RECENZIJE

11. 10. 2002
Heimdall - The Almighty
Scarlet Records, 2002
Od banda, ki se poimenuje po nordijskem bogu svetlobe bi pričakoval, da prihaja iz skandinavskih dežel, a zgleda, da so imeli nordijski bogovi tako moč, da so prodrli do Apeninskega polotoka. Heimdall so torej Italijani.
Imenu primerno pa imajo nekaj “vikinškega” tudi v glasbi. Lahko bi rekel, da so italijanski Falconer. Igrajo epski power metal, v primerjavi s prej omenjenimi Švedi pa se namesto folk elementov poslužujejo simfoničnih. Vendar spet ne v takem ekstremu kot Rhapsody, ampak so ti bolj “skandinavsko” mogočni, nekaj podobnega pa velja tudi za spremljajoče zborovske back vokale. Pevec poje zelo naravno in ima čist vokal, z njim pa za razliko od ostalih italijanskih pevcev ne sili v višave. Pesmi so kar raznovrstne, čeprav v nobeni ne manjka epskosti, imajo solidne aranžmaje, lepe melodije, nekaj dobrih solaž.
Nič posebno novega sicer Heimdall niso izumili, a The Almighty je kar soliden album. Če ne drugega, se vsaj razlikuje od tipičnih italijanskih power metalskih CDjev, tako da bi ga ljubitelji epskega power metala mirne duše lahko preizkusili.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
7. 12. 2005Skylark - Fairytales / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 10. 2021
KoD: Smrt, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
30. 10. 2021
Graveyhard, Terminal Disease
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana