Na današnji dan
1984
Venom izdajo kontroverzni album At War With Satan
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

1. 10. 2000
Extol - Burial
Tooth & Nail Records, 1999

Ena najzanimivejših norveških death metal skupin novega rodu: Extol. Mešanica death metala z ritmično ter melodično tako izvirnimi riffi, da ubija!
Besedila zvenijo kot iz biblije vzeti verzi, a so vsa delo Extola (razen: Jesus kom til jorden for a do), stilsko primerljiva z besedili banda Opeth ali na primer Amorphis.Zatorej lahko rečemo, da besedila niso novo poglavje v tej zvrsti glasbe, kar pa se hitro spremeni, ko se posvetimo glasbi sami.
Album Burial je njihov prvi album in je vreden vsakega tolarja. Prvih nekaj sekund albuma zveni kot ekstremni death metal, a kmalu ugotovimo da je dosti več kot to. Komadi so napisani zelo razgibano, s toliko energije, da nas dobesedno vrže pokonci. Uporabili so dobro mešanico melodike, ritmike in disharmonije, da v trenutku povedo bistvo. Vokal je dokaj death, čeprav je v njem čutiti malce black vpliva, a se izjemno ujema z glasbo samo. V komadih ne manjka niti flavt, violin, syntha, ki večinoma prevzamejo mirnejše dele, ki jim obvezno sledijo energetsko nabiti riffi. Najlažje bi jih primerjali z bandom Believer, pa čeprav kaj kmalu ugotovimo, da je Extol druga dimenzija. Album se konča z zelo izvirnim komadom, ki zveni kot kakšna himna (edino izposojeno besedilo). Kicks Ass!
Extol – Burial lahko označimo za enega najbolj izvirnih CD-jev death metala. Definitivno – MUST BUY!

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2021
ODPOVEDANO! Yes
Arena, Dunaj, Avstrija
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
STREAM: Emptiness
Le Botanique
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina