NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

17. 7. 2002
Dream Evil - DragonSlayer
Century Media Records, 2002
Val power metala, ki so ga sprožili Hammerfall, očitno še vedno traja. Dream Evil so najboljši švedski odgovor na to dogajanje. Za kvaliteten prvenec jamči pet izkušenih glasbenikov, samih mojstrov metala: Fredrik Nordström, znani producent in lastnik Fredman Studia (kjer so fantje, jasno da, tudi posneli tole ploščo), Niklas Isfelt, čigar back vokal slišite na prvih dveh Hammerfall albumih, Peter Stalfors, ki je prispeval nekaj komponiranja za Hammerfall prvenec, za bobne je sedel Snovy Shaw (Mercyful Fate, King Diamond), med Švedi pa igra kitaro Grk Gus G., ki je pred tem razgibaval strune pri Mystic Prophecy in Firewind.
Dream Evil igrajo metal, kakršen bi dandanes moral vžgati. In nedvomno tudi je, saj so poskrbeli, da jih tok mainstreama ni potegnil predaleč vase. Tako so power metal preželi z neštetimi elementi, vplivi heavy metala in ponekod dali ostrini prednost pred melodiko. Živahni, spevni in seveda tudi udarni so komadi kot je otvoritveni Killing The Dragon, In Flames You Burn ali pa Kingdom Of The Damned. Pri komadih tega kova vas bodo spreletavali občutki Hammerfal, Stratovarius in celo Europe. Na drugi strani so poskrbeli za še več udarnosti in ostrejše riffe na Save Us, The 7th Day (v navezi s skupinskimi refreni) ter Heavy Metal In The Night. The Chosen Ones je mogočni komad, himna, če hočete, H.M.J. pa je zgrajen po konceptu rock ‘n’ rolla. Na albumu ni izostala niti balada – Losing You vsebuje vse kvalitete dobre, ne osladne balade.
Pritožb čez enoličnost plošče nedvomno ne bo. Prav tako verjetno ni treba omenjati, da si mojstri niso privoščili izdati nedodelanega albuma. DragonSlayer se z lahkoto zavihti tja kamor sodi: v sam vrh letošnjih izdaj in v zbirke metal fanov.

Matija
SORODNE VSEBINE:
1. 11. 2006Dream Evil - United / Recenzije
27. 5. 2003Dream Evil - Evilized / Recenzije
14. 6. 2002Sentenced - The Cold White Light / Recenzije
1. 10. 2000Jag panzer - The Age Of Mastery / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija