RECENZIJE

5. 2. 2004
Nightwish - End Of Innocence (DVD)
Drakkar Records, 2003
Med daljšim odmorom pred novim studijskim albumom so Nightwish izdali svoj drugi DVD. Priljubljeni Finci s še bolj priljubljeno Tarjo so izgubili nedolžnost! Kdaj? Po albumu Oceanborn. Kako, zakaj, pa boste zvedeli v več kot dve uri dolgem dokumentarcu, ki je osrednji del DVDja. V njem nas idejni vodja finske senzacije, klaviaturist Tuomas Holopainen popelje na majhen otok v rojstnem mestu Kite in z bobnarjem Jukko Nevalainenom pripoveduje celotno zgodovino zasedbe od čistih začetkov dalje. Med Tuomasovo zelo čustveno in iskreno izpovedjo (izguba »nedolžnosti« banda, skorajšnji razpad leta 2001, odhod basista Samija, itd.) je vključenih veliko zabavnih in zanimivih »off the record« posnetkov iz studia in turnej, ki predstavljajo band v čisto drugačni luči, kot smo jih vajeni na odru.
Ostal material ne dosega vrednosti dokumentarca, a vseeno naredi DVD še zanimivejši. Od posnetkov v živo so posnetki nastopa na Summer Breeze festivalu neprimerno boljši od koncerta na Norveškem. Malo čudi podoben izbor pesmi iz obeh nastopov, tukaj bi lahko bili izvirnejši in izbrali čisto različne skladbe. DVD dopolnjujeta še videospota za Over The Hills And Far Away ter End Of All Hope, krajši intervju za MTV Brazil ter fotogalerija.
Za Nightwish fane DVD predstavlja nujen nakup. Dokumentarec res ponuja vse, kar ste si kdaj želeli vedeti o njih (razen Tarjinega zasebnega življenja).

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
24. 6. 2002Nightwish - Century Child / Recenzije
16. 8. 2004Lordi - The Monsterican Dream / Recenzije
5. 7. 2002Drakkar - Razorblade God / Recenzije
1. 10. 2000Drakkar - Quest For Glory / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
23. 9. 2021
KoD: Mist, Septic Order, Daimona
Orto Bar, Ljubljana
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
24. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
2. 10. 2021
Ritval: Moshead, Sakrabolt
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana