RECENZIJE

9. 6. 2005
Obnounce - Remnants Of Humanity
On Parole Productions, 2005
Iz daljnih ljutomerskih koncev se dviga tema, ki je ti kraji ne pomnijo. Morda so bile v zraku nekakšne napovedi, ampak tega nihče ne jemlje preveč resno – dokler ni prepozno! Obnounce so tu. Dame in gospodje, kot veste so v davnih devetdesetih Dimmu Borgir začrtali nove smernice ambientalnega black metala, predvsem z Enthrone Darkness Triumphant ali pa Spiritual Black Dimensions in pri Obnounce izgleda, kot bi le-ti nadaljevali tam, kjer so Dimmu Borgir prenehali, ko so se bolj usmerili v zvok svojih zadnjih dveh plošč.
Začenši z zelo zlobnim introm in nato udarnim komadom Soul Reaper, vas Obnounce primejo v tako grozljiv stisk, da si boste po njem skušali še dolgo opomoči. Tako dobre black metal plošče, ki gradi svoj učinek predvsem na jasnih, dokaj razgibanih in ubijalskih riffih, udarni bassovski podlagi, dobro in ne preveč sintetično sproduciranih bobnih, Slovenija po moje še nikoli ni opazila ali pa vsaj od kakšnih Magus Noctum ali stare Noctiferie ne. »Winds of malevolence…crushing dogmas forever more« – fantje, besedila so resnično »nomen est omen« – dokaj mistično, a hkrati jasno, mračno in simbolično, a kljub temu razumljivo. Kot bi gledal grozljiv megleni prikaz nečesa nejasnega in zlega, a v podzavesti je to zlo še kako dobro opisano. Glasbena plat je odlično dopolnjena še z izredno zanimivimi in neklišejskimi klaviaturskimi vložki, ki se jih ne bi branili mnogi današnji sledilci črne in zle godbe, medtem ko je vokal tako odkrito demoničnen, da bi ob njem tudi Shagrathu zastal dah. Sam izgled CD-ja je čisto profesionalen, posebej pohvalimo grafiko v bookletu. Edina stvar, ki jo lahko očitam, je malce skompjuterizirana produkcija, ampak mislim, da je po svoje stvar dosti bolj »grim« kot si mislim. Moj osebni favorit – Heralds From The Silent Land.
Izdano in dobavljivo direktno pri On Parole Productions za resnično ugodno ceno. Come and get it kids »and endless march with fire and swords will come!«

Ivan
SORODNE VSEBINE:
13. 2. 2015Obnounce / Novice
26. 11. 2009Dying Humanity / Novice
21. 4. 2009Dying Humanity / Novice
26. 1. 2004Obnounce / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2023
Cancervo
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
21. 3. 2023
Archspire, Benighted, Psycroptic, Entheos
Arena, Dunaj, Avstrija
21. 3. 2023
Temperance – Meet & Greet
Ovedrive Glasbena šola, Šmartinska Cesta 32, Ljubljana
21. 3. 2023
Nightstalker, Torpedo Torpedo, Out Of Nothing
Escape, Dunaj, Avstrija
22. 3. 2023
Azaghal, Corpus Christii, Liber Null, Sidious
Escape, Dunaj, Avstrija
23. 3. 2023
Apocalyptica, Epica
Gasometer, Dunaj, Avstrija