Na današnji dan
1987
Testament debitirajo z albumom The Legacy
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

25. 10. 2006

Korpiklaani / Zvier

Dvorana Gustaf, Maribor / 21. 10. 2006

Niti leto dni ni bilo potrebno počakati na vrnitev finskih veseljakov Korpiklaani v Maribor. Lani so do zadnjega kotička napolnili Klub MC, kapaciteta kluba je bila letos že precej premajhna, tako da je bil koncert prestavljen v sosednjo dvorano Gustaf. Ta sprejme okoli petsto obiskovalcev, z dobro štiristoglavo množico pa je bila zelo lepo napolnjena. Kljub temu, da smo bilo v zadnjem času deležni nekaj nepozabnih koncertov je bilo jasno, da bodo Korpiklaani priredili enega najbolj norih metal žurov letos pri nas. Frontman Jonne je bil čez dan sicer na »slabem glasu«, komaj kaj glasu je spravil iz sebe, a mariborska klima ga je čudežno pozdravila, že na tonski vaji mu je šlo bolje, zvečer pa tudi.
Na turneji Korpiklaani nastopajo brez redne predskupine, tako dobijo priložnost nastopa lokalne in v Mariboru so to bili Zasavci Zvier. Zelo dobra izbira, ne glede na to, da so Zvier precej bližje bandom tipa Moonsorrow in podobnim folk black metalskim skandinavskim zasedbam. Zvier so z melodičnimi, s folkom obarvanimi melodijami, ki jih kombinirajo z elementarnim black metalom ustvarili zanimivo atmosfero. Vokalist po nastopu mogoče ne izstopa tako kot pri Mortifixion, ima pa precej svojevrstne fore (»priklanjanje« itd.), s katerimi poživi nastop. Kitarista se držita še malo bolj zadržano, poleg pevca je najbolj aktiven basist, tudi že v samem (ne samo po glasbi) nastopu pa je vidno, da gre za zelo dobre glasbenike. O Zvier bomo gotovo še dosti slišali.
Korpiklaani so že pred koncertom obljubljali, da se bodo še vrnili v Maribor in zakaj se po tako odlično organiziranem in izvedenem koncertu tudi ne bi. Bandu se je skozi ves nastop samo smejalo, večkrat so poudarili, da je bila to najboljša publika na celi turneji, Jonne je stagedival, ko se je približal koncu odru, se je le stežka obranil pred fani(cami), ki so ga želeli povleči iz odra. Na koncu ni poplesavala le publika, ampak tudi že člani banda. Vzdušje je bilo fantastično in čisto na nivoju s tistim s koncerta W.A.S.P. pred dnevi, folku se je dobesedno trgalo. Drugače Jonne in Cane nastopata kot pravi hiper energični heavy metal kitarski dvojec z odličnimi pozami, Juhho in Hittavainen dajeta podlago poplesavanju s harmoniko in violino, Matson je sedel višje zgoraj za bobni in držal ritem, basist Jarkko pa je elegantno z nasmeškom postopal na svojem delu odra. Zaradi Jonnejevega načetega zdravja so v set listo uvrstili več instrumentalnih skladb kot ponavadi, tudi med njimi pa ni norija pojenjala niti malo. Enako velja za čisto svežo skladbo Let’s Drink (kako zelo primeren naslov za njihove koncerte), ki jo premierno igrajo na tej turneji. Vrhunce koncerta je skoraj nemogoče izbrati, mogoče bi vseeno izpostavil Happy Little Boozer, Hunting Song, Before The Morning Sun in pa seveda nepozabno Beer Beer. O, ja, pivo je bil tudi nepogrešljiv del sobotnega večera; ne samo pri Korpiklaani. Z Il Lea Voibmi, Korpiklaani predhodnika Shaman, se je čaga zaključila le v Gustafu, noč je bila še mlada, čas je bil za afterparty!
Set lista Korpiklaani: Journey Man, Happy Little Boozer, Korpiklaani, Spring Dance, Tulikokko, Cottages And Saunas, Pine Woods, Let’s Drink, Wooden Pints, Pellonpekko, Hunting Song, Juokse Sinä Humma, Midsummer Night, Beer Beer, Before The Morning Sun, Il Lea Voibmi.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
22. 3. 2021Korpiklaani - Jylhä / Recenzije
16. 3. 2015Korpiklaani / Novice
20. 11. 2012Korpiklaani / Novice
15. 5. 2007Korpiklaani / Novice
17. 11. 2006Korpiklaani / Novice
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
Reportaža
10. 4. 2024
Mr. Big / Jared James Nichols
Reportaža
8. 4. 2024
Angelus Apatrida / Battlecreek
Reportaža
5. 4. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024, 2. dan
Reportaža
4. 4. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024, 1. dan
Reportaža
2. 4. 2024
Cvinger / Marax
KONCERTI & FESTIVALI
21. 4. 2024
1914, White Ward, Funeral Pile, Three Eyes Of The Void
Backstage, München, Nemčija
21. 4. 2024
Grima, Ultar
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
22. 4. 2024
Ozric Tentacles, Silas & Saski
TrainStation SubArt, Kranj
23. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2024
Consumer, Trigger
Kontejnr, Postojna
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana