RECENZIJE

11. 5. 2004
Messiah’s Kiss - Metal
Steamhammer/Panika Records, 2004
Messiah’s Kiss so si s prvencem Prayer For The Dying in turnejo z Doro pridobili veliko simpatij med privrženci klasičnega heavy metala. Uspeli začetek sedaj potrjujejo z drugim albumom Metal.
Oskarja za izbiro naslova si ravno ne zaslužijo, kot tudi ne za originalnost po glasbeni plati, a nič drugače ni bilo tudi že na prvencu. Messiah’s Kiss ostajajo pri tradicionalnih heavy metal zvokih, Metal pa zaradi surove produkcije Nikola Kotzeva zveni še bolj 80’s kot prvenec. So pa svoj spekter nekoliko razširili in nekoliko več pozornosti namenili tudi počasnejšim ritmom. Prayer For The Dying je bil večinoma power od začetka do konca, tu pa pesmi dosti bolj variirajo v tempu, z baladno Tears In The Rain (s prisotnim ženskim vokalom) so pokazali tudi svojo nežnejšo plat. Naslovu albuma primerno so naredili zelo klišejsko metal himno Metal ‘til We Die, ki že kar preveč spominja na Manowar. Pri njej pa pride do izraza močno poudarjena bass linija, ki igra pomembno vlogo na celem albumu. Le-ta ima več boljših momentov kot je prej omenjena skladba, recimo energična Hell Or Victory ali pa trša Believer sta že tak primer. Nekdo v bandu pa mora biti Running Wild fan, kajti album ponovno zaključijo (pasje renčanje čisto na koncu je izvzeto) s piratsko obarvano himno, The Edge Of Eternity.
Messiah’s Kiss z Metal sicer niso tako presenetili kot prvič, na določenih mestih jim manjka nekaj svežine, so pa svoje delo opravili čisto OK.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
21. 12. 2004Angra - Temple Of Shadows / Recenzije
9. 12. 2006Messiah’s Kiss / Novice
7. 11. 2005Messiah's Kiss / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 10. 2021
The European Siege 2021: Arch Enemy, Behemoth, Carcass, Unto Others
Gasometer, Dunaj Avstrija
21. 10. 2021
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
21. 10. 2021
KoD: Carnifliate, Morana, Sovrag
Orto Bar, Ljubljana
22. 10. 2021
Britof, The Canyon Observer, Teodore
Orto Bar, Ljubljana
23. 10. 2021
Chains, Decatholicize, Løben
KUD Channel Zero
28. 10. 2021
KoD: Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana