RECENZIJE

10. 2. 2004
Unspoken - Evolucija (demo)
/, 2003
Vsi se spomnite Simona Jovanoviča, originalnega Prospect pevca, ki je zapustil band po snemanju drugega albuma Moments in koncertih s Paul Di' Annom. Na srečo svoje glasbene kariere ni obesil na klin tako kot pred tem nogometno in je začel delati na solo projektu Unspoken.
Pred nami je njegov prvi demo posnetek, ki ga je posnel čisto sam, le pri bobnih mu je bil v pomoč računalnik. Tudi pri solo karieri ostaja zvest progresivni glasbi. Vpliv njegovega preteklega ustvarjanja se čuti na Evoluciji, a sedaj se usmerja k nekoliko bolj umirjenim zvokom in kar je najvažneje, gre svojo pot. Simon se je izkazal kot odličen pevec, skladatelj in inštrumentalist. Pesmi so nabite z emocijami, ki najbolj do izraza pridejo pri Zakaj sem in baladni Brezčasnost uma. Pri doseganju teh emocij in skrivnostne atmosfere so mu zelo v pomoč raznolike klaviature, od navadnih atmosferičnih, preko tipičnih »prospectovskih« do diskretnih in občasno odpiljenih v stilu Pain Of Salvation. Prav njih bi poleg Dream Theater lahko šteli za Simonov največji vpliv. Pri pisanju pesmi in besedil je pokazal veliko zrelosti, lepo zna graditi in stopnjevati razpoloženje. Težko je izpostaviti najboljše pesmi, a kar zapomnite si naslove kot Evolucija, Dajanje, Zakaj sem, Ekvilibrum in Tisti, ki bedijo.
Vse pesmi na demo posnetku še nimajo dokončne podobe, prav tako pa bo na prvencu dodal še nekaj novih. Fani kvalitetnega progresivnega metala se ga lahko že veselijo.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
27. 5. 2015Noč - Demo II / Recenzije
17. 12. 2002Fetisha - demo / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
16. 6. 2024
Body Count
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj