Na današnji dan
1987
Testament debitirajo z albumom The Legacy
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

5. 10. 2020
Sarcasm / State Of Fiction / Marax / Mist / Quad Damage / Interceptor - Fuck Off Commercial Festival (split)
samozaložba, 2020

Interceptor so bili letos stari 30 let. Če bi se odvijalo vse po načrtu, bi morali legendarni slovenski graveyard thrasherji imeti rojstnodnevno zabavo skupaj s še petimi bandi konec aprila v Orto Baru. Zaradi korona krize se to seveda ni zgodilo, zabava je bila prestavljena na december, njena izvedba pa je še zmeraj pod velikim vprašajem. Kar pa zagotovo že nekaj časa ni pod vprašajem, je split izdaja, ki je nastala kot promocijski izdelek za dotično zabavo oziroma koncert. Natančneje gre za tradicionalni Fuck Off Commercial Festival pod taktirko Čulka, frontmana Interceptor, na kompilaciji pa so vsi nastopajoči zastopani s po dvema skladbama v naslednjem vrstnem redu: Sarcasm, State Of Fiction, Marax, Mist, Quad Damage, Interceptor. Razen slednjih so vsi bandi navedeni na knjižici. Pa gremo ...

Sarcasm: kompilacija se začne s Slayer worship thrash metal komadom, ki poslušalca takoj porine k headbanganju. Boljšega uvoda ni bilo možno zbrati. Drugi komad od Sarcasm je nekoliko bolj heavy in melodičen, oba – Beli demon in Nocoj v mestu – sta pa zaenkrat neizdana. Ker naj bi bil v začetku leta v pripravi nov album, je želel band z navedenima komadoma najaviti ta album.

State Of Fiction: prvo manj znano ime na kompilaciji, čeprav obstaja band že skoraj 10 let. Velenjčani preigravajo mešanico alternativnega rocka in metala, vpletajo v svojo glasbo dosti melodike, kar pomeni, da tistega tipičnega metalskega žaganja pri njih ni.

Marax: edini black metalci na kompilaciji. Band je zanjo izbral naslovni komad prvenca, ki pa je medtem že izšel. Poleg The Witch je trojica izbrala še komad Chaos and Destruction, s čimer v celoti zelo dobro predstavi svoje pojmovanje simfoničnega black metala.

Mist: edini doom metalci na kompilaciji. Nekoč ženski band, danes band z osmimi jajčniki in dvema jajcema. Slednje je sicer povsem brezvezna informacija, pomembneje je, da je band za recenzirano izdajo izbral dva komada s prvenca Free Me of the Sun. Speven in nalezljiv doom iz hiše Mist mi je že od nekdaj všeč, zato se mi zdi dvojno škoda, da band za tole ni izbral kaj bolj ekskluzivnega.

Quad Damage: največji neznanci na kompilaciji, pa čeprav si lastijo Padra kot kitarista. Gre pa očitno za velike ljubitelje grozljivk, saj so se na kompilaciji predstavili z dvema priredbama tematskih pesmi: Helloween in Doom III. Oboje komada, ki sta bila nedavno izdana v digitalni obliki na samonaslovljenem EP-ju.

Interceptor: slavljenec je za kompilacijo izbral dva posebna in pred tem neizdana komada. Katja Koren je poskrbela za ženski vokal za komad Bolna družba, ki nekako spominja na Uničimo tabuje z Dejo Mušič, medtem ko je Lado Leskovar še enkrat, a v prirejeni obliki, zapel svojo romantično popevko Poslednji vlak, ki s pomočjo Interceptor spominja na groovy Smooth Criminal od Alien Ant Farm.

Pod črto zagotovo košček plastike, ki se ga splača imeti doma, saj povzema kakovosten del slovenske alternativne rock in metal scene.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
21. 4. 2024
1914, White Ward, Funeral Pile, Three Eyes Of The Void
Backstage, München, Nemčija
21. 4. 2024
Grima, Ultar
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
22. 4. 2024
Ozric Tentacles, Silas & Saski
TrainStation SubArt, Kranj
23. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2024
Consumer, Trigger
Kontejnr, Postojna
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana