Na današnji dan
1984
Venom izdajo kontroverzni album At War With Satan
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

21. 4. 2016
Judas Priest - Battle Cry (DVD)
Epic Records, 2016

Metal bogovi Judas Priest so v letih 2014 in 2015 odigrali preko 100 koncertov v več kot 30 državah, podpirajoč svoj zadnji studijski izdelek Redeemer of Souls. Priest zagotovo (še) niso za med staro šaro in kljub napovedanemu slovesu pred petimi leti (turneja Epitaph) nadaljujejo križarski pohod proti vsemu, kar ni metal. Battle Cry DVD opisano dejstvo nazorno dokazuje.
Izšel je v dveh formatih, DVD in live album plus DVD, koncert pa so zabeležile lokalne Wackenske kamere, ki so desetinam in desetinam skupinam skozi zadnjih 20 let omogočile odlične festivalske posnetke pred ogromno množico. Koncertni album Battle Cry je prvi »veliki« video koncert Judas Priest po mnogo, mnogo letih. V zadnjih 15 letih je band izdal par DVD-jev z dvoranskimi/arena posnetki, opisani open air koncert pred več deset tisoč metalci pa je njihov prvi uradno izdani video koncert »odprtega tipa« po legendarnem festivalu v ZDA iz leta 1983, ki so ga sicer izdali veliko kasneje.
DVD obsega 16 pesmi plus intro. Vse klasike so seveda prisotne, ne manjkajo pa niti trije popolnoma novi komadi z Redeemer of Souls (naslovni komad, Dragonaut in Halls of Valhalla, ki je top 3 komad z nove plošče) plus par relativnih raritet (npr. Devil’s Child, Jawbreaker), ki bi jih definitivno lahko bilo več.
Band teče kot dobro naoljena mašinerija, Faulkner (kitarist, ki je pravzaprav povzročitelj novega rojstva/nove ere) oddaja nalezljivo energijo, ki jo prenaša na ostale člane, predvsem Halforda in Tiptona. Hill in Travis sta klasično nezgrešljiva, Priestovski AC/DC ritem paket je stalnica in konstanta, ki nikoli ne razočara. Edini minus so preveč »suhe« kitare v ritmih; glede na to, da sem tudi sam bil na samem dogodku, lahko iz prve roke povem, da so v živo zvenele bolje. Halford je vokalno v boljši formi kot v obdobju 2003–2011 (no, pravilneje bi bilo 2007–2011, po vrnitvi v Priest v prvih nekaj letih je dejansko zvenel odlično) in nova plošča se že piše! Izdaja je napovedana za prvo polovico naslednjega leta.
Judas Priest kljub napovedanemu slovesu ne kažejo znakov upočasnjevanja, kvečjemu je čutiti vedno bolj mladostniški odnos do metala. Rob Halford (nasploh velik metal fan, na njegovem brezrokavniku na DVD-ju vidimo našitke Mayhem, Immortal, Iron Maiden itd.) v intervjujih deluje bolj entuziastično kot večina »mularije« v skupinah, ki bodo razpadle čez tri leta, Richie prinaša odlično energijo, Tipton ima motivacijo, ritem sekcija drži konstanto.
Elegantno potovanje po kovinskih vodah, ki traja več kot 40 let, še ni končano, Judas Priest ne bodo odšli tako zlahka. Metal Heart is hard to tear apart.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2021
ODPOVEDANO! Yes
Arena, Dunaj, Avstrija
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
STREAM: Emptiness
Le Botanique
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina