REPORTAŽE

23. 5. 2007

Divlje jagode

Športni park Brajda, Tolmin / 19. 5. 2007

Klub tolminskih študentov je med 17. in 19. majem ograniziral tradicionalno, letos trinajsto Mlado parado in na zaključni fešti poskrbel tudi za ljubitelje trših zvokov. Ob rockerjih Sunshine Trip, domači rock ‘n’ roll zasedbi Rodoljubac in idrijskih Kingstonih so v športnem parku Brajda nastopile še legendarne Divlje jagode. Seveda je bil za mnoge najboljši hard&heavy kitarist področja nekdanje Jugoslavije, Zele Lipovaća s svojo ekipo razlog, da je v Tolmin prišlo lepo število metalcev tudi iz ostalih delov Slovenije, Obale, Gorenjske, Ljubljane in okolice ter Posavja.
Po nekoliko neobičajnem marčevskem koncertu v Celovcu z dvema enournima deloma in menjavanjem s Crvenimi jabukami ter glede na publiko bolj baladno orientiranim repertoarjem, je bil tolminski nastop spet tisti pravi heavy šus v stilu nepozabnega lanskoletnega nastopa na Heavy Metal Night. Verjetno je bila med publiko kakšna glava manj, a pod šotorom ni bilo nič manj vroče kot lani na športnem igrišču. Že z uvodnimi Motori je bilo jasno, da bo naslednja dobra ura in pol peklenska. Odlično razpoloženi band (predvsem to velja za Zeleta in frontmana Perota, Ćeho je bil na začetku nekoliko bolj zadržan) je »letel« na krilih super publike in v praktično popolni izvedbi predstavil širok spekter svoje izredno bogate diskografije od prvenca Divlje jagode do zadnjega albuma Od neba do neba. Nastop je bil nekako razdeljen na tri dele. Med udarna, energična so uvrstili mirnejši, baladno obarvani, v katerem je Pero poprijel za akustično kitaro, Ćeho pa za mikrofon pri dveh komadih. Ta del pa ni bil nič manj hvaležno sprejet s strani publike, čeprav v njem niso bile uslišane želje vseh (na primer Zvijezda severa). Niso pa manjkale Jedina moja, Marija, Krivo je more, Potraži put, Zauvijek tvoj, Sarajevo ti i ja. Ob že slišanih stalnicah, v prvem delu so to poleg Motorov bile še Sve iz inata, Autostop, Šampioni, Turski marš, so v set dodali odlično Bubi, žal pa ne tudi Čarobnjace. Vrhunec nastopa pa je vsekakor predstavljal zaključni del s samimi udarnimi hiti, Divlje jagode, Piši mi, Ciganka, Let na drugi svijet, Konji, Kap po kap in na koncu s še enimi Motori. Vmes pa je Zele v zelo vživeti solo točki še dodatno pokazal svoje izredne kvalitete. Ni kaj, Zele je car, nastop vseh je bil carski.
Metalsko rockerski del publike se je potem ali odpravil domov ali posvetil drugim družabnim aktivnostim, ki so trajale tudi vse do jutranjih ur. Še beseda o bandu. Divlje jagode se sedaj odpravljajo na turnejo po Avstraliji, naslednja postaja za njih pa je potem 14. Julij, Heavy Metal Night na Velikem Ubeljskem.

SORODNE VSEBINE:
17. 7. 2006Heavy Metal Night 2006 / Reportaže
9. 8. 2007Heavy Metal Night 2007 / Reportaže
5. 4. 2007Divlje jagode / Crvena jabuka / Reportaže
KONCERTI & FESTIVALI
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
30. 9. 2021
Ambra, Hoba, Decair
Orto Bar, Ljubljana