Na današnji dan
1984
Venom izdajo kontroverzni album At War With Satan
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

19. 1. 2002
Haggard - Awaking The Gods – Live In Mexico
Drakkar Records, 2001
Avtorica: Ajda Jelenc

Haggard so po številu članov (16) ena največjih zasedb. Nemški band, ki kombinira metal s klasično glasbo in petjem, predvsem pa so se na svojih dveh studijskih ploščah poigravali s srednjeveško tematiko, na zadnji Awaking The Centuries na primer z Nostradamusom. Band tudi nima velikih turnej, ko pa le nastopajo, to naredijo v velikem slogu; vsaj tokrat je tako.
Februarja 2001 so odleteli v Mexico City in odigrali dva koncerta, kjer so posneli svojo prvo live ploščo in tudi koncertni video. Za svojo glasbo so si izbrali kar pravo okolje. Na plošči je enajst skladb, seveda z njihovih dveh izdaj. S prve, And Thou Shalt Trust... The Seer, slišimo skladbe Lost, Origin Of A Crystal Soul in In A Pale Moon’s Shadow, ki so prepletene s skladbami že omenjene zadnje plošče: Rachmaninov Choir (intro), Prophecy Fullfilled/And The Dark Night Entered, Awaking The Centuries, Final Victory, In A Full Moon Procession, itd.
Izvedba je čista, brez spodrsljajev, česar si tak band seveda ne sme privoščiti in se za glasbenike takega kova spodobi. Kombinacija trdih kitar, bassa, bobnov in death vokala z instrumentalnimi vložki in klasičnim petjem je tako enako popolna.
Zvok je za live ploščo zelo dober, mogoče se kdaj zazdi, da je kakšen del posnet v studiu. Vendar temu ni tako, saj so koncert posneli v enem kosu, od začetka do konca. Občinstvo se dobro odziva in če pozorno poslušaš, tudi med bolj glasnimi komadi slišiš vzklike in ploskanje. Live vzdušje je za glasbo, ki jo igrajo Haggard, dovolj intenzivno (ne pričakujte prevelike histerije ali norenja, saj je tak band na odru verjetno bolje gledati in poslušati). Natančno odigranim skladbam doda nekaj naključnosti, kar vse skupaj lepo popestri.

Ajda

Album je posodila trgovina Müller. Lahko ga kupite v Ljubljani na Čopovi 40:eTrgovina

SORODNE VSEBINE:
5. 7. 2002Drakkar - Razorblade God / Recenzije
26. 8. 2004Queensryche - The Art Of Live / Recenzije
28. 4. 2006Dismember - The God That Never Was / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2021
ODPOVEDANO! Yes
Arena, Dunaj, Avstrija
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
STREAM: Emptiness
Le Botanique
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina