock pridihom. Tako boste na albumu slišali tudi komade, ki vas bodo prepričali, da so Defrage metalcore zasedba. Tak je na primer One World, One Dream, kjer navdušujejo s prepletanjem clean vokala in growla oz. screama ter z energičnimi kitarami in vključevanjem elektronike. Že čez nekaj minut pa boste rekli, da je to nek alternativni rock band, v katerem je moč slišati celo nekatere rock zasedbe iz osemdesetih (komad Anti-Ballad). Speven refren, prava rockerska kitarska solaža in odličen clean vokal, ki je ravno dovolj »možat«, da lahko rečemo: »Rock'n'roll!« Kljub temu da vmes poseže growl, se smisel ne izgubi. Na tej točki je potrebno omeniti tudi njihovo progresivno/rockersko priredbo komada Video Games, ki ga v originalu izvaja Lana Del Rey. Potem pa so tu še počasni, melanholični, zasanjani, alternativnorockerski komadi (Bonfire Song, The Lullaby), ki vas bodo popeljali med oblake in še kam drugam.
Na albumu The Sick Letter ne boste slišali le Defrage. Slišali boste raznolikost in dobili boste občutek, da poslušate dve ali tri zasedbe. V čem je smisel ustvarjanja glasbe, ko pa vsak dan v roke dobivamo albume, na katerih so vsi komadi enaki? Defrage so si drznili prestopiti mejo tipičnega in ustvarili petnajst različnih komadov – enih bolj, drugih manj. Nekaterim se bo zdelo čudno, da lahko ena zasedba ustvarja tako različno glasbo, ampak tudi ljudje smo različni, in če vsak izmed članov banda poda svojo idejo, svojo željo, potem dobimo The Sick Letter.

SORODNE VSEBINE:
5. 10. 2010Dark Sphere - Ophiuchus / Recenzije
16. 9. 2013Cvinger - Monastery Of Fallen (EP) / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
21. 4. 2021
Batushka - Carju Niebiesnyj (EP)
Recenzija
20. 4. 2021
Incarceration - Empiricism
Recenzija
19. 4. 2021
Mork - Katedralen
Recenzija
14. 4. 2021
Moonspell - Hermitage
Recenzija
12. 4. 2021
Smrt - Sado Masochistic Ritual Temple
Recenzija
8. 4. 2021
Taake / Helheim - Henholdsvis (split)
Recenzija
7. 4. 2021
Havukruunu - Uinuos Syömein Sota
Recenzija
6. 4. 2021
Sodom - Genesis XIX
KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
STREAM: Emptiness
Le Botanique
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina
13. 5. 2021
Dark Troll Festival 2020
Grad Bornstedt, Bornstedt, Nemčija