Na današnji dan
1984
Venom izdajo kontroverzni album At War With Satan
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

7. 9. 2001
Jacobs Dream - Theater Of War
Metal Blade, 2001
Po odličnem lanskoletnem istoimenskem prvencu ameriških heavy metalcev Jacobs Dream, sem z velikim zanimanjem pričakoval njihov novi izdelek in upal, da bodo nadaljevali po poti, ki so jo začrtali s prvencem. Ko sem že pred izidom plošče slišal uvodni komad s plošče, Sanctuary, sem hitro uvidel, da niso skrenili s poti, če bo le cela plošča v podobnem stilu. To je udaren komad, ki pa gre predvsem zaradi refrena zelo hitro v uho, hitreje kot starejši komadi. Takrat še nisem bil prepričan ali je to zaradi tega, ker sem bil že navajen na njihovo glasbo, ali mogoče zaradi česa drugega.
No, po poslušanju celotne plošče pa nekako bolj velja slednje. Seveda band ostaja pri tipičnem ameriški heavy metalu osemdesetih, v katerega dodajajo progresivne vplive (zgodnji Fates Warning, Queensryche), vendar je teh vplivov na tej plošči nekaj manj; pesmi so se bolj približale klasičnemu heavy metalu, so malce bolj enostavne in to je glavni razlog, da se prej navadiš nanje. Po že prej omenjeni Sanctuary sledi naslovni komad, ki je tudi najtrši in najudarnejši na plošči. Traces Of Grace ima baladni začetek, nato pa se razvije v zelo spevno pesem srednjega tempa. Naslednji komad Wisdom je eden vrhuncev albuma, v njem pa je nekaj tako mirnih kot tudi udarnejših delov z zelo dobrimi solažami, ki jih je moč slišati tudi pri ostalih komadih. Tu, kot tudi pri The Warning in odlični baladi Sarah Williams, lahko še posebej občudujemo zelo dober Davidov vokal, ki si je s tem le še potrdil mesto med boljšimi vokalisti. Plošča se konča s tremi udarnejšimi pesmimi, med katerimi je tudi instrumentalna De Machina Est Deo.
Čeprav ima band glede na prvenec zelo spremenjeno postavo jih to ni oviralo, da nam ne bi zopet postregli z zelo dobrim albumom, katerega zelo priporočam vsem, ki že poznate ta band in vsem, ki prisegate na kvaliteten ameriški heavy metal.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
13. 5. 2005Jacobs Dream - Drama Of The Ages / Recenzije
11. 5. 2009Jacobs Dream / Novice
6. 9. 2000Jacobs Dream / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2021
ODPOVEDANO! Yes
Arena, Dunaj, Avstrija
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
STREAM: Emptiness
Le Botanique
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina