NAGRADNE IGRE
Traja do: 28. 5. 2023
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

5. 10. 2020
Sarcasm / State Of Fiction / Marax / Mist / Quad Damage / Interceptor - Fuck Off Commercial Festival (split)
samozaložba, 2020

Interceptor so bili letos stari 30 let. Če bi se odvijalo vse po načrtu, bi morali legendarni slovenski graveyard thrasherji imeti rojstnodnevno zabavo skupaj s še petimi bandi konec aprila v Orto Baru. Zaradi korona krize se to seveda ni zgodilo, zabava je bila prestavljena na december, njena izvedba pa je še zmeraj pod velikim vprašajem. Kar pa zagotovo že nekaj časa ni pod vprašajem, je split izdaja, ki je nastala kot promocijski izdelek za dotično zabavo oziroma koncert. Natančneje gre za tradicionalni Fuck Off Commercial Festival pod taktirko Čulka, frontmana Interceptor, na kompilaciji pa so vsi nastopajoči zastopani s po dvema skladbama v naslednjem vrstnem redu: Sarcasm, State Of Fiction, Marax, Mist, Quad Damage, Interceptor. Razen slednjih so vsi bandi navedeni na knjižici. Pa gremo ...

Sarcasm: kompilacija se začne s Slayer worship thrash metal komadom, ki poslušalca takoj porine k headbanganju. Boljšega uvoda ni bilo možno zbrati. Drugi komad od Sarcasm je nekoliko bolj heavy in melodičen, oba – Beli demon in Nocoj v mestu – sta pa zaenkrat neizdana. Ker naj bi bil v začetku leta v pripravi nov album, je želel band z navedenima komadoma najaviti ta album.

State Of Fiction: prvo manj znano ime na kompilaciji, čeprav obstaja band že skoraj 10 let. Velenjčani preigravajo mešanico alternativnega rocka in metala, vpletajo v svojo glasbo dosti melodike, kar pomeni, da tistega tipičnega metalskega žaganja pri njih ni.

Marax: edini black metalci na kompilaciji. Band je zanjo izbral naslovni komad prvenca, ki pa je medtem že izšel. Poleg The Witch je trojica izbrala še komad Chaos and Destruction, s čimer v celoti zelo dobro predstavi svoje pojmovanje simfoničnega black metala.

Mist: edini doom metalci na kompilaciji. Nekoč ženski band, danes band z osmimi jajčniki in dvema jajcema. Slednje je sicer povsem brezvezna informacija, pomembneje je, da je band za recenzirano izdajo izbral dva komada s prvenca Free Me of the Sun. Speven in nalezljiv doom iz hiše Mist mi je že od nekdaj všeč, zato se mi zdi dvojno škoda, da band za tole ni izbral kaj bolj ekskluzivnega.

Quad Damage: največji neznanci na kompilaciji, pa čeprav si lastijo Padra kot kitarista. Gre pa očitno za velike ljubitelje grozljivk, saj so se na kompilaciji predstavili z dvema priredbama tematskih pesmi: Helloween in Doom III. Oboje komada, ki sta bila nedavno izdana v digitalni obliki na samonaslovljenem EP-ju.

Interceptor: slavljenec je za kompilacijo izbral dva posebna in pred tem neizdana komada. Katja Koren je poskrbela za ženski vokal za komad Bolna družba, ki nekako spominja na Uničimo tabuje z Dejo Mušič, medtem ko je Lado Leskovar še enkrat, a v prirejeni obliki, zapel svojo romantično popevko Poslednji vlak, ki s pomočjo Interceptor spominja na groovy Smooth Criminal od Alien Ant Farm.

Pod črto zagotovo košček plastike, ki se ga splača imeti doma, saj povzema kakovosten del slovenske alternativne rock in metal scene.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
1. 6. 2023
Overkill - Scorched
Recenzija
26. 5. 2023
Cattle Decapitation - Terrasite
Recenzija
25. 5. 2023
Gaerea - Mirage
Recenzija
24. 5. 2023
Acid King - Beyond Vision
Recenzija
23. 5. 2023
Kamelot - The Awakening
Recenzija
22. 5. 2023
Metallica - 72 Seasons
Recenzija
19. 5. 2023
Ihsahn - Fascination Street Sessions
Recenzija
16. 5. 2023
Tryglav - The Ritual
KONCERTI & FESTIVALI
2. 6. 2023
Mötley Crüe, Def Leppard
Letališče Letnany, Praga, Češka
2. 6. 2023
The Mentors, Mass Crysis
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
2. 6. 2023
Testament, Voivod
Kino Šiška, Ljubljana
3. 6. 2023
Seventh Station, Maja Tomić
Mladinski center Brežice, Brežice
3. 6. 2023
Repetitor
Hangar Bar, Izola
3. 6. 2023
Vratolom 2023
Plaža Žlajfer, Velenje