REPORTAŽE

7. 11. 2011

Nature / Armaroth

Kompleks, Ravne na Koroškem / 29. 10. 2011

Kot večina drugih je tudi zadnja oktobrska sobota ponudila pester izbor dogodkov za metalce. V Grgarju se je odvijal Halloween Party z Woli Wo, Devils Bridge in Estwind, v Ilirski Bistrici so se udejanjali Hellcrawler in Iron Lamb, Voice Of The Soul so se dan po nastopu v ljubljanskem Ortu predstavili mariborski publiki. Zelo aktivna pa je bila tudi kranjska scena, ki je po vzoru septembrske invazije novomeščanov v Škofjo Loko z avtobusnim prevozom zasedla Kompleks v Ravnah na Koroškem.
Metalci obeh regij so se kmalu pobratili, končna obiskanost, ki se je razpredala od parkirišča preko šanka in seveda širom dvorane, je na vrhuncu štela dobrih sto glav, kar je za dogodek z dvema manj poznanima ansambloma povsem dovolj, za oddaljeno regijo pa zgledno. Okoli desete ure zvečer so se publiki predstavili Armaroth, kranjski death metal ansambel, ki se ga lahko spomnimo izpred nekaj let, ko so nastopili na Paranoid Benefit koncertu pred Downtownom, nazadnje pa so prav tako podprli alternativo v domačem mestu z otvoritvenim koncertom na Trainstation Squotu, prostoru, ki bo čez čas nadomestil vlogo razvpitega bazena. Po izdaji dema so zaradi menjave članov za nekaj časa poniknili, od tedaj pa si izposojajo bobnarja pri Nature (kar je odlična kolegialna poteza, glede na to, da vadimo v istih prostorih).
Od preteklih nastopov, ko je vokalist Fifs na oder med priredbo Amon Amarth vlekel veslo gumenjaka, je band precej odrasel, izoblikoval svoj zvok, dopolnil svoje poznavanje inštrumentov in ob masivnem zvoku izpod rok Domna Hudrapa (ex- Thraw, Scepsis, Keller) uprizoril pravi energičen deathmetalski spektakel. Zadušen »palm mute« zvok je drgnil po pljučih, rezki picking deli so parali ušesa, goste skodrane grive pojavnih, še niti ne polnoletnih kitaristov so motivirale tudi dobršen del publike. Koncert ob primerni opitosti, odigran brez kančka treme, po vsakem komadu sledi soliden aplavz in sproščena komunikacija »hašišarskega ambasadorja« za mikrofonom, ki se je z ritmu priležnimi gestami izkazal v zelo dinamičnem vokalu. Avtorski material so dopolnile priredbe Obituary in Sepulture, kar je še dodatno podkurilo prizorišče.
Drugi smo oder zasedli Nature in nadaljevali v deathmetalskem duhu. Klasični repertoar sta razširili priredbi Anacrusis in Death, na kateri se je kot gost pojavil Fifs iz prejšnjega banda, sicer pa se je vokalno predstavil ves stoječi del ekipe.
Žur se je nadaljeval do dveh zjutraj, za šankom se je spet dalo dobiti le toplo pivo, sicer pa redko kateremu klubu uspe, da se konkretno pripravi na oskrbo žejnih metalcev. Prijazno osebje, na ogled prijetne natakarice, metalske debate, snidenja po dolgem času ... Dobili smo vse, po kar smo prišli. Na nek način je bila cela ekspedicija predstavitev ta trenutek najbolj zagnane kranjske scene v tri ure vožnje oddaljeni regiji (postanki na vsaki bencinski črpali) in prezentacija je bila izvedena zelo uspešno. Predvsem me videno navdaja z zaupanjem v sceno in zapuščino, ki so jo prejšnji rodovi pustili za mladino, ki je nekaj čas ni bilo na spregled, sedaj pa se ponovno udejstvujejo in pišejo metalsko zgodbo dalje.
Z vidika popotniškega dela obiskovalcev je dogodek izgledal tako.

SORODNE VSEBINE:
22. 11. 2019Plc: kratki dokumentarni film / Novice
13. 11. 2019Na kranjskem KRDM Placu / Galerija
26. 10. 2013Armaroth / Nature / Plains of Despair / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
15. 6. 2022
Iz zakulisja: SkyEye
Reportaža
10. 6. 2022
Marduk / Doodswens
Reportaža
8. 6. 2022
Heathen / Toxik
Reportaža
2. 6. 2022
Marduk / Doodswens
Reportaža
27. 5. 2022
Rammstein / Jatekok
Reportaža
26. 5. 2022
Alive! Metal Fest
Reportaža
25. 5. 2022
Iron Maiden / Lord of the Lost
Reportaža
25. 5. 2022
Kadilnica of Death Fest
KONCERTI & FESTIVALI
27. 6. 2022
Mastodon
Arena, Dunaj, Avstrija
28. 6. 2022
Alice Cooper, Michael Monroe
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
28. 6. 2022
Mastodon, Kvelertak, Baroness
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
30. 6. 2022
UK Tech-Fest 2022
Newark, Združeno kraljestvo
1. 7. 2022
Metaljot Raspaljot Open Air Festival 2022
Graščinsko dvorišče, Laško
2. 7. 2022
Whitesnake, Steel Panther
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška