RECENZIJE

18. 11. 2003
Gamma Ray - Skeletons In The Closet
Metal-Is Records, 2003
Projekt Skeletons In The Closet je trajal dobro leto dni; začel se je lani na Bang Your Head!!! festivalu in končal letos v Wacknu. Med nastopom v Balingenu je Kai Hansen napovedal posebno jesensko turnejo, na kateri so potem igrali skladbe, izbrane z glasovanjem fanov preko njihove spletne strani. Vse skupaj ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bile iz izbire izključene skladbe, ki jih redno igrajo koncert za koncertom, turnejo za turnejo, torej Rebellion In A Dreamland, Somewhere Out In Space, Man On A Mission, Valley Of The Kings itd.
Teh klasik torej ni, vendar je track lista vseeno naravnost fantastična. Na zadnjih dveh turnejah za Powerplant in New World Order izbira skladb (vsaj zame) s teh dveh albumov ni bila najboljša in kar je tam manjkalo, so fani izbrali sedaj: Heart Of The Unicorn, Heaven Or Hell, Razorblade Sigh, Heavy Metal Universe in Armageddon. To je kar se tiče novejšega materiala, dotaknili pa so se celotne svoje kariere, preko Guardians Of Mankind, All Of The Damned, do One With The World, The Silence in celo Helloween začetkov – Victim Of Fate. S prvim koncertnim albumom Alive 95 nima Skeletons In The Closet prav nič skupnega, niti ene skladbe, tudi postava je dodobra spremenjena in je najboljša v njihovi zgodovini. Posnet je bil v Barceloni in Strassbourgu pred navdušenimi, zelo glasnimi fani in z venomer odlično razpoloženim nemškim teamom.
Malo je bilo priložnosti za ogled edinstvene turneje, zato je ta album še toliko dragocenejši spomin za vse Gamma Ray oboževalce. Upajmo, da se bo za podobno potezo v prihodnje odločil še kakšen izmed velikih metal bandov.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
17. 10. 2001Gamma Ray - No World Order / Recenzije
1. 10. 2000Gamma Ray - Powerplant / Recenzije
1. 10. 2000Gamma Ray - Blast From The Past / Recenzije
5. 4. 2005Old School Metal Records / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
2. 8. 2021
Trnovfest: Black Ivy
Center slovanskih kultur France Prešeren, Ljubljana
5. 8. 2021
Trnovfest: Hogminister
Center slovanskih kultur France Prešeren, Ljubljana
7. 8. 2021
Trainstation Subart Open Air: Srd, Jegulja, Reach A.D., Smrt, Razvalina
TrainStation SubArt, Kranj
11. 8. 2021
Trnovfest: Tidal Waves
Center slovanskih kultur France Prešeren, Ljubljana
11. 8. 2021
Bloodstock Open Air 2021
Walton-on-Trent, Združeno kraljestvo
13. 8. 2021
Metal on the Hill 2021
Schlossberg, Gradec, Avstrija