RECENZIJE

24. 4. 2002
The Crown - Crowned In Terror
Metal Blade, 2002
S petim albumom so se Švedi The Crown nedvomno izkazali. Band, ki ima stalno in močno zasedbo, pa se na tem albumu prvič predstavlja z novim pevcem Tomasom Lindbergom, katerega se vsi še dobro spomnite iz At The Gates.
Crowned In Terror prinaša poleg uvoda deset eksplozivnih komadov, ki bodo navdušili vse tiste, ki prisegate na brezkompromisni zvok švedskega (melodičnega) death metala. Energije jim ne zmanjka niti za trenutek – intenzivno bobnanje z bliskovitimi prehodi, Lindbergov specifični vokal še vedno drži dosedaj znane kvalitete, oba kitarista pa zganjata prave mojstrovine: od hitrih, izvirnih riffov, pasaž do ostrih in hitrih solaž, ki se zgledujejo po tradicionalnem metalu. Z melodiko so ohranili pravo mero – nikakor je ni toliko, da bi kvarila agresivnost banda.
Komadi na tem nedvomno dodelanem albumu so raznoliki in prepoznavni: Under The Whip in Death Metal Holocaust vsebuja nekaj več brutalnih elementov, Druged Unholy navduši s pasažami, nekoliko počasnejši, vendar še vedno intenzivni in polni je komad World Below, kitare ob refrenu Speed Of Darkness so v slogu death 'n' rolla, riffi na (I Am) Hell pa vas bodo spomnili na Impaled Nazarene. Ostra, polna in power produkcija pa vse skupaj samo še približa pravi eksploziji...Crowned In Terror zlahka vključim med najboljše izdelke götteburškega death metala. Če je kdo, ki bo ob poslušanju tega albuma lahko mirno sedel in se dolgočasil, potem je z njim nekaj narobe.

Matija
SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 10. 2021
The European Siege 2021: Arch Enemy, Behemoth, Carcass, Unto Others
Gasometer, Dunaj Avstrija
21. 10. 2021
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
21. 10. 2021
KoD: Carnifliate, Morana, Sovrag
Orto Bar, Ljubljana
22. 10. 2021
Britof, The Canyon Observer, Teodore
Orto Bar, Ljubljana
23. 10. 2021
Chains, Decatholicize, Løben
KUD Channel Zero
28. 10. 2021
KoD: Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana