Na današnji dan
1984
Venom izdajo kontroverzni album At War With Satan
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

29. 7. 2008
Hackneyed - Death Prevails
Nuclear Blast, 2008
Wow, očitno je Nuclear Blast v death metalu videl nekakšno kravo molznico, saj so v kratkem času podpisali pogodbo s Psycroptic, Decrepit Birth in zdaj še z mladci Hackneyed. Hackneyed so mlad in ok nemški death metal band, ki pa mislim, da ne doseže tistega, kar pišejo o njem v reklamnih sporočilih in podobno.
Ne vem, koliko ima band pri taki reklami, ampak morali bi res brati, kaj pišejo o njih. Večina te recenzije bo temeljila kar na kontriranju napisanega s strani propagandne mašinerije.
Najprej - Hackneyed imajo prednost v današnji sceni, ker so v povprečju stari med 14 in 16 let. Torej jim bo ta atribut odpadel z naslednjo plato, ko bodo med 16 in 18 let. Resda znajo igrati, znajo očitno tudi posneti, pa tudi koncertov jim ni problem urediti, ampak - tudi Decapitated so pri teh letih izdali 100x močnejšo plato Winds Of Creation in igrali povsod, plus da so z vsako plato samo premaknili meje v death metalu. Hackneyed naj bi tudi igrali bolje kot večina uveljavljenih (!!!) ameriških death metal bandov. Tukaj band propade na vsej črti. Boljši kot Suffocation, Immolation, Deeds Of Flesh, npr.? No way!!!
Zdaj pa pustimo kontriranje reklamam. Hackneyed je torej mlad nemški death metal band, ki igra precej povprečen death metal, kot žal dosti skupin danes. Povprečna besedila so dokaj nerazumljiva v dobri kruljačini, ki bi lahko Corpsegrinderju kazala, kako se brutalizira mikrofon. Resda ne doseže jasnosti izgovorjave Immolation ali pa totalne ultra guttural kozlanja milijon death/porn/gore/grind bandov. Definitivno pa ima nekakšen čar groze in morbidnosti death metala. Kitarske linije so old-school ameriška šola z veliko primesi tega groovy nemškega death metala. Kul, jasno, izrazito, precej dinamično in direktno kot sekira v čelo. Nekako se solaž ne opazi. Bas je tam v ozadju. Boben drži ritem, povprečna stvarca. Vse skupaj je nekako ok - še vedno boljše od marsičesa naokoli, ampak kaj, ko človek zaradi povedanega pričakuje mnogo več.
Besedila so povprečna in dolgočasna. Umor, trpljenje, smrt, kri itd. na tisoč in en način. Grafika pa je death metalska samo na naslovnici in fontih teksta.
Ali so Hackneyed svetla zvezda občasno stagnirajoče brutal death metal scene? Niti približno, se pa svetijo pač s podporo Nuclear Blast. Po moje ne precej dolgo - če dejanja ne morejo podpreti besede, veste, kaj se zgodi. Skozi eno uho notri, skozi drugo ven.

Ivan
SORODNE VSEBINE:
10. 10. 2008Death Angel - Killing Season / Recenzije
1. 10. 2000Dismember - Death Metal / Recenzije
1. 10. 2000Death - The Sound Of Perseverance / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2021
ODPOVEDANO! Yes
Arena, Dunaj, Avstrija
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
STREAM: Emptiness
Le Botanique
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina