Na današnji dan
1998
King Diamond izdajo osmi album Voodoo
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 2. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

16. 6. 2016

Killswitch Engage / Atreyu / August Burns Red / Bury Tomorrow

Kino Šiška, Ljubljana / 13. 6. 2016
Avtor: Matej Teržan

Začetek tedna je za vse težaven, sploh če si imel naporen vikend, ampak 13. 6. so vsi lokalni in nelokalni metalcorovci prezrli te probleme in prišli v Kino Šiška na poletni spektakel Killswitch Engage s supportom. Za razliko od ostalih podobnih koncertov smo tokrat videli kar štiri bande iz prej omenjenega žanra, in sicer August Burns Red, Bury Tomorrow, Atreyu in Killswitche. Zato so bila vrata Kina Šiška odprta že ob 17.30. V osnovi bi moralo nastopiti kar pet bandov, vendar so morali Architects zaradi osebnih problemov v zadnjem trenutku odpovedati celotno turnejo.
Kot je za koncerte z veliko predskupinami znano, je bila tudi tokrat »počasna« udeležba v dvorani, vendar so se fantje iz Bury Tomorrow zelo potrudili, da se je že med prvim bandom tresla dvorana. Sami so po Sloveniji že precej znani, saj so tukaj igrali že tretjič. S komadi Lionheart, Man on Fire ter An Honourable Reign so dvorano spravili na noge in jih konkretno ogreli za nadaljevanje.
Setlista Bury Tomorrow: Memories , Lionheart , Man on Fire , An Honourable Reign ,301, Last Light in Earthbound.
Koncert se je nato nadaljeval z ameriškim bandom August Burns Red, ki je s svojimi brakedowni in divjimi riffi na sceni od leta 2003. Sam sem ta band težko pričakoval v živo in moram reči, da sem ostal po koncertu brez besed. Jake je s svojim divjim skakanjem in premikanjem naredil unikaten stage presence, ki ga je samo še izboljšal s svojim petjem. Vidi se, da mu besedila pomenijo ogromno, kar je bilo očitno tudi na odru. Kitaristi JB, Brent in Dustin so skupaj s bobnarjem Mattom celoten koncert povezali v res nepozabno izkušnjo. Zaradi podaljšanega časa v začetku so zaigrali nekaj komadov z njihove nove plošče Found in Far Away Places, nato pa nadaljevali s klasikami, kot sta Composure in Back Burner, ter zaključili z White Washed.
Setlista August Burns Red: Martyr, Identity, Empire, Spirit Breaker, Ghosts, Provision, Back Burner, Marianas Trench, Composure, Majoring in the Minors, White Washed.
Po ABR so prišli na oder Atreyu iz Kalifornije, ki so se turneji pridružili kasneje kot peti band. Fantje so že na sceni precej let in v KŠ so prišli izkušeni, saj so tekom 18-letnega delovanja banda izdali šest albumov. Alex (lead vokali) je poskrbel, da se je dvorana tresla od začetka do konca koncerta s klasikami, kot sta Long Live in The Crimson.
Setlista Atreyu: Bleeding Mascara, Right Side of the Bed, Becoming the Bull, Ex's and Oh's, Doomsday, When Two Are One, Do You Know Who You Are?, The Crimson, You Give Love a Bad Name, Blow in Lip Gloss and Black.
Na koncu so prišli na vrsto težko pričakovani Killswitch Engage, ki so v Sloveniji igrali že enkrat prej, in sicer v mariborskem Štuku daljnega leta 2008. Tokrat so nastopili z njihovim originalnim vokalistom Jassejem Leachom. Fantje, ki so na sceni od konca prejšnega tisočletja, so letos pri Roadrunner Records izdali album z naslovom Incarnate, ki je njihov sedmi studijski album od začetka delovanja skupine. Dvorana je bila navdušena nad njihovimi novimi komadi, kot sta Hate By Design ter Alone I Stand. Prav tako so poskrbeli za klasike, kot sta My Last Serenade in The End Of Hearthache. Celoten koncert je bil val energije, ki se je začel pri prvem komadu in se nadaljeval še potem, ko smo zapustili dvorano.
Setlista Killswitch Engage: A Bid farewell, Strength of the Mind, Fixation on the Darkness, Embrace the Journey …Upraised, This is Absolution, Take This Oath, Beyond the Flames, Hate by Design, Vide Infra, Always, My Last Serenade, Alone I Stand, Rose of Sharyn, The End of Heartache, My Curse, In Due Time.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
21. 2. 2024
Kataklysm / Fleshgod Apocalypse / Stillbirth
Reportaža
13. 2. 2024
Tribute to Paranoid 25: Eruption / Dickless Tracy
Reportaža
12. 2. 2024
KHNVM / Damnation
Reportaža
6. 2. 2024
Hoba / Woygn / Ayd
Reportaža
5. 2. 2024
Stone Horns / Terminal Disease
Reportaža
25. 12. 2023
Nubivagant / Kamra / Pyra
Reportaža
22. 12. 2023
Kraanium / Brutal Sphincter / Glista
Reportaža
21. 12. 2023
Eindhoven Metal Meeting 2023, 2. dan
KONCERTI & FESTIVALI
24. 2. 2024
Burial, Ensanguinate
Klub eMCe plac, Velenje
24. 2. 2024
Human Host Body, Omega Sun, Guattari, Paranoise, NOAIR
Center mladih Koper
29. 2. 2024
Suicide Silence
Dürer Kert, Budimpešta, Madžarska
29. 2. 2024
Hard Rock Night: Guilty Of Joy, Life On Display
Orto Bar, Ljubljana
29. 2. 2024
KoD: Spirits of Stygia, Smedja in Smetke, Čarne Marjetice
Menza pri Koritu, Ljubljana
1. 3. 2024
Thy Light, Afraid of Destiny
Orto bar, Ljubljana