RECENZIJE

11. 2. 2021
Of Blood and Wine - Of Blood and Wine
Samozaložba, 2020

»Vzemite in pijte iz tega vsi. To je kelih moje krvi, nove in večne zaveze, ki se za vse preliva v odpuščanje grehov ...« 

Tako kot je v bibličnem smislu povezava vina in krvi nekaj brezmejnega in predstavlja večno življenje, je tudi simbolizem, ki je z vampirizmom postavljen na nasprotni pol krščanskega, pomensko enak. Kri, ki predstavlja večno življenje.

Of Blood and Wine so finska tričlanska vampirska goth rock zasedba s slovenskim pridihom, saj en član skupine prihaja iz Slovenije. Glasbeno se fantje tako naslanjajo na goth elemente in vampirizem ter skozi glasbo poslušalcu predstavljajo mističnost in temačnost. Konec lanskega leta je band v samozaložbi izdal istoimenski EP, ki s petimi skladbami poslušalca popelje in zapelje v razgiban svet krvoželjnih bitij noči.


Že ob prvem poslušanju človek brez daljšega poglabljanja v samo glasbo dobi asociacijo na še en finski band, in sicer The 69 Eyes, ki nekako v podzavesti ostane skoraj do konca celotnega EP-ja. To seveda nikakor ni slabo, saj so konec koncev s komadom Brandon Lee leta 2000 kar dodobra postavili gothic rock na svetovni zemljevid. Verjetno tudi ni naključje, da je naslov enega izmed komadov na EP-ju Banton Lee.

Of Blood and Wine prisegajo na recept, ki pripada temu žanru: mističnost, tematika povezana s krvjo in okultizmom, kar poslušalec občuti že ob prvem poslušanju. Glasbeno se poleg že prej omenjenih The 69 Eyes naslanjajo na prvake tega žanra Type O Negative, čeprav vokalno mogoče ne tako prodorno, ampak vseeno sama interpretacija komadov doseže svoj namen. Zasanjane kitarske melodije, podkrepljene z atmosferskimi klaviaturskimi vložki ter basovski vokal, ki ga v ključnih trenutkih podkrepi odlično večglasno petje in nežen ženski vokal. Tematsko je EP dobro povezan, glasbeno vse skladbe povezuje rdeča nit in tako ohranja enotnost, ki mogoče celo nakazuje recept, kjer manj predstavlja več in vsako eksperimentiranje lahko samo prenasiči odlično glasbeno podlago. To rdečo nit na koncu le malo razbije zadnja skladba, ki kot instrumentalni remix tretjega komada The Smoke zanimivo zaključi plošček.

Of Blood and Wine z istoimenskim EP-jem ljubitelju gothic rocka nudijo točno to, kar pričakuje, nič več in nič manj, kar v mojih očeh zadostuje za soliden izdelek, ki z manjšimi lepotnimi popravki lahko poseže še višje. In kot pravijo fantje sami …

 » ... Delve deep into it and maybe you'll find the answer to an age-old question:
Are you goth or not? ... «

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
8. 12. 2021
Doedsvangr - Serpents ov Old
Recenzija
7. 12. 2021
Dream Theater - A View From The Top Of The World
Recenzija
6. 12. 2021
Sarke - Allsighr
Recenzija
2. 12. 2021
Gutalax - The Shitpendables
Recenzija
1. 12. 2021
Viperstone - Planet Paranoia
Recenzija
30. 11. 2021
Temperance - Diamanti
Recenzija
29. 11. 2021
Gaahls Wyrd - The Humming Mountain (EP)
Recenzija
25. 11. 2021
Therion - Leviathan
KONCERTI & FESTIVALI
10. 12. 2021
ODPOVEDANO! Soen
TrainStation SubArt, Kranj
16. 12. 2021
ODPOVEDANO! Vader, Reject The Sickness, Mara
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
17. 12. 2021
ODPOVEDANO! Vader, Reject The Sickness, Mara
Orto Bar, Ljubljana
23. 12. 2021
KoD: Space Unicorn On Fire, Black Ivy
Orto Bar, Ljubljana
24. 12. 2021
Within Destruction, Smrt Boga in Otrok, Neuromancer, In Heaven, Nomark
Orto Bar, Ljubljana
6. 1. 2022
Dretje V Jeseni: Marax, Daimona, In Heaven
Orto Bar, Ljubljana